iPhone 15 pro-lineup

Reacties voor: Zeven lenzen op de iPhone 15 Pro, hoe zit dit nu echt?

Met de iPhone 15 Pro beschik je over zeven verschillende lenzen. Hoe zit dat? Want aan de achterkant zie je er maar drie. Dit heeft te maken met meerdere brandpuntsafstanden. Hoe dat zit en hoe het werkt leggen we uit in dit artikel.
Hugo de Bosson -

Reacties: 6 reacties

  1. Misschien een denkfoutje van mij, maar als je met een 48 MP camera 3x inzoomt hou je toch netto 16 MP over? Waarom is dat onscherper dan de 12 MP zoomlens?

  2. @Rik: 3x inzoomen betekent zowel in de breedte als in de hoogte inzoomen. M.a.w., 3×3=9 keer minder pixels: 48MP/9 levert dan ongeveer 5MP aan resolutie.

  3. @Robenroute: dan klopt het verhaal van Apple zelf niet: zij stellen dat ze met de 48 mp lens na 2x inzoomen nog steeds een 20 mp foto in volle kwaliteit af te kunnen leveren.

  4. Ik ga hier toch even op inhaken @redactie. Ik heb meerdere reviews gezien nu. En niemand die dit benoemd. Het gaat enkel om kwaliteit. Maar naar de hoek is er nog een reden waarom je als fotograaf kiest voor een bepaalde lens. En dat is vertekening, met een grotere hoe trek je alles verder uit elkaar, terwijl met een langere lens je alles meer naar elkaar toe trekhaak. Die maak je een portret met een 24mm lens, dan staan de ogen verder uit elkaar, oren verder naar achter en je krijg een ronder gezicht. Terwijl de zelfde shot met een 85mm het gezicht in een realistischere proportie trekt. Dat Apple zegt dat je zeven lenzen hebt is dus een grote misleiding en klopt niet. Een crop is NIET hetzelfde als een ander brandpuntsafstand. Want de vertekening blijft hetzelfde. Ik vind het echt bizar dat op heel YouTube hier niemand over begint!

  5. @Rik: Dat doen ze door meerdere foto’s te combineren.

  6. @Nick: genoeg over te vinden; zoek maar bij YouTube op “iPhone 15 Pro photographer”.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.