Apple AirPods: bereik van de microfoon

Gerucht: ‘Apple dit jaar met nieuwe AirPods met Hé Siri, volgend jaar waterbestendig’

Apple gaat nog dit jaar nieuwe AirPods uitbrengen. Dat beweren betrouwbare bronnen. De nieuwe AirPods krijgen een vernieuwde chip waardoor Hé Siri mogelijk is. Voor volgend jaar staat er zelfs nog een nieuw model te wachten die waterbestendig is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De AirPods van Apple zijn een groot succes. Ook in onze AirPods review waren we erg te spreken over Apple’s oordopjes. Als we Bloomberg mogen geloven gaat Apple dit succes verder uitbreiden met een nieuwe versie van de AirPods. Met de AirPods 2 die nog dit jaar moeten verschijnen, is Hé Siri mogelijk zonder dat je op de AirPods hoeft te tikken.

‘Nieuwe AirPods in 2018 met He Siri’

De AirPods 2 verschijnen nog ergens dit jaar. Wanneer precies is nog niet duidelijk, maar volgens de bron heeft de nieuwe versie in ieder geval een verbeterde chip. Deze chip zorgt ervoor dat je Siri kunt gebruiken zonder dat je op de AirPods hoeft te tikken. De nieuwe versie van de AirPods heeft de codenaam B288. De chip die in de nieuwe AirPods gebruikt gaat worden, is waarschijnlijk de W2-chip. Dit is de opvolger van de W1 in de huidige AirPods en wordt nu ook al gebruikt in de Apple Watch Series 3. Eerder was er al een gerucht dat Apple met vernieuwde AirPods komt in de tweede helft van 2018.

‘Waterbestendige AirPods in 2019’

Apple heeft echter nog meer in het verschiet liggen. Naast het nieuwe model voor dit jaar, werkt Apple ook aan een waterbestendige versie. Deze zou al volgend jaar kunnen verschijnen. Dit waterbestendige model zou vooral bedoeld zijn zodat je ze in de regen kunt gebruiken, terwijl deze ook tegen een plons water kunnen. Het zou dan waarschijnlijk gaan om dezelfde waterbestendigheid als bij de iPhone het geval is, met de IP67- classificatie.

Apple heeft in ieder geval laten weten dat ze dit jaar nog met een verbeterde oplaadcase voor de AirPods komen. Deze nieuwe oplaadcase kan je draadloos opladen, zodat hij werkt met de AirPower, Apple’s aankomende draadloze oplader. Wanneer deze nieuwe oplaadcase en de AirPower verschijnen, is echter nog niet bekend.

De AirPods verschenen in december 2016, nadat de draadloze oordopjes eerder uitgesteld werden. In onze AirPods review noemden we de AirPods het beste Apple-product van dat jaar. Kort na de introductie waren de AirPods een lange tijd uitverkocht. Ook afgelopen december waren de AirPods bij Apple niet meer op voorraad leverbaar, maar inmiddels kun je ze weer overal kopen. Wil je ook AirPods kopen? In ons artikel vind je de prijzen en mogelijkheden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2018, 20:33
Bron Bron Bloomberg
Categorie Accessoires
Onderwerp airpods
Device AirPods
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.