iPhone with MagSafe charger

‘Apple is gestopt met productie iPhone 12 mini’

De iPhone 12 mini zou wel eens een kort leven beschoren kunnen zijn. Apple zou willen stoppen met de productie van het kleinere toestel, zo werd al eerder beweerd. Nu zou Apple daadwerkelijk zijn gestopt.

Update 22 juni 2021: Apple zou gestopt zijn met de productie van de iPhone 12 mini, beweert TrendForce. Dit zou te maken hebben met tegenvallende verkoopcijfers. Helemaal verrassend is het overigens niet. Er gaan al langere tijd geruchten dat de iPhone 12 mini minder verkoopt dan de andere modellen en ook uit statistieken blijkt dat dit het minst populaire toestel is uit de iPhone 12-familie. Volgens TrendForce is Apple nu helemaal gestopt met de productie en worden de nog resterende voorraden verkocht. Opvallend is dat TrendForce nog steeds verwacht dat Apple een opvolger uitbrengt en daarvoor dezelfde prijs zal hanteren (vanaf €809). Ming-Chi Kuo denkt dat er géén iPhone 13 mini uitkomt,

Hieronder volgt ons eerdere bericht van 7 februari 2021.

‘Productie iPhone 12 mini stopt’

Bij de aankondiging van de iPhone 12 mini was er veel enthousiasme over het kleinere toestel. Heel wat mensen zagen het wel zitten: een compacte behuizing met daarin een zo groot mogelijk scherm. Andere compacte toestellen van Apple, zoals de iPhone 8 en zijn opvolger iPhone SE 2, kampen namelijk met het probleem dat er nog relatief grote schermranden aanwezig zijn. Toch lijkt het aanvankelijk enthousiasme van korte duur. Apple zou productiecapaciteit van de iPhone 12 mini hebben overgeheveld naar de iPhone 12 Pro, waar meer vraag naar is. Nu claimt een analist dat Apple volgend kwartaal helemaal stopt met de productie van de iPhone 12 mini wegens teruglopende vraag. Apple zou meer verdienen met de overige iPhone 12-modellen en de iPhone 11.

Dat staat in een rapport van JP Morgan-analist William Yang. Deze analist denkt dat Apple een veel hoger percentage van de iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPhone 11 verkoopt dan aanvankelijk gedacht. Hij heeft zijn voorspellingen van verkochte aantallen dan ook aangepast.

Als Apple stopt met het produceren van de iPhone 12 mini wil dat nog niet zeggen dat het toestel ook meteen uit de winkel verdwijnt. Het tweede kwartaal van 2021 eindigt eind juni en er kan dan nog genoeg voorraad zijn om de tijd tot september uit te zingen, als de nieuwe toestellen worden verwacht. Wil je nog steeds een iPhone 12 mini kopen, dan kan dat dus nog steeds zonder dat je je hoeft te haasten.

Bekijk ook

iPhone 12 mini kopen als los toestel: de beste deals

Wil je de iPhone 12 mini kopen als los toestel? Lees hier alles over de prijzen van de iPhone 12 mini bij diverse webwinkels en ontdek wat de voordelen zijn van een losse iPhone 12 mini ten opzichte van een langlopend contract. Sluit er een goedkope sim only en je hebt de perfecte combinatie!

Wat wel een groot vraagteken is, is wat Apple bij de 2021 iPhones gaat doen. Komt er nog een iPhone 13 mini, of slaat Apple het kleinere formaat van 5,4-inch over. Geruchten wekken de indruk dat er van de iPhone 13-serie ook dit jaar weer vier modellen zullen verschijnen. Eerder circuleerden al geruchten dat de iPhone 12 mini het minst populaire toestel uit de 12-serie is en maar goed is voor 6% van alle verkopen.

Bekijk ook

iPhone 2021 line-up: alles over Apple's assortiment van dit jaar

Lees hier alles over de iPhone 2021 line-up. Welke iPhones gaat Apple in 2021 verkopen? En wat kunnen we verwachten van de nieuwe iPhones van 2021. Daarnaast zal Apple ook eerdere modellen op de markt houden voor lagere prijzen.

Wij waren enthousiast over het toestel in onze iPhone 12 mini review en noemden het ‘klein maar fijn’. Al begrepen we ook wel dat het voor veel mensen toch net iets te klein kan zijn.

Bekijk ook

iPhone 12 mini review: klein en fijn

Apple heeft voor het eerst in jaren een echt compacte iPhone uitgebracht, de iPhone 12 mini. In deze review van de iPhone 12 mini delen we onze ervaringen. Maakt dit model de verwachtingen waar?

Actuele iPhone 12 mini deals

iPhone 12 mini

De iPhone 12 mini is de kleinste van alle nieuwe iPhones van 2020. Dit toestel heeft een 5,4-inch display en is qua fysiek formaat zelfs iets kleiner dan de iPhone SE. De iPhone 12 mini heeft dezelfde specificaties als de normale iPhone 12, met onder andere ondersteuning voor 5G, een hoekiger design, een verbeterde dubbele camera en ondersteuning voor MagSafe. Met de A14-chip is deze iPhone supersnel. Er zijn zes kleuren, waarbij paars op een later moment werd toegevoegd in april 2021.

iPhone 12 mini

Reacties: 44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.