iPhone 15 Pro Max met FineWoven Wallet-case

Deze iPhone 15 Pro-functies kun je meteen proberen (na het uitpakken)

Alleen voor pro’s!
De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max liggen nu in de winkel. Na het uitpakken wil je natuurlijk meteen aan de slag om te kijken wat er nieuw is. We zetten de belangrijkste functies op een rijtje, die je alleen op de iPhone 15 Pro- en iPhone 15 Pro Max-modellen vindt.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De iPhone 15 Pro heeft dit jaar heel wat meer te bieden dan de standaardmodellen. Na het uitpakken kun je meteen met deze geavanceerde functies aan de slag:

#1 Oefenen met de mute-instellingen

Nu de muteknop geen schakelaar meer is, moet je op een andere manier je toestel op stil zetten. Standaard kun je met de actieknop wisselen tussen stille modus en belmodus. Haptische feedback maakt duidelijk dat je de knop hebt ingedrukt. Ook verschijnt er in het Dynamic Island een melding.

  • Druk lang op de actieknop om je iPhone op stil te zetten. Je voelt drie trillingen.
  • Om te bevestigen dat het geluid is uitgeschakeld, druk je kort op de actieknop. Er verschijnt een belicoon met streep er doorheen in het Dynamic Island en de tekst ‘Stil’ ter bevestiging.
  • Druk nogmaals kort op de actieknop om het belgeluid weer aan te zetten. Je voelt een enkele trilling.
iPhone 15 Pro met actieknop

#2 De nieuwe actieknop instellen

Natuurlijk kun je met de actieknop op de iPhone 15 Pro-modellen veel meer doen. Je wilt de actieknop op de iPhone natuurlijk instellen met jouw favoriete snelkoppeling of actie. Daarbij kun je kiezen uit enkele voorgedefinieerde opties zoals zaklamp en camera. Maar het wordt veel leuker als je er een Siri Shortcut aan koppelt voor het inschakelen van de lampen of een andere actie die je meermaals per dag nodig hebt.

Bekijk ook

Dit kun je doen met de iPhone 15 Pro actieknop

De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max hebben een gloednieuwe actieknop. Wat kun je hiermee en welke acties kun je zoal instellen? We vertellen je alles over het gebruik van de iPhone-actieknop!

#3 De mogelijkheden van de usb-c-poort ontdekken

Alle iPhone 15-modellen hebben een nieuwe usb-c-poort, maar die in de Pro-modellen heeft nog iets extra’s. Die kan namelijk een snelheid tot 10 Gbps aan. Daar heb je een speciale kabel voor nodig (die €79,- kost), maar misschien heb je al iets liggen. Gebruik bijvoorbeeld de kabel van je externe beeldscherm op momenten dat je die grote bestanden wil overzetten. Ben je professioneel fotograaf, dan is de aanschaf van een aparte kabel echt wel nodig, maar als gewone gebruiker kun je voor die paar keer net zo goed een kabel gebruiken die je al hebt.

iPhone usb-c met Mac en iPad

Sluit bijvoorbeeld eens een extern scherm aan, kijk of je een toetsenbord werkend krijgt en probeer wat data naar een SSD te schrijven. Of ga helemaal los met het filmen in 4K ProRes op 60 fps, waarbij je de opnames meteen naar een SSD wegschrijft. Het kan allemaal sinds de iPhone 15 Pro in je handen is!

Bekijk ook

iPhone 15 usb-c poort: dit kun je ermee

De iPhone 15 heeft een usb-c-poort gekregen. Na meer dan tien jaar Lightning-poort is het tijd voor iets anders. Heeft de usb-c-poort alleen maar voordelen of zijn er ook wat nadelen? We lopen ze met je langs.

#4 AirPods en andere apparaten opladen

De snelheid van je usb-c-poort is mooi meegenomen, maar er zit ook een functie op die veel vaker van pas komt: je AirPods opladen. Heb je een usb-c-naar-Lightning-kabel bij de hand, dan kun je alle eerder verschenen AirPods-doosjes opladen. De nieuw verschenen AirPods Pro met usb-c-poort kun je opladen met de kabel die bij de iPhone 15 (Pro) wordt meegeleverd.

#5 De brandpuntsafstanden van de hoofdcamera proberen

De iPhone 15 Pro-modellen hebben maar liefst zeven verschillende brandpuntsafstanden om uit te kiezen, van de 13mm ultragroothoek tot de 120mm telefoto met 5x zoom. Je kunt handmatig wisselen tussen de brandpuntsafstanden van de hoofdcamera door meermaals op de 1x knop te drukken in de Camera-app. Je wissel dan tussen 24mm, 28mm (1,2x optische zoom) en 35mm (1,5x optische zoom). Er wordt hier niet zomaar een crop gemaakt, maar met slimme technieken wordt elke camera-opname geoptimaliseerd. Druk je op de 2x knop in de Camera-app dan zoom je digitaal in. Meer over de verschillende brandpuntsafstanden lees je in ons artikel Zeven lenzen op de iPhone 15 Pro, hoe zit dit nu echt? Ben je fan van één van de brandpuntsafstanden, dan kun je deze als default instellen.

Bekijk ook

Zeven lenzen op de iPhone 15 Pro, hoe zit dit nu echt?

Met de iPhone 15 Pro beschik je over zeven verschillende lenzen. Hoe zit dat? Want aan de achterkant zie je er maar drie. Dit heeft te maken met meerdere brandpuntsafstanden. Hoe dat zit en hoe het werkt leggen we uit in dit artikel.

#6 Tot wel 5x zoomen met de telefotolens

Heb je een iPhone 15 Pro, dan kun je 3x optisch zoomen. Tot zover niets nieuws, want dat konden we vorig jaar ook al. Maar heb je een iPhone 15 Pro Max, dan heb je nu een 5x zoommogelijkheid! Helaas kun je nu niet meer 3x optisch zoomen, maar wellicht wordt dit een beetje goed gemaakt door de slimme 2x zoommogelijkheid op de 48-megapixel hoofdcamera. Bedenk maar eens waar je zoal op kunt inzoomen om dit te testen.

Nog geen iPhone 15 Pro kunnen bemachtigen? Je kunt nog steeds eentje bestellen en krijgt dan zo snel mogelijk geleverd via Apple of een van de vele retailers.

Dit is de huidige iPhone line-up:

Prijzen iPhone 15 Pro Max los toestel

Actuele iPhone 15 Pro deals

iPhone 15 Pro

De iPhone 15 Pro is het 6,1-inch topmodel van de 2023 iPhones, bedoeld voor veeleisende gebruikers. De iPhone 15 Pro heeft een 6,1-inch always-on display en een verbeterde camera. Ook is het design vernieuwd, want hij is gemaakt van titanium met iets rondere randen aan de zijkant. Nieuw is de actieknop, in plaats van de mute-schakelaar. De Lightning-poort is vervangen door usb-c met Thunderbolt-specificaties. Je vindt op dit toestel enkele geavanceerde opties die je niet op de gewone standaard iPhone 15 vindt. Ontdek de iPhone 15 Pro abonnementen of kijk wat de prijzen zijn van de iPhone 15 Pro als los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15 Pro.

iPhone 15 Pro

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.