Deze producten kunnen we in 2018 nog van Apple verwachten

iPhones, MacBooks en meer
Het najaar van 2018 is aangebroken, dus het is hoog tijd om de tussentijdse balans op te maken. Wat kunnen we allemaal nog van Apple verwachten in 2018? De 2018 iPhones zijn bekend, maar hoe zit het met de nog resterende Macs en iPads?

Dit is er in 2018 al verschenen

Apple heeft dit jaar al deze nieuwe producten aangekondigd:

 • iPad 2018 – De goedkoopste iPad ooit en bovendien geschikt voor de Apple Pencil. Nieuwe componenten zorgen ervoor dat deze iPad ook prima te gebruiken is voor augmented reality. Per direct verkrijgbaar.
 • HomePod – Na aanvankelijk uitstel is de HomePod nu in de eerste groep landen te krijgen, namelijk de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Duitsland en Frankrijk. De speaker is voorlopig alleen in het Engels, Duits en Frans te gebruiken en in onze HomePod review lees je wat onze ervaringen ermee zijn.
 • Rode iPhone 8 – In het voorjaar bracht Apple een nieuwe rode iPhone 8 uit. Het is voor het eerst dat de rode iPhone een zwarte voorkant heeft.
 • MacBook Pro 2018 – De nieuwe MacBook Pro heeft een True Tone-scherm, Coffee Lake-chips en een nieuwe T2-chip met Hé Siri.
 • iPhone XS – De 5,8-inch iPhone van dit jaar is inmiddels verkrijgbaar.
 • iPhone XS Max – Wie helemaal groot wil uitpakken kiest de XS Max, ook inmiddels verkrijgbaar.
 • iPhone XR – Hij ligt nog niet in de winkel, maar we weten al wel dat op 19 oktober de iPhone XR pre-order gaat beginnen. Een week later is deze kleurige iPhone in de winkel te vinden.
 • Apple Watch Series 4 – Een compleet herdesign voor Apple’s smartwatch, de populairste wearable van dit moment. Lees onze Apple Watch Series 4 review voor alle info.

Deze Apple-producten verwachten we nog in 2018

Het najaar brengt nog een aantal leuke producten, als we geruchten over de nog resterende pijplijn mogen geloven. We verwachten dan ook nog een apart iPad event 2018, omdat het allemaal te veel is om met persberichten af te doen. Het belooft een druk najaar te worden!

#1 Nieuwe iPad Pro’s
Kans: 100%
Dit voorjaar bracht Apple al de vernieuwde iPad 2018 uit, maar voor het najaar liggen er nog twee nieuwe iPad Pro’s op de plank. Deze krijgen een geheel nieuw design en volgens geruchten gaat het om een nieuw 11-inch model en een vernieuwde 12,9-inch iPad Pro. Van beide versies wordt verwacht dat ze dunnere schermranden krijgen en dat de thuisknop verdwijnt. Face ID vervangt daardoor Touch ID, zoals dat ook op de huidige iPhones het geval is. Verdere specificaties zijn er nog niet, maar je kan er in ieder geval op rekenen dat je de Apple Pencil kan blijven gebruiken. Of daar ook een nieuw model van in de planning ligt weten we niet, maar een passende vernieuwde versie van het Smart Keyboard zal ongetwijfeld volgen.

#2 Nieuwe MacBook
Kans: 95%
Apple werkt momenteel nog druk aan een nieuwe, goedkopere MacBook. Zo’n nieuw model zou ideaal zijn voor studenten die de huidige MacBooks te duur vinden. Over de specificaties van deze nieuwe MacBook is nog veel discussie. Mogelijk is het een vervanger van de huidige MacBook Air, maar het kan ook zijn dat Apple deze naam laat vallen en een variant op de bestaande 12-inch MacBook uitbrengt. Het lijkt er in ieder geval op dat dit nieuwe model een Retina-scherm krijgt van 13 of 12-inch en dat de prijs iets lager komt te liggen. We verwachten deze nieuwe MacBook iets later in het najaar, waarschijnlijk in oktober.

Apple Store Macbook en iPad

#3 Nieuwe iMac
Kans: 90%
De iMac bestaat dit jaar twintig jaar, dus het zou mooi zijn als Apple daar op een feestelijke manier aandacht aan besteedt. Met net iets meer dan het gebruikelijke rijtje van snellere processoren en betere GPU’s. Bij de eerder dit jaar al aangekondigde MacBook Pro maakte Apple de sprong naar 6 cores en bij de iMac zou wel eens de sprong naar 8 cores gemaakt kunnen worden. De kans dat het een heel bijzondere jubileumeditie wordt schatten we wat minder hoog in. Dus alleen upgraden als je er echt aan toe bent, niet omdat je een Special Edition tegemoet kunt zien.

#4 Nieuwe Mac mini voor Pro’s
Kans: 90%
We hadden er eigenlijk niet meeer op gerekend, maar na de voorspelling van de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo zijn de kansen op een nieuwe Mac mini ineens een stuk groter. Hij verwacht dat Apple dit najaar de Mac mini 2018 met betere processor uit gaat brengen. Dat is ook wel nodig ook, want in 2014 verscheen de laatste update. De topmensen van Apple hebben verzekerd dat de mini een belangrijk onderdeel in het assortiment blijft. Zelfs als Apple het huidige design intact houdt en de Mac mini voorziet van nieuwe processors en andere componenten zullen de gebruikers al blij zijn. Maar we hopen stiekem dat Apple iets meer moeite heeft gedaan en er een flinke update voor maakt, zodat we weer vier of vijf jaar vooruit kunnen. Volgens geruchten ligt de nadruk op professionals, waardoor de mini wel iets duurder kan uitpakken.

Apple Mac mini

#5 AirPower
Kans: 50%
Een ander product waar we nog naar uitkijken is de AirPower, de draadloze oplaadmat waarmee je je iPhone, AirPods en Apple Watch gelijktijdig kunt opladen. Apple heeft al afbeeldingen laten zien, maar we weten nog steeds niet wanneer de AirPower in de winkel ligt en wat ‘ie gaat kosten. Wij rekenen op een forse prijs rond de 170 euro en een levering in oktober of november 2018. De AirPower wordt genoemd in de boekjes die bij de iPhone XS worden geleverd, dus er zit blijkbaar nog muziek in. Wij schatten dat er 50/50 kans is op beschikbaarheid dit jaar of een totale no-show.

#6 Nieuwe AirPods
Kans: 50%
De AirPods kondigde Apple bijna twee jaar geleden aan, dus is het niet gek dat er een nieuwe versie aan zit te komen. Er komt in 2018 een nieuw setje AirPods, met andere componenten. In ieder geval zal Apple een vernieuwde oplaadcase op de markt brengen, die geschikt is voor draadloos opladen. Welke functies er nog meer in zitten? Volgens geruchten komen er dit jaar nieuwe AirPods die werken met Hé Siri. Dat is mogelijk dankzij de verbeterde W2-chip. Voor volgend jaar krijgen de AirPods 2 ruisonderdrukking en zijn ze waterbestendig, maar dat is iets voor onze voorspelling voor 2019.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple komt in 2019 met AirPods 2, koptelefoon en nieuwe HomePod'

Apple gaat in 2019 nog veel meer audio-producten uitbrengen. Zo is het bedrijf van plan om nieuwe high-end AirPods, een nieuwe HomePod en een nieuwe over-ear koptelefoon uit te brengen.

#7 HomePod in meer landen
Kans: 80%
De HomePod is inmiddels in zes landen beschikbaar, maar Nederland en België daar nu nog niet bij. Of we nog dit jaar aan de beurt zijn is echter nog lang niet zeker. Apple moet voor een Nederlandse release eerst nog Siri op de HomePod Nederlandstalig maken. Het lijkt ons waarschijnlijk dat Apple voor later dit jaar nog nieuwe landen aan gaat kondigen, maar of Nederland en België daarbij zitten is lastig te voorspellen.

#8 Opvolger iPhone SE
Kans: 5%
De iPhone SE blijft een twijfelgevalletje. De huidige iPhone SE dateert uit maart 2016 en kreeg vorig jaar wel meer opslag, maar inhoudelijk veranderde er niets. Apple zou ondertussen bezig zijn met een nieuw model, die we voor het gemak iPhone SE 2 noemden. Maar nu Apple de iPhone XR heeft uitgebracht zou dat wel eens het nieuwe standaardmodel kunnen worden, voor mensen die niet het allerduurste willen. Wij geloven er niet meer zo in.

Bekijk ook

iphone-se

iPhone SE

#9 Apple Pay in Nederland?
Kans: 10%
We hebben nog een troef achter de hand, een dienst die we dolgraag in Nederland zouden willen hebben, maar die steeds niet van de grond lijkt te komen: Apple Pay! Is 2018 het jaar waarin het eindelijk gaat gebeuren? Dankzij bunq was Apple Pay dichterbij dan ooit, maar de bank maakte gebruik van een omweg. Of Apple zelf in 2018 eindelijk overstag gaat, is lastig te voorspellen.

Wat we niet verwachten in 2018
Er zijn ook een aantal zaken die we (nog) niet verwachten in 2018, bijvoorbeeld:

 • Een nieuwe Apple TV. Apple lijkt niet van plan om de Apple TV elk jaar te updaten en slaat waarschijnlijk een jaartje over. Logisch ook, want zo heel veel valt er niet meer aan te innoveren.
 • Nieuwe Mac Pro. Apple heeft laten weten dat ze werken aan een nieuwe Mac Pro, maar maakte dit voorjaar ook bekend dat deze nieuwe Mac Pro in 2019 verschijnt.
 • Apple koptelefoon. Apple werkt volgens bronnen aan een eigen koptelefoon met noise-canceling, maar deze komt op z’n vroegst pas in 2019. Nog even geduld dus.
 • Een Apple Car. Los van het feit dat Apple vooral aan software voor zelfrijdende auto’s werkt en niet aan een eigen auto, zullen we de resultaten daarvan pas ergens in 2020-2021 zien. Dat lijkt ver weg, maar voor je het weet is het zover.
 • Een nieuwe iPad mini. De mini is zo onbelangrijk voor Apple dat ze geen moeite meer steken in een nieuw model. Vlak na het maart-event 2018 kreeg de iPad mini een prijsverlaging van €489 naar €439 maar geen verbeterde specs.
 • Een eigen tv-dienst. Hoewel Apple druk bezig is met het maken van tv-series verwachten we nog niet dat je je er in 2018 op kunt abonneren. En áls er zo’n tv-dienst komt dan verwachten we dat het aanvankelijk alleen in de VS zal zijn.

Bekijk ook

iPad event 2018 op 30 oktober: Apple verstuurt uitnodigingen

Het is officieel: Apple heeft zojuist het iPad-event 2018 aangekondigd en de uitnodigingen voor de media verstuurd. Het event vindt plaats op dinsdag 30 oktober in New York.

2018: nog meer producten dan in 2017?
Apple had in 2017 een druk jaar, met de introductie van het iPhone X jubileumtoestel, twee nieuwe iPhones (iPhone 8 en iPhone 8 Plus), drie nieuwe iPads, een nieuwe Apple Watch Series 3, verbeterde MacBook Pro’s, betere specs voor de MacBook Air, vernieuwde iMacs en MacBooks en een gloednieuwe iMac Pro. Daarnaast verschenen er nieuwe versies van alle belangrijke platformen: iOS, macOS, watchOS en tvOS. In 2017 verscheen er ook een rode (PRODUCT)RED-versie van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Als we zo naar bovenstaande lijst kijken lijkt 2018 alleen nog maar drukker te worden, met name de tweede helft van het jaar. We zijn dan ook benieuwd of Apple de verwachtingen waar kan maken.

Revisiegeschiedenis:

 • 2018 - 27 september: We hebben het artikel bijgewerkt met de nieuwste verwachtingen, nu de iPhones en Apple Watch bekend zijn.
 • 2018 - 12 juli: Artikel compleet bijgewerkt met de nieuwste verwachtingen voor de tweede helft van 2018.
 • 2018 - 29 maart: We hebben na het onderwijs-event deze verwachtingen bijgewerkt met actuele info.
 • 2018 - 01 januari: Vanwege het nieuwe jaar hebben we dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

iPhone SE 2020

De iPhone SE 2020 is de 4,7-inch iPhone uit 2020, als opvolger van de originele iPhone SE uit 2016. Het design is afgeleid van de iPhone 8, maar binnenin is alles vernieuwd. Bijzonderheden van deze iPhone zijn de fysieke thuisknop met Touch ID, een enkele camera en een glazen achterkant voor draadloos opladen. Lees alles over de specificaties van de iPhone SE 2020, prijzen, kleuren en meer! Wil je een losse iPhone SE 2020 kopen of een iPhone SE 2020 met abonnement, dan lees je bij ons waar je terecht kan. Dit model is opgevolgd door de iPhone SE 2022. Deze heeft hetzelfde ontwerp, maar met een nieuwe chip en 5G.

iPhone SE 2020

Reacties: 34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.