AirPower mat

AirPower wordt genoemd in boekjes van de iPhone XS

Het lijkt erop dat Apple toch van plan was om de AirPower in deze periode uit te brengen. De boekjes die bij de iPhone XS worden geleverd noemen namelijk de AirPower als oplaadmogelijkheid. Ook in de code van iOS 12.1 is te merken dat er nog steeds aan de AirPower wordt gesleuteld.

AirPower genoemd in boekje

In het foldertje dat bij de iPhone XS wordt geleverd, is te lezen dat je het toestel op een AirPower of soortgelijke Qi-gecertificeerde lader kunt leggen. Het wekt de indruk dat Apple van plan was om de draadloze lader deze maand op de markt te brengen, maar op het laatste moment van gedachten is veranderd. De verwijzing naar de AirPower is te vinden bij het onderdeel over opladen in het instructieboekje. Draadloos opladen met de AirPower wordt zelfs als eerste genoemd, met een Lightning-kabel als alternatief.


Ook in de code van iOS 12.1 is te zien dat de AirPower nog lang niet dood is. Apple heeft de componenten die laten zien wat er op het scherm verschijnt bij het opladen via AirPower, recent nog bijgewerkt. Dat wijst erop dat Apple nog actief ermee aan het werk is.

AirPower-boekje

De AirPower werd vorig jaar aangekondigd, samen met de nieuwe iPhones. Het is bedoeld als een alles-in-een oplaadplank voor de iPhone, Apple Watch en AirPods. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een in eigen huis ontwikkelde technologie, waarbij het niet uit maakt waar je je apparaat neerlegt. Bij andere draadloze oplaadmatten komt het heel precies en zijn er vaste punten waar je je toestel op moet leggen. Waarschijnlijk had Apple een iets te ambitieuze oplossing gekozen.

Het meest recente gerucht was, dat het project mislukt was en dat Apple van plan zou zijn om de naam AirPower te gebruiken voor een heel ander product. De technische issues zouden te maken hebben met oververhitting en de radio-communicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2018, 10:40
Categorie Geruchten
Onderwerp airpower
Device AirPower
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.