Apple emoji 2020 op World Emoji Day

Apple geeft voorproefje van nieuwe emoji: ninja, bever en boemerang

Apple heeft op Wereld Emoji Dag een preview gegeven van de nieuwe emoji die op komst zijn. Je kunt binnenkort je berichten opleuken met een ninja, piñata, Matroesjka-poppetjes en meer.

Apple’s nieuwe emoji voor 2020

Deze nieuwe emoji van 2020 werden eerder al bekendgemaakt als onderdeel van Unicode. De grote vraag was nog hoe Apple ze zou vormgeven. Elk bedrijf mag dat namelijk zelf bepalen, al geeft Apple qua design meestal wel de toon aan. Met een ninja, boomerang of bubbletea kun je vanaf het najaar jezelf nog nauwkeuriger uitdrukken. En er is ook nog ander goed nieuws: omdat je in iOS en iPadOS voortaan de emoji kunt doorzoeken is het minder erg dat er nu weer een hoop irrelevante bij komen.

Te veel keuze?
De ninja en het Italiaanse handgebaar komen misschien nog wel van pas en met de bever weten sommige mensen ook wel raad. Maar of je de bubbletea en de tamale vaak gaat gebruiken? De afgelopen jaren is er wat kritiek ontstaan op de steeds maar uitdijende hoeveelheid emoji. Bijna alle etenswaren zijn inmiddels wel afgedekt en of je dagelijks over het dierenrijk aan het chatten bent, is ook nog maar de vraag.

Apple 2020 emoji preview

Dit is de lijst van de nieuwe emoji:

 • Dodo
 • Piñata
 • Tamale
 • Matroesjka-poppetjes
 • Italiaans handgebaar
 • Boemerang
 • Ninja
 • Munt
 • Anatomisch hart
 • Anatomische longen
 • Bever
 • Transgender-symbool
 • Bubbletea

Waarschijnlijk verschijnen deze nieuwe emoji in de publieke versie van iOS 14, die in september of oktober wordt verwacht. Naast de nieuwe emoji zijn er ook een paar tweaks voor de bestaande. De emoji zijn goedgekeurd door Unicode als onderdeel van versie 13.0. Ook Google en anderen zullen hun eigen versies van deze emoji maken, maar als Apple-gebruikers krijgen wij nu alvast een voorproefje.

Apple emoji 2020: hart en longen

Het meest benieuwd waren we hoe Apple de wat meer complexe afbeeldingen van hart en longen vorm zou geven. Ze moeten ook in een klein formaat nog herkenbaar zijn. Daarin is Apple behoorlijk goed gelukt.

Apple introduceert op regelmatige basis nieuwe emoji, meestal als er een nieuwe iOS-versie uit komt. Dit jaar kunnen we rond de 117 nieuwe verwachten, zoals een vermomd gezicht, een gezicht met een lach en een traan, of ouders die een baby de fles geven. De smoking en bruidssluier kunnen voortaan door een man, vrouw of genderneutrale persoon worden gedragen en voor de gootsteenontstopper, zaag en schroevendraaier grijp je in de nabije toekomst ook niet meer mis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2020, 8:04
Bron Bron Emojipedia
Categorie Apple
Onderwerp emoji

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.