iPhone with MagSafe charger

Reacties voor: ‘Apple is gestopt met productie iPhone 12 mini’

De iPhone 12 mini zou wel eens een kort leven beschoren kunnen zijn. Apple zou willen stoppen met de productie van het kleinere toestel, zo werd al eerder beweerd. Nu zou Apple daadwerkelijk zijn gestopt.
44 reacties
 1. Privé een 12Pro en zakelijk toch een 12Mini gekozen. En eerlijk? Die laatste vind ik qua formaat en gewicht vele malen fijner. Handzamer…. groter is kennelijk niet altijd beter. Maar begrijp wel dat veel mensen voor het top model kiezen.

 2. Snap wel verkoop terug loopt op zich, de grootste groep wil groot scherm wegens films etc.
  Er is kleine groep die echt formaat van de mini wil, en in de tussentijd hebben de meeste die nu al.

  Daarbij zijn er gewoon te veel verschillende modellen, bij iPhone 13 moeten ze echt geen 4 verschillende modellen doen.
  Apple stond voor simpel nu lijken ze wel op Samsung, zoveel verschillende modellen met andere species als resoluties en alles.

 3. @Sophie: Waarom 2 iPhones? Als je de 12 pro met 2 simcards kan gebruiken!

 4. Ik zou wel graag zo’n mini willen hebben, maar dan wel in een pro uitvoering, dus met RVS en 3 camera’s.

 5. Origineel geplaatst door Henk Noordzij
  @Sophie: Waarom 2 iPhones? Als je de 12 pro met 2 simcards kan gebruiken!

  Dan kan je voor beide whatsapp gebruiken en je kan een telefoon echt weg leggen en er niet naar kijken

 6. Vindt het schermformaat van de 12 mini aantrekkelijk! Handzamer!! De beeldverhouding viel mij tijdens een test erg tegen. Dit formaat met andere verhoudingen zou ik graag zien!

 7. Origineel geplaatst door Henk Noordzij
  @Sophie: Waarom 2 iPhones? Als je de 12 pro met 2 simcards kan gebruiken!

  Prive en zakelijk nummer… prima.

  Maar: (1) geen mogelijkheden tot afzonderlijke – per SIM-kaart – afgeschermde contactlijsten, (2) mogelijkheid tot “uitzetten” van één nummer (bijv. in weekenden zakelijk nummer uit), (3) batterij gaat sneller leeg, (4) je kunt geen twee gesprekken tegelijkertijd voeren, (5) verschillende ringtones per nummer nog niet mogelijk, (6) iCloud accounts per nummer/account niet mogelijk (dus ook foto’s, video’s die je zakelijk hebt/wilt maken lopen door je andere/privé account heen

  Zo maar even wat issues waar ik tegenaan loop…. als je me wat meer tijd geeft, kan ik het lijstje nog wel uitbreiden.

 8. @Henk Noordzij: Voornamelijk om privé en zakelijke contacten gescheiden te houden. En omdat zakelijke telefoons niet van apps voorzien kunnen / mogen worden ivm veiligheid.

  Ben zelf erg tevreden over de mini. Snel gekocht na 3 weken met de 11 rondgelopen te hebben.

 9. Origineel geplaatst door Melvin
  Ik zou wel graag zo’n mini willen hebben, maar dan wel in een pro uitvoering, dus met RVS en 3 camera’s.

  Juist!!!

 10. Die mini kwam net na de SE2 en dat is natuurlijk niet handig. Veel mensen waren net voor de SE2 gegaan.

 11. @Melvin: Hier nog iemand, en ik ken er meer.

 12. Vergelijk even deze berichten met de berichten van de iphone XR die was ook gedoemd om te falen. Eindstand? Beste verkochte iphone. Ondanks de geruchtemolen. Onthoudt dat de iphone 12 net uit is.. de eerste golf gaat voor de top modellen.. de mini gaat inhalen. Daarnaast is het ook een budget iphone.

  Ik geloof dat dit een broodje aap verhaal is:)

 13. Als de camera Van de mini net zo goed was als de pro plus had ik hem ook gehad.

 14. Het formaat wat heeeel erg fijn is om mobiel echt overal mee te kunnen nemen in een zak formaat hebben aantal grote minpunten –
  Het grootste probleem / twijfel wat er speelt is de accu.
  Je wilt echt van de probleem af dat je meerdere malen verplicht wordt gesteld om tussendoor op te laden.
  Tweede issue is dat de prijsverschil niet erg groot is tov normale en de pro modellen. Als je toch moet investeren in een ‘luxe’ toestel, dan pak je een model die ook echt meer kan voor klein beetje meer geld.
  Ik denk dat dit ook een beetje bedoeling is geweest van Apple, aangezien je hiermee toch meer kunt verdienen met de duurdere modellen en in de toekomst ook goed excuus heeft om niet (snel) meer de kleinere modellen te verkopen.

  Dit is dus een slechte ontwikkeling en een manipulatieve release van Apple’s kant.

 15. @Henk Noordzij: Prive en zakelijk nummer… prima.

  Maar: (1) geen mogelijkheden tot afzonderlijke – per SIM-kaart – afgeschermde contactlijsten, (2) mogelijkheid tot “uitzetten” van één nummer (bijv. in weekenden zakelijk nummer uit), (3) batterij gaat sneller leeg, (4) je kunt geen twee gesprekken tegelijkertijd voeren, (5) verschillende ringtones per nummer nog niet mogelijk, (6) iCloud accounts per nummer/account niet mogelijk (dus ook foto’s, video’s die je zakelijk hebt/wilt maken lopen door je andere/privé account heen

  Ik ben het compleet met deze persoon eens. Precies waar ik tegenaan loop. Apple doet 1/10 werk, denk inderdaad eens aan foto’s, mail, contacten, apps etc etc

  Ik weet dat e Sim ook voor reizen handig is, dus 1 voor China ofzo. Maar toch zakelijk en privé scheiden is onmogelijk op IOS als je het goed wil doen. Ik heb net een business account aangemaakt om dit serieuzer te doen, echt een compleet drama en beperkt, vreselijk. Een artikel hierover zou tof zijn, denk dat veel mensen hier tegenaan lopen

  Zo maar even wat issues waar ik tegenaan loop…. als je me wat meer tijd geeft, kan ik het lijstje nog wel uitbreiden.

 16. Hoop wel dat er ook een mini 13 komt of 12s zijn toch liefhebbers, maar deel vd liefhebbers doet net als ik wat wachten op zakkende prijzen en gebruikte toestellen. Daar gaan de eerste verkopen niet goed door. De 5c was als 2e hands ook aanmerkelijk populairdere dan als nieuw toestel, maar er moeten wel eerst nieuwe verkocht natuurlijk. Wat betreft dual sim, ik heb juist een 2e nr om maatregelen te kunnen nemen indien toestel verloren of gestolen, dingen blokkeren ed dan helpt dual sim je niet hè. Vind deze mini niet budget trouwens, vind eigenlijk de se niet eens budget, ja voor Apple dan . Mijn moeder heeft een droid van 99€ dat noem ik budget.

 17. Jammer, ik ben een erg tevreden mini-gebruiker. Bij overstap van mijn iPhone 5 naar 6S vond ik dat toestel al behoorlijk groot. En na een iPhone 8 en nu 12 mini ben ik nog steeds van mening dat deze grootte toch de bovenlimiet is voor mij.

  Zou jammer zijn als het de finale doodsteek is. Vooral omdat het in schril contrast staat met elke online discussie waar gebruikers tevreden zijn over handzame telefoons, zoals ook hier.

 18. Al sinds de eerste serieus geruchten over de komst van een mini versie van de iPhone 12 was ik ontzettend enthousiast en wist ik zeker dat ik er een ging kopen. Ik gebruikte een iPhone 8 en die vond ik net iets te klein en een iPhone 11, en dus de 12, te groot. En omdat het formaat van de mini vergelijkbaar is met de 8, maar met een grotere scherm leek het voor mij duidelijk, ik ga de mini kopen.

  Echter begon ik enorm te twijfel toen ik hem in mijn handen had. Hij voelde en oogde echt heel klein en dan heb ik het over het formaat, want scherm is natuurlijk groter.
  Ik kon het op een of ander manier het niet over mijn hart verkrijgen om een voor mijn gevoel een kleiner telefoon te kopen. Na enig twijfel toch de 12 gekocht en ben tot op heden ontzettend tevreden met de 12 en geen moment spijt gehad.

 19. Van 6s naar SE 2020 gegaan nu een mini, de SE is naar de vrouw. Ben erg tevreden alleen accu is wat minder maar dat is te verwachten met formaat..

 20. Origineel geplaatst door Marc
  Van 6s naar SE 2020 gegaan nu een mini, de SE is naar de vrouw. Ben erg tevreden alleen accu is wat minder maar dat is te verwachten met formaat..

  Ik denk dat de batterijduur er net mee te maken heeft dat de vraag naar de mini lager ligt. Ik ben destijds van de iphone 8 naar de 11 overgestapt. De batterijduur van mijn 11 is toch een welkome verrijking.

 21. @JK: Inderdaad niet heel erg slim, daardoor had ik ook de hoop op gegeven. Ik heb de 12pro gekocht en de Mini meteen toen ze uitkwamen. De pro gebruikt me vriendin nu en ik ben zo mega blij met de mini wat een heerlijk toestel!
  Perfecte grote heerlijk in de hand als de mini nu alweer uit het assortiment gaat zou ik dat echt mega jammer vinden en koop ik er 2 als reserve. Grote telefoons zijn voor vrouwen met een tas of studenten die geen dikke oled kunnen kopen om films op te kijken. 🤪

  @JustinK: Klinkt aannemelijk hoop dat je gelijk hebt

 22. Bij Apple is alles gericht op de persoon die het toestel gebruikt. Zolang er mensen zijn die een kleinere iPhone kopen zullen ze waarschijnlijk een Mini in het assortiment hebben. Een klein(er) toestel met alle specs.

 23. Ik zeg: foute naamgeving.

  Als je zo’n bedrag neertelt, wil je “waar” voor je geld. En voor €100 meer heb je een “echte” 12 in plaats van “maar” een Mini.

 24. Origineel geplaatst door Marc
  Van 6s naar SE 2020 gegaan nu een mini, de SE is naar de vrouw. Ben erg tevreden alleen accu is wat minder maar dat is te verwachten met formaat..

  Ten opzichte van wat is de accu minder? Het klopt inderdaad dat de accuduur korter is dan de iPhone 11 en de rest van de 12 lijn, maar de accuduur is een stuk beter dan de 6S en de SE 2020?

  In ieder geval is de accuduur van de 12 Mini beter dan de iPhone XS en oudere toestellen, het lijkt er op dat we gewoon steeds meer de smartphone gebruiken.

  Zelf gebruik ik bij de iPhone 12 Mini 40 a 50% per dag. Voor mij een enorme vooruitgang op de SE 2016 die ik tussendoor moest opladen om de dag door te komen.

 25. Zal je net zien: een toestel die qua formaat en prestaties perfect is … komt er geen opvolging van.
  De iPhone 12 mini is mijn beste toestel tot nu toe. Tuurlijk waren alle andere toestellen ook goed, maar het formaat is echt perfect.

 26. Hier ook uiterst tevreden gebruiker van 12 mini.
  Blij dat Apple deze op markt gebracht heeft. En idd, er zijn al veel mensen met een 11, XR, SE1 of SE2. Gun het de tijd. En eerlijk is eerlijk, ik vond €809 ook wat prijzig, maar als ik er weer jaren mee doe, doet het uiteindelijk ook minder pijn.

  1 groot nadeel van de 12 mini is de accu. Deze loopt in mijn ogen te snel leeg na camera gebruikt te hebben of bluetooth muziek. Ik had hier hogere verwachtingen van. Hopelijk wordt dat rechtgezet via iOS updates. Want dit is een veelgehoorde klacht.

 27. @Hylke: idd , accu verhaal is voornamelijk een verhaal voor de mensen die grote toestellen gewent zijn, en die zullen vaak op die groten blijven. De mensen met de oudere Touch ID toestellen zullen er weinig van merken, is t alleen maar beter.

 28. Hier ook een tevreden mini gebruiker. Al vind ik het niet zo mini na een XS, maar past net wat lekkerder in je hand en/of broekzak.
  Het voelt meer ‘normaal’ aan, i.p.v net te groot. Oké, dingen zijn wat kleiner op beeld, maar nog goed te lezen. En ja mijn batterij gaat langer mee dan de XS die 2 jaar oud is.
  Ik krijg hem niet leeg op een dag. En nu met corona wordt hij meer gebruikt dan normaal.
  Vandaag veel op telefoon gezeten. 6u en 13m het is nu 21:00 uur en heb nog 31% batterij over. Dat red ik wel vanvond, want ik type dit op m’n net 100%% opgeladen iPad Pro 😉

 29. Origineel geplaatst door JustinK
  Vergelijk even deze berichten met de berichten van de iphone XR die was ook gedoemd om te falen. Eindstand? Beste verkochte iphone. Ondanks de geruchtemolen. Onthoudt dat de iphone 12 net uit is.. de eerste golf gaat voor de top modellen.. de mini gaat inhalen. Daarnaast is het ook een budget iphone.
  Ik geloof dat dit een broodje aap verhaal is:)

  Precies dat.

 30. Een concurrerende site zegt dat men het met de 12s of 13 mini opnieuw gaat proberen en deze gaat optimaliseren qua accu . Dat ik ga nog even door met mijn oude 8 & se’16 , kunnen we dan s zien

 31. Destijds ook naar de SE2020 gekeken en de Mini.
  Voor zakelijk gebruik is de SE meer dan voldoende. Zeker voor wat ik er mee doe (paar apps (vnl. WhatsApp, Telegram/Signal), wat bellen, Spotify luisteren; geen heftige foto’s maken & geen games)

  En het prijsverschil scheelde/scheelt ook behoorlijk; € 862 (mini, 128GB) voor mini vs €542 (SE, 128 GB)

 32. Ik vind de prijs voor de mini veel te hoog. Daarnaast zit de SE in hetzelfde segment, qua gebruikers dan: mensen die graag een kleine iPhone willen. De mensen die het kunnen betalen kopen een mini, anderen een SE. Apple zou er juist volgend jaar voor kunnen kiezen om de SE eruit te doen en de mini tegen een lagere prijs aan te houden. Echt jammer dat ze stoppen met de mini. Leuk toestel.

 33. @Henk Noordzij: omdat ik het prettig vind om eea gescheiden te houden 🙂

 34. @Pim: had mij ook ingelezen wat de mogelijkheden/beperkingen zijn en daarom toch maar met twee phones op pad. En nog steeds zéér content met de mini en groot is niet per definitie beter!

 35. Mooi gooi ze maar in de reclame koop ik er 1

 36. Of ze hebben nu een voldoende voorraad om te voldoen aan de vraag tot de 12S mini uitkomt?

 37. Origineel geplaatst door Henk Noordzij
  @Sophie: Waarom 2 iPhones? Als je de 12 pro met 2 simcards kan gebruiken!

  Origineel geplaatst door W.

  Prive en zakelijk nummer… prima.
  Maar: (1) geen mogelijkheden tot afzonderlijke – per SIM-kaart – afgeschermde contactlijsten, (2) mogelijkheid tot “uitzetten” van één nummer (bijv. in weekenden zakelijk nummer uit), (3) batterij gaat sneller leeg, (4) je kunt geen twee gesprekken tegelijkertijd voeren, (5) verschillende ringtones per nummer nog niet mogelijk, (6) iCloud accounts per nummer/account niet mogelijk (dus ook foto’s, video’s die je zakelijk hebt/wilt maken lopen door je andere/privé account heen
  Zo maar even wat issues waar ik tegenaan loop…. als je me wat meer tijd geeft, kan ik het lijstje nog wel uitbreiden.

  Zakelijk en prive in 1 iphone gehad bij vorige werkgever. Bovengenoemde punten ben ik zeer mee eens, maar het gemak van 1 toestel was voor mij het fijnst.

  Bij huidige werkgever zit er een bedrijfsprofiel op met hele uitgebreide restricties. Bedrijfsprofiel is ook niet te installeren op prive iphone en de zakelijke SE 2020 wil ik niet prive gebruiken als ik zelf een 12 pro heb😇

 38. Dat zou jammer zijn!

  Ik zou graag een 12 mini aanschaffen zodra de opvolger bekend is (in de hoop dat die dan iets beter betaalbaar is)

 39. @Peter: de prijzen zullen niet veel veranderen dit is niet de “budget” lijn. De 12 zakt wel in prijs als de 12s of 13 er is . Gebruikt kopen kan ook

 40. Een Pro mini zou ideaal zijn.
  Maar toch al zeker heel tevreden van mijn 12 mini.

 41. Ik loef mijn 12 mini. Zie de mini ook best veel om me heen, dus verbaast me toch.

 42. Origineel geplaatst door Peter
  Dat zou jammer zijn!

  Ik zou graag een 12 mini aanschaffen zodra de opvolger bekend is (in de hoop dat die dan iets beter betaalbaar is)

  Reken maar op €100 tot €150 van de huidige prijs, na de release van de iPhone 13. Daarna gaat er elk jaar, bij release weer +- €100 af. Dan kan je er nog voor kiezen om de restwaarde mee te nemen door verkoop van je huidige iDevice.

 43. @Tim: dat gebeurt al helemaal niet, want de mini liefhebbers en de budget liefhebbers doubleren, de mini liefhebbers en de pro liefhebbers juist niet, dus dat is een complete mis match en gaat helemaal een mislukking worden

 44. Wilde mini eerst in het echt vasthouden wat niet ging door lockdown, maar inmiddels weet ik zeker dat ik er eentje koop voordat hij van de markt gaat.

  Vond de 11 een bakbeest, gedowngrade naar XS en dat is nog steeds een bakbeest.

  Ga nog even afwachten of er dit jaar eentje met een zuinigere chip komt, dat lijkt me helemaal fantastisch.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.