AirPods uit doosje halen

Gerucht: ‘Apple komt in 2019 met AirPods 2, koptelefoon en nieuwe HomePod’

AirPods met noise-cancellation
Apple gaat in 2019 nog veel meer audio-producten uitbrengen. Zo is het bedrijf van plan om nieuwe high-end AirPods, een nieuwe HomePod en een nieuwe over-ear koptelefoon uit te brengen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

AirPods 2 in 2019

Vandaag meldt Bloomberg dat Apple zich met een drietal nieuwe producten meer gaat richten op audio. Het gaat om de AirPods 2 met noise-concellation en waterbestendigheid, een nieuwe versie van de HomePod en hele nieuwe koptelefoon. De koptelefoon kwam eerder al voorbij in het geruchtencircuit, maar lijkt er nu echt te gaan komen. Het is bovendien voor het eerst dat we meer details horen over de AirPods 2.


We schreven al eerder over de AirPods 2, die volgens geruchten waterbestendig zou worden. Nu meldt de doorgaans betrouwbare Mark Gurman dat Apple hier noise-cancellation aan toevoegt. Dat betekent dat de nieuwe AirPods omgevingsgeluid buitensluiten en je dus meer van de muziek zelf hoort. Noise-cancellation is vooral populair bij koptelefoons, maar Apple gaat deze techniek dus ook naar de AirPods brengen. Wat betreft waterbestendigheid zijn ze niet geschikt om mee te zwemmen, maar vooral bedoeld als bescherming tegen de regen en transpiratie. Intern zou Apple ook al nagedacht hebben om biometrische sensoren aan de AirPods toe te voegen, zoals een hartslagsensor. Het is onduidelijk of dat ook gepland staat voor deze AirPods 2.

Volgens de bron gaan de AirPods 2 meer kosten dan de huidige. Je kan nu nog steeds de AirPods kopen voor €179, dus deze high-end versie met ruisonderdrukking zal een stuk hogere prijs krijgen. Deze AirPods 2 verschijnen in 2019, maar later dit jaar komt er nog een vernieuwde set met een betere chip, zodat je Siri handsfree kan gebruiken met een He Siri-commando. Heb je al AirPods en ben je op zoek naar de beste AirPods-tips, dan kun je ook bij ons terecht.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple dit jaar met nieuwe AirPods met Hé Siri, volgend jaar waterbestendig'

Apple gaat nog dit jaar nieuwe AirPods uitbrengen. Dat beweren betrouwbare bronnen. De nieuwe AirPods krijgen een vernieuwde chip waardoor Hé Siri mogelijk is. Voor volgend jaar staat er zelfs nog een nieuw model te wachten die waterbestendig is.

Ook koptelefoon en nieuwe HomePod
De nieuwe over-ear koptelefoon moet het op gaan nemen tegen vergelijkbare koptelefoons van Bose en Sennheiser. De koptelefoon zal uitgebracht worden onder Apple’s eigen merk en dus niet onder de Beats-branding. Eigenlijk was Apple van plan om deze koptelefoon in de tweede helft van 2018 te introduceren, maar dit zou nu op de planning staan voor 2019 vanwege uitdagingen in de productie. Eerder beweerde dezelfde bron dat Apple’s koptelefoon ook noise-cancellation krijgt.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple's hoofdtelefoon heeft noise-canceling, komt op z'n vroegst dit najaar'

Apple's werkt aan een eigen over-ear hoofdtelefoon die voorzien is van noise-canceling. Apple neemt het met deze koptelefoon op tegen merken als Bose, maar ook haar eigen Beats-lijn.

Tot slot kunnen we volgens de bron voor 2019 nog een nieuwe HomePod verwachten, die geproduceerd zou worden door een andere partij. Welke functies in deze HomePod komen, weten we helaas nog niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.