Apple en sport, zoals MLS voetbal

Apple TV krijgt nieuwe functie om vier sportstreams tegelijk te kijken

De Apple TV-app krijgt voor sportstreams een nieuwe functie. Vanaf tvOS 16.5 kun je tot vier streams tegelijkertijd kijken. Handig als je meerdere sportwedstrijden wil volgen en de uitslag van de ene wedstrijd gevolgen heeft voor de andere.

Apple doet de afgelopen jaren steeds meer met sport. Zo heeft Apple de rechten voor MLB-baseball en ook voor de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. De wedstrijden zijn te volgen via Apple’s eigen TV-app, hoewel niet alles in alle landen beschikbaar is. In Nederland kun je je wel abonneren op de MLS-competitie en sommige wedstrijden zijn ook gratis te bekijken. Mochten er meerdere wedstrijden tegelijkertijd gespeeld worden, dan komt Apple met een handige functie. Er komt in tvOS 16.5 namelijk een nieuwe multiview-weergave, waarbij je tot vier streams tegelijkertijd kan kijken.

Nieuwe multiview-weergave voor sport op Apple TV

De nieuwe weergave is onderdeel van Apple’s eigen TV-app, al is nog niet duidelijk of dit ook als tool beschikbaar komt voor andere ontwikkelaars. Voor de TV-app geldt dat het in ieder geval alleen voor sportwedstrijden geschikt is, met ingang van tvOS 16.5. In de videospeler verschijnt aan de rechter kant een nieuw icoontje, waarmee je de streams kan kiezen. Je komt dan meteen in een nieuwe weergave, waarbij je huidige wedstrijd wat kleiner afgespeeld wordt. Daaronder zie je de andere livestreams van sportwedstrijden die op dit moment aan de gang zijn. Je kunt zelf kiezen welke streams je toevoegt aan het scherm, tot een maximum van vier stuks. Daarbij kan je ook nog de indeling kiezen. Je kan ervoor kiezen om de twee streams even groot af te laten spelen, maar ook om de ene wat groter te tonen dan de ander. 9to5Mac laat in een hands-on video zien hoe dit er in de praktijk uit ziet.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Bij vier streams kun je zelfs kiezen of de vier wedstrijden in een gelijk verdeeld raster afgebeeld moeten worden of dat er eentje groter in beeld is met de drie anderen in het klein ernaast. Wil je de volgorde wisselen, dan hou je een stream ingedrukt en verplaats je deze naar een andere plek. Je kunt ook zelf kiezen van welke wedstrijd de audio hoort, door die desbetreffende stream als het ware te selecteren.

Er zijn al langer apps die dergelijke mogelijkheden bieden, zoals ESPN. Of het een algemene functie van tvOS wordt, zodat andere apps op diezelfde manier maximaal vier eigen streams tegelijkertijd kunnen tonen, is nog niet bekend. Het is in ieder geval te testen bij sportwedstrijden met tvOS 16.5, alleen op de Apple TV 4K. Vermoedelijk komt het later dit voorjaar beschikbaar, al kan Apple het nog uitstellen als er meer werk nodig is.

Bekijk ook

Dit zijn de nieuwe functies in iOS 16.5 en meer

Nu iOS 16.5 uit is, vraag je je misschien af: wat is er eigenlijk nieuw? Het aantal nieuwe functies en verbeteringen is klein, maar toch zijn er een aantal nieuwe functies in iOS 16.5 die we je niet willen onthouden. Check hier alles over de nieuwste functies, ook in andere software-updates.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.