Apple Watch Series 8 groter scherm

Apple onderzoekt microfoonproblemen bij Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra

Apple heeft erkend dat sommige 2022 Apple Watch-modellen een probleem hebben met de microfoon. Er wordt een onderzoek ingesteld, met hopelijk een spoedige oplossing.

Microfoonproblemen bij Apple Watch Series 8 en Ultra

De problemen treffen de twee topmodellen die dit jaar zijn geïntroduceerd, namelijk de Apple Watch Series 8 en de Apple Watch Ultra. Sommige gebruikers hebben last van een niet goed functionerende microfoon, vooral bij het gebruik van Siri en het voeren van een telefoongesprek. De microfoon reageert na verloop van tijd niet meer, waardoor apps die afhankelijk zijn van de microfoon een foutmelding geven of helemaal niet meer te gebruiken zijn.


In een memo aan het personeel zegt Apple op de hoogte te zijn van de bug, met name bij het gebruik van Siri, het opnemen van spraakberichten en het voeren van telefoongesprekken. In de Geluid-app verschijnt een melding dat de meting is onderbroken.

Bekijk ook

Zo werkt de Geluid-app op de Apple Watch (met een vernieuwd design in watchOS 10)

Je kunt met je Apple Watch omgevingsgeluid meten dankzij de Geluid-app. De smartwatch geeft je ook proactief meldingen als je te lang in een luide omgeving staat. In deze tip leggen we uit hoe de Geluid-app op de Apple Watch werkt.

Dit kun je doen
Volgens Apple kan het tijdelijk herstarten van de Apple Watch het probleem tijdelijk oplossen. Dit wekt de indruk dat het niet met defecte hardware te maken heeft. Verder geeft Apple in de memo het gebruikelijke advies: installeer de nieuwste updates. Een oplossing komt hopelijk snel. Het lijkt daarbij in eerste instantie te gaan om een software-update en niet zozeer om een reparatieprogramma.

Apple Watch Series 8 Middernacht en Goud

Genoeg andere functies
Ondertussen kun je wel genieten van de andere functies op je Apple Watch, die niet van de microfoon afhankelijk zijn, zoals de Apple Watch temperatuursensor (werkt ook als je niet ovuleert), de vele sportfuncties in watchOS 9 en de functie Cardioherstel om te kijken hoe fit je bent. Maar een andere functie waar Apple sterk de nadruk op legt zou wel eens minder goed kunnen werken: Crashdetectie. Die gebruikt namelijk de microfoon om kenmerkende geluiden tijdens een aanrijding te herkennen. Maar even rustig rijden dus.

Bekijk ook

Crashdetectie op de Apple Watch en iPhone: zo werkt het

Apple heeft in 2022 een nieuwe functie geïntroduceerd: crashdetectie. Dit is een nieuwe veiligheidsfunctie op de iPhone en Apple Watch die je hopelijk nooit nodig hebt.

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is de nieuwe 49mm Apple Watch, bedoeld voor actieve sporters. Het model is gemaakt van extra stevig titanium en heeft een aangepast design, dat beter bestand is tegen stoten en breuken. De vernieuwde Digital Crown en zijknop zijn makkelijker te bedienen (ook met handschoenen) en zitten samen verwerkt in een extra breed balkje. Aan de andere zijkant is een nieuwe programmeerbare Actieknop. Het scherm is plat en de behuizing steekt iets boven het display uit om deze te beschermen. De Apple Watch Ultra heeft ook exclusieve wijzerplaten en bandjes. Lees ook ons artikel over de Apple Watch kopen.

Apple Watch Ultra

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.