Alternatief voor Apple's leren iPhone 15 hoesje gelekt

‘Apple wil stoppen met leren iPhone-hoesjes’

Een opmerkelijk gerucht wordt gemeld door twee bronnen: Apple zou dit jaar geen leren hoesjes meer uitbrengen voor de nieuwe iPhones. Mogelijk stapt Apple over op een ander soort materiaal. Is dit het materiaal dat Apple gaat gebruiken?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 28 augustus 2023: Na het gerucht dat Apple zou stoppen met leren iPhone-hoesjes, zijn er nu afbeeldingen opgedoken van hoesjes waarop het alternatieve materiaal te zien zou zijn. Geruchtenlekker @MajinBuOfficial deelt enkele foto’s van hoesjes die vergelijkbaar zouden zijn met Apple’s alternatief voor leer. De hoesjes op de afbeeldingen zijn mogelijk niet de daadwerkelijke hoesjes die Apple gaat uitbrengen, maar het definitieve hoesje zou hier wel erg op lijken.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

De textuur zou verschillend zijn ten opzichte van de huidige leren hoesjes. Op de foto’s is het lastig te zien, maar het lijkt erop alsof het een stoffen hoesje wordt. Welk materiaal het precies is, is nog niet duidelijk. Maar vermoedelijk is dit milieuvriendelijker dan echt leer en is het onderscheidend genoeg van de siliconenhoesjes die Apple ook uit brengt. Mogelijk is het een vorm van kunstleer.

Alternatief voor Apple's leren iPhone 15 hoesje gelekt

De kleuren van de hoesjes in de afbeeldingen zouden niet representatief zijn voor de daadwerkelijke hoesjes, maar het materiaal en de look en feel zou wel overeenkomen met het uiteindelijke product. Wat dit betekent voor Apple’s andere leren accessoires, is nog steeds niet bekend.

Hieronder volgt het oorspronkelijke artikel van 17 augustus 2023
Als Apple nieuwe iPhones uitbrengt, dan volgen daarvoor ook altijd weer nieuwe accessoires. De afgelopen jaren brengt Apple telkens drie soorten hoesjes uit: siliconen, leer en doorzichtig. Voor veel Apple-fans zijn de leren hoesjes favoriet, omdat ze er mooi uit zien en (afhankelijk van de kleur) een natuurlijke verkleuring krijgen, zonder dat het hoesje er versleten uit ziet. Maar ze zijn ook vaak duur: Apple’s leren hoesje kost al gauw zo’n €70,-. Maar het zou zomaar kunnen dat er dit jaar helemaal geen leren hoesjes meer komen.

‘Geen leren hoesjes meer van Apple’

Geruchtenlekker @duanrui1205 deelt vandaag op X (Twitter) dat hij vernomen heeft dat Apple geen leren hoesjes gaat uitbrengen voor de iPhone 15-serie. DuanRui wist eerder al correcte informatie te delen over aankomende Apple-producten. 9to5Mac zegt vervolgens van eigen bronnen hetzelfde te hebben vernomen. Het lijkt er dus sterk op dat Apple af ziet van de leren hoesjes.

De exacte reden hiervoor is niet duidelijk, maar mogelijk heeft het een milieutechnische of ethische reden. De hoesjes zijn gemaakt van echt leer en leer is qua bewerking één van de meest vervuilende materialen. En dat terwijl Apple geregeld de nadruk legt op het milieu, bijvoorbeeld bij de verpakking van haar producten en de gerecyclede materialen van de producten zelf. Wellicht dat Apple daarom dit jaar kiest voor een ander materiaal, bijvoorbeeld kunstleer of plantaardige stoffen. In de auto-industrie zien we al langer dat fabrikanten geen leren bekleding meer aanbieden.

Apple leren hoesje voor iPhone 13 Pro (LVF Photography)

Ook geen andere leren accessoires meer?

Naast de leren hoesjes, heeft Apple nog veel meer accessoires van leer in het assortiment. Denk aan Apple’s leren MagSafe-wallet, maar ook de leren AirTag-sleutelhanger. En dan zijn er ook nog meerdere leren Apple Watch-bandjes van Apple verkrijgbaar. Al deze accessoires worden geregeld vernieuwd en in andere kleuren uitgebracht, passend bij de nieuwe kleuren voor iPhone-hoesjes. Of Apple voor al deze accessoires ook overstapt naar een ander materiaal (als het gerucht klopt), is niet duidelijk.

Overigens maakt Apple voor de iPad al jaren geen leren accessoires meer.

Ben je op zoek naar een mooie hoesje voor je iPhone 14? Dan hebben we daarvoor een mooi overzicht met zowel leren hoesjes als cases van andere materialen. Ook als je op zoek bent naar een iPhone 14 Pro-case hebben we een overzicht.

Bekijk ook

iPhone 14 Pro hoesjes: deze wil je hebben

Op zoek naar een mooi hoesje voor je iPhone 14 Pro of iPhone 14 Pro Max? Er zijn al genoeg aanbieders die nu hoesjes hebben, waardoor er keuze genoeg is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 28 augustus: Artikel bijgewerkt met afbeeldingen van het mogelijke alternatief voor echt leer van Apple.

iPhone 15

De iPhone 15 is het standaardmodel van de iPhones van 2023. De iPhone 15 heeft een 6,1-inch display, maar nu met Dynamic Island. Ook zijn er verbeteringen voor de camera, chip en andere extra functies en is het design vernieuwd met meer afgeronde hoeken en een matglazen achterkant. Bovendien is Lightning vervangen door usb-c. Ontdek de iPhone 15 abonnementen of oriënteer je op de iPhone 15 prijzen voor een los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15.

iPhone 15

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.