Lizzo Apple Music Awards

Ook de komende jaren genieten van Adele, Taylor Swift en Lizzo op Apple Music

Apple Music kan de komende jaren gewoon nummers van Adele, Taylor Swift en Lizzo blijven aanbieden. Apple zou nieuwe deals met de grote platenlabels hebben gesloten die dat mogelijk maken.

Apple sluit meerjarendeal

Het gaat om Universal Music, Sony Music en Warner Music, meldt de Financial Times. Daarmee kunnen nummers van populaire artiesten beschikbaar blijven op het platform. Lizzo is een interessant geval: een paar maanden geleden zouden haar eerste twee albums zijn verdwenen van Apple Music, terwijl ze vlak daarna werd uitgeroepen tot Breakthrough Artist of the Year tijdens de allereerste Apple Music Awards. In dezelfde verkiezing werd Billie Eilish uitgeroepen tot artiest van het jaar.


De nieuwe licentiedeals zouden de afgelopen maanden zijn gesloten. Daarbij zijn geen bundel-afspraken gemaakt, bijvoorbeeld met Apple TV+. Er waren vorig jaar geruchten dat Apple werkt aan een grotere entertainmentbundel met muziek, tv-series en mogelijk ook games. Het lijkt erop dat Apple die plannen niet (meer) heeft.

Om de zoveel jaar moet Apple de afspraken met platenlabels vernieuwen om de royalty-vergoedingen en de muziekrechten te regelen. Nu Apple Music meerjarendeals heeft gesloten is het de vraag hoe het met concurrent Spotify zit. Volgens de Financial Times heeft dit bedrijf meer moeite om tot een overeenkomst te komen. Er zouden al een jaar gesprekken zijn met Universal Music en Warner Music. Ondertussen worden de lopende contracten steeds met een maand verlengd, totdat er een nieuwe deal ligt.

Apple Music ligt nog wel qua betalende gebruikers achter op de concurrentie. Met 60 miljoen betalende abonnees (zomer 2019) is de afstand tot Spotify nog groot: dat bedrijf had in oktober 113 miljoen betalende klanten.

Voor het luisteren naar Apple Music kun je een hippe hoofdtelefoon gebruiken, waarvan we hieronder een aantal op een rijtje hebben gezet.

Bekijk ook

Draadloze hoofdtelefoons voor je iPhone en iPad

Apple heeft de AirPods Max en diverse hoofdtelefoons van Beats in het assortiment, maar er zijn nog veel meer opties. In deze round-up kijken we naar draadloze koptelefoons die ideaal zijn voor Apple-gebruikers. Handig voor op reis of om thuis op de bank lekker muziek te luisteren of een film te kijken!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.