Apple concept van hoofdtelefoon

Gerucht: ‘Apple’s hoofdtelefoon heeft noise-canceling, komt op z’n vroegst dit najaar’

Apple's werkt aan een eigen over-ear hoofdtelefoon die voorzien is van noise-canceling. Apple neemt het met deze koptelefoon op tegen merken als Bose, maar ook haar eigen Beats-lijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onlangs beweerde de doorgaans goed ingelichte Apple-analist Ming-Chi Kuo dat Apple werkt aan een eigen hoofdtelefoon en nu is het Mark Gurman die zijn licht laat schijnen over dit nieuwe Apple-product. Uit het verhaal van Gurman zijn nieuwe details naar boven gekomen. De koptelefoon krijgt onder andere noise-canceling en zou op z’n vroegst dit jaar verschijnen. Daarnaast zou Apple werken aan de AirPods 2.

‘Apple’s hoofdtelefoon met noise-canceling’

De AirPods zijn voor Apple een groot succes. Mede daarom zou Apple besloten hebben om ook een ander deel van de markt te bestormen met een eigen hoofdtelefoon. Waar merken als Bose, Bowers & Wilkins en Sennheiser al hoge ogen gooien met hun eigen hoofdtelefoons, gaat Apple zich met haar eigen koptelefoon mengen in de strijd. Net als veel andere vergelijkbare koptelefoons krijgt Apple’s variant noise-canceling. Dat wil zeggen dat omgevingsgeluid buitengehouden wordt, waardoor je dus enkel en alleen het geluid uit de koptelefoon hoort. Het afgelopen jaar is af en aan gewerkt aan deze nieuwe koptelefoon, die op z’n vroegst tegen het einde van dit jaar verschijnt.

Apple staat echter voor enkele uitdagingen bij de ontwikkeling van deze koptelefoon, waardoor hij nog uitgesteld kan worden. Ook het design kan nog veranderen en het is zelfs mogelijk dat de hoofdtelefoon helemaal nooit verschijnt. Qua draadloze mogelijkheden zou deze koptelefoon hetzelfde werken als de AirPods. Hierdoor koppel je de hoofdtelefoon aan je eigen account, waarna hij automatisch verbinding maakt met al je apparaten.

Na de AirPods en de HomePod zou deze koptelefoon het nieuwste muziek-georiënteerde product zijn. We weten nog niet hoe deze nieuwe koptelefoon gaat heten, maar gezien de namen van de twee andere producten lijkt het logisch dat de naam Pod er in ieder geval in voorkomt.

Concurrent voor Bose, maar ook voor Beats
Het is nog niet bekend wat de prijs van de nieuwe hoofdtelefoon wordt. Vergelijkbare koptelefoons van andere merken kosten rond de $350 en omdat de nieuwe koptelefoon gebruikmaakt van dezelfde audiotechnologie als de AirPods, zou de prijs iets hoger komen te liggen. De nieuwe koptelefoon zou invloed kunnen hebben op de verkopen van de Beats-lijn, maar Apple is niet van plan om deze reeks koptelefoons stop te zetten.

De bron kon nog niet zeggen wanneer Apple deze koptelefoon mogelijk aan gaat kondigen. Een aankondiging tijdens WWDC 2018 is een mogelijkheid, maar Apple kan de hoofdtelefoon ook bewaren voor een september-evenement, vergelijkbaar met de aankondiging van de AirPods.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2020, 11:58
Bron Bron Bloomberg
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen airpods, airpods max, hoofdtelefoon, koptelefoon
Devices AirPods, AirPods Max, HomePod

AirPods Max

De AirPods Max is Apple's nieuwste high-end over-ear hoofdtelefoon. De AirPods Max heeft een hoofdband met een roestvrij stalen frame en afwerking van textiel. De oorschelpen zijn telescopisch verstelbaar. Op één oorschelp zit een Digital Crown om het geluid mee aan te passen en de muziek te bedienen. Ook zit er een knop op om te wisselen tussen ruisonderdrukking en transparantiemodus.

AirPods Max
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.