Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Apple emoji 2020 op World Emoji Day

iOS 14.2 bevat de nieuwe emoji van dit najaar

Ja, ook het Italiaanse handgebaar zit erbij!
In iOS 14.2 vind je de nieuwe emoji van dit najaar, waaronder het Italiaanse handgebaar, de ninja en de bever. Eerder liet Apple op World Emoji Day al een voorproefje zien, maar nu is het definitieve uiterlijk bekend.

Update 29 september 2020: In iOS 14.2 Beta 2 zijn de nieuwe emoji te vinden, die dit najaar naar je iPhone komen. Het gaat om de Emoji 13-karakters waarvan Apple eerder l een preview gaf op World Emoji Day. Je kunt kiezen uit onder andere een ninja, knuffelende mensen, een bison, ijsbeer, fondue, bubble tea en het Italiaanse handgebaar. maar er zit nog veel meer bij om te ontdekken.

Emoji in iOS 14.2

Er zitten ook 55 varianten voor gender en huidtonen bij, plus gender-inclusieve emoji zoals een persoon met een sluier en een persoon in een smoking. Dit is voorlopig voor het laatst dat we nieuwe emoji krijgen. Door het coronavirus konden de betrokkenen niet overleggen, waardoor Emoji 14 een halfjaar later dan gebruikelijk komt. Dit betekent dat er in najaar 2021 geen nieuwe emoji bij komen, maar dat we tot begin 2022 moeten wachten. Tussendoor komt nog Emoji 13.1, maar die bevat vooral varianten in huidskleuren en een paar kleine toevoegingen, zoals een hoofd in de wolken en een hart dat in brand staat.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 17 juli 2020

Apple’s nieuwe emoji voor 2020

Apple heeft op Wereld Emoji Dag een preview gegeven van de nieuwe emoji die op komst zijn. Je kunt binnenkort je berichten opleuken met een ninja, piñata, Matroesjka-poppetjes en meer.

Deze nieuwe emoji van 2020 werden eerder al bekendgemaakt als onderdeel van Unicode. De grote vraag was nog hoe Apple ze zou vormgeven. Elk bedrijf mag dat namelijk zelf bepalen, al geeft Apple qua design meestal wel de toon aan. Met een ninja, boomerang of bubbletea kun je vanaf het najaar jezelf nog nauwkeuriger uitdrukken. En er is ook nog ander goed nieuws: omdat je in iOS en iPadOS voortaan de emoji kunt doorzoeken is het minder erg dat er nu weer een hoop irrelevante bij komen.


Te veel keuze?
De ninja en het Italiaanse handgebaar komen misschien nog wel van pas en met de bever weten sommige mensen ook wel raad. Maar of je de bubbletea en de tamale vaak gaat gebruiken? De afgelopen jaren is er wat kritiek ontstaan op de steeds maar uitdijende hoeveelheid emoji. Bijna alle etenswaren zijn inmiddels wel afgedekt en of je dagelijks over het dierenrijk aan het chatten bent, is ook nog maar de vraag.

Apple 2020 emoji preview

Dit is de lijst van de nieuwe emoji:

 • Dodo
 • Piñata
 • Tamale
 • Matroesjka-poppetjes
 • Italiaans handgebaar
 • Boemerang
 • Ninja
 • Munt
 • Anatomisch hart
 • Anatomische longen
 • Bever
 • Transgender-symbool
 • Bubbletea

Waarschijnlijk verschijnen deze nieuwe emoji in de publieke versie van iOS 14, die in september of oktober wordt verwacht. Naast de nieuwe emoji zijn er ook een paar tweaks voor de bestaande. De emoji zijn goedgekeurd door Unicode als onderdeel van versie 13.0. Ook Google en anderen zullen hun eigen versies van deze emoji maken, maar als Apple-gebruikers krijgen wij nu alvast een voorproefje.

Apple emoji 2020: hart en longen

Het meest benieuwd waren we hoe Apple de wat meer complexe afbeeldingen van hart en longen vorm zou geven. Ze moeten ook in een klein formaat nog herkenbaar zijn. Daarin is Apple behoorlijk goed gelukt.

Apple introduceert op regelmatige basis nieuwe emoji, meestal als er een nieuwe iOS-versie uit komt. Dit jaar kunnen we rond de 117 nieuwe verwachten, zoals een vermomd gezicht, een gezicht met een lach en een traan, of ouders die een baby de fles geven. De smoking en bruidssluier kunnen voortaan door een man, vrouw of genderneutrale persoon worden gedragen en voor de gootsteenontstopper, zaag en schroevendraaier grijp je in de nabije toekomst ook niet meer mis.

Bekijk ook

Deze 117 emoji komen later dit jaar naar je iPhone en iPad

Zijn er dan nooit genoeg emoji? Dit jaar komen er weer 117 nieuwe bij, waaronder een vermomd gezicht, een transgender-vlag, diverse lichaamsdelen en een vermomde man. Ook het Italiaanse handgebaar maakt z'n opwachting.

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.