tvOS 16 Update

tvOS 16.5 voor de Apple TV is verschenen: dit is er nieuw

Apple heeft tvOS 16.5 uitgebracht voor de Apple TV. Daarin zit een nieuwe functie voor sportliefhebbers die graag meerdere wedstrijden tegelijkertijd willen kijken.

Je kan op de Apple TV picture-in-picture gebruiken, bijvoorbeeld als je de beelden van een sportwedstrijd wil volgen terwijl je een andere app gebruikt. Maar vooral bij sport kan het juist handig zijn om meerdere wedstrijden tegelijkertijd te volgen, helemaal als de ene wedstrijd gevolgen heeft voor de andere. Speciaal voor dit soort situaties heeft Apple in de TV-app een nieuwe functie geïntroduceerd met tvOS 16.5, dat nu voor iedereen beschikbaar is.

tvOS 16.5 beschikbaar

In tvOS 16.5 voegt Apple namelijk de nieuwe multiview-weergave toe aan de TV-app bij het kijken van livestreams van sportwedstrijden. Hierdoor kan je tot vier wedstrijden tegelijkertijd op één scherm zien. Je kan daarbij kiezen uit meerdere weergaves en indelingen. Deze functie is dus nieuw in Apple’s eigen TV-app en werkt bijvoorbeeld voor de MLS-voetbalwedstrijden, die je ook in Nederland kan volgen. Eerder schreven we al over de nieuwe multiview-weergave voor sportstreams op de Apple TV.

Bekijk ook

Apple TV krijgt nieuwe functie om vier sportstreams tegelijk te kijken

De Apple TV-app krijgt voor sportstreams een nieuwe functie. Vanaf tvOS 16.5 kun je tot vier streams tegelijkertijd kijken. Handig als je meerdere sportwedstrijden wil volgen en de uitslag van de ene wedstrijd gevolgen heeft voor de andere.

Andere zichtbare verbeteringen vind je niet in tvOS 16.5. Apple zal dan ook vooral gefocust hebben op verbeteringen achter de schermen en bugfixes. Zodra we de officiële releasenotes hebben, werken we dit artikel bij.

tvOS 16.5 downloaden

tvOS 16.5 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K (zowel de 2022-, 2021- als 2017-versie). Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 16.5 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

tvOS 16

tvOS 16 is de grote 2022-update voor de Apple TV. Er zitten best nog wel wat nieuwe functies in tvOS 16, zoals ondersteuning voor Nintendo Switch-controllers en een nieuw design voor Siri. Je kunt de tvOS 16-update installeren als je een Apple TV HD of nieuwer hebt. De officiële release van tvOS 16 was op 12 september 2022, tegelijk met iOS 16 en watchOS 9. Inmiddels is tvOS 16 opgevolgd door tvOS 17, waar eveneens veel nieuwe functies in zaten.

tvOS 16

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.