Gerucht: ‘Nieuwe Mac mini en goedkope MacBook dit najaar in de winkel’

Ook Apple Watch met groter scherm
Komt er dan eindelijk een update voor de Mac mini aan? Volgens analist Ming-Chi Kuo kunnen we dit najaar een Mac mini 2, een goedkopere MacBook en een Apple Watch met groter scherm verwachten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Kuo heeft zijn licht laten schijnen over de aankondigingen die Apple dit najaar zal doen. Hij ziet updates aankomen van de iPhone, iPad, Mac mini, MacBook Pro, iMac én Apple Watch. Dat wordt dus een druk programma. Veel van wat Kuo nu zegt is al eens eerder genoemd, maar hij zet nu eens even alles op een rijtje. Mogelijk worden ze allemaal tijdens het september-evenement aangekondigd.


Dit kunnen we volgens Kuo van Apple verwachten bij de kleinere producten:

  • iPhones: drie nieuwe iPhones voor 2018, twee met OLED met 5,8″ en 6,5″ scherm en een LED iPhone met 6,1″ scherm.
  • iPad: twee nieuwe iPads van 11″ en 12,9″ met een randloos scherm, Face ID en geen thuisknop.
  • Apple Watch: twee nieuwe modellen met 1,57″ (39,9mm) en 1,78″ (45,2mm) scherm en verbeterde hartslagdetectie.

Ming-Chi Kuo voorspellingen najaar 2018

Als het om de Mac gaat kunnen we volgens Kuo het volgende verwachten:

  • Mac mini 2018: een nieuw model met betere processor.
  • MacBook en MacBook Pro: verbeterde processor.
  • Goedkopere laptop: een lager geprijsde laptop die aanvankelijk onderdeel zou uitmaken van de MacBook Air-familie. Nu denkt Kuo echter dat het om een 12-inch MacBook zou kunnen gaan.
  • iMac: verbeterde processor en een nieuw scherm.

Een grote redesign lijkt er voor de Mac-modellen dus niet aan te komen. Wel zullen ze op meerdere punten worden verbeterd.

Kuo denkt ook dat de nieuwe AirPods en de AirPower in het derde kwartaal van 2018 in massaproductie zullen gaan. Hij baseert zich zoals gebruikelijk daarvoor op bronnen uit de toeleveringsketen. Het wekt de indruk dat de introductie van deze producten aan het einde van de herfst zal plaatsvinden.

Het wordt dus een druk programma voor Apple in het najaar. Bijna alle producten krijgen een update, behalve de standaard iPad, die eerder dit jaar al vernieuwd werd. Het is in het verleden ook wel voorgekomen dat Apple een apart evenement in oktober organiseerde voor Macs en iPads. Met de genoemde indrukwekkende line-up in het verschiet zou het geen gek idee zijn als Apple dat ook dit jaar weer gaat doen.

Bekijk ook

Alles over de nieuwste Mac mini's met M2-chip voor 2023

De 2023-versie is de nieuwste generatie Mac mini, Apple's kleinste Mac. Deze is voorzien van Apple Silicon M2 of M2 Pro voor extra rekenkracht. Alles wat er verbeterd en vernieuwd is aan de Mac mini lees je hier!

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.