iPhone 8 in Product(RED).

Vanaf nu ook in de Apple Store: Product(RED) iPhone 8 en iPhone 8 Plus in rood

Bekijk hem zelf in de winkel

De rode iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf nu te bestellen. De speciale Product(RED) modellen worden begin volgende week geleverd en zijn voorzien van een zwart frontje.

Update 16 april: De rode iPhone 8 en iPhone 8 Plus is nu ook direct af te halen in de Nederlandse Apple Stores. Eerder was deze nieuwe Product(RED) ook al te bestellen via de Apple Store. Als je hem vorige week dinsdag besteld had, kun je deze vanaf vandaag thuis verwachten.

Update 14 april: T-Mobile is de enige provider die de rode iPhone 8 en iPhone 8 Plus al in het assortiment heeft. Kies bijvoorbeeld voor een iPhone 8 Plus met 5GB data voor €50,50 per maand. Bij Apple zelf geldt nog steeds levering vanaf maandag 16 april.

T-Mobile rode iPhone

Update 10 april: De Product(RED) iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf nu te bestellen via de online Apple Store. De eerste leveringen van dit rode model worden op maandag 16 april verwacht. Ook is het nieuwe Product(RED) iPhone X Folio-hoesje vanaf nu te bestellen.

Rode iPhone 8 met zwart frontje

Het was al een gerucht, maar nu is het officieel: de rode iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf 10 april verkrijgbaar via de Apple-website. Je betaalt niets extra’s ten opzichte van de normale kleuren. De eerste exemplaren worden op 13 april geleverd. Bijzonder aan deze nieuwe modellen is dat ze een zwart frontje hebben, terwijl de rode modellen vorig jaar een wit frontje hadden. Blijkbaar heeft Apple geluisterd naar de kritiek.

Apple verkoopt al jarenlang (PRODUCT)RED-producten, waarvan een deel van de opbrengst wordt gebruikt om HIV en aids te bestrijden. Inmiddels heeft Apple al meer dan 160 miljoen dollar hiermee opgehaald en is daarmee ‘s werelds grootste donateur.

Je kunt kiezen uit twee modellen: de 4,7-inch iPhone 8 RED met 64GB opslag ligt vanaf 810,45 in de winkel en voor de iPhone 8 Plus RED met 64GB opslag betaal je €980,45. De prijzen zijn dus gelijk aan de al bestaande kleuren zilver, spacegrijs en goud.

iPhone 8 rood Product Red

Ook een rood hoesje

Vind je een rode iPhone toch iets te heftig, dan kun je kiezen voor een lederen hoesje in de kleur rood. Voor de iPhone X heeft Apple vandaag een nieuw (PRODUCT)RED lederen folio-hoesje aangekondigd, die we in onze review niet zo heel geweldig vonden. Apple verkoopt het rode hoesje vanaf 10 april in Nederland voor €109. En ook dat is dezelfde prijs als voor de normale kleuren. Er was al een bessenrode variant van het hoesje, dat iets meer naar roze neigt.

iPhone X rood folio hoesje

Eerder schreven we dat Apple op 9 april de rode iPhones zou aankondigen. Dat bleek uit een interne memo van Virgin Mobile, dat er geen twijfel over liet bestaan: de rode toestellen zouden al klaar liggen om deze week in de verkoop te gaan. Het zijn opvolgers van de vuurrode iPhone 7 en iPhone 7 Plus, die in maart 2017 op de markt kwamen en een paar maanden later weer verdwenen.

We vertelden eerder ook dat we geen speciaal evenement voor deze toestellen verwachtten, omdat dit meestal met een persbericht wordt afgehandeld. Dat bleek ook inderdaad het geval. Dat Apple deze keer tot april heeft gewacht kan te maken hebben met het maart-evenement of met de kwartaalcijfers. Na de feestdagen breken er meestal twee rustige kwartalen van Apple aan. Eerder beweerden analist Jun Zhang van Rosenblatt Securities en geruchtenlekker Steve Hemmerstoffer (@OnLeaks) al dat er een rode iPhone 8 aan zou komen.

Apple's PRODUCT RED-bijdrage is 160 miljoen dollar

Wat we niet hebben gehoord is de leveringsdatum van de AirPower oplaadmat, want ook die moet nog op de markt komen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 16 april: De rode iPhone 8 is nu ook direct in de winkel af te halen.
  • 2018 - 14 april: Rode iPhone 8 in assortiment bij T-Mobile toegevoegd.
  • 2018 - 10 april: De rode iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf nu te bestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2018, 13:58
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, iPhone 8 Plus
Devices iPhone 8, iPhone 8 Plus

Actuele iPhone 8 deals

32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.