Apple Music logo met muzieknoot met bolletjes.

Apple Music heeft meer dan 60 miljoen gebruikers

Populairste streamingdienst in Apple-ecosysteem
Het gaat goed met Apple Music. De streamingdienst heeft inmiddels meer dan 60 miljoen gebruikers, zo maakte Eddy Cue bekend. Ook verklapt hij zijn favoriete nieuwe functie voor Apple Music die in iOS 13 toegevoegd wordt.

60 miljoen gebruikers voor Apple Music

Apple Music ging exact vier jaar geleden van start, met de introductie van iOS 8.4. In die vier jaar heeft de streamingdienst dus meer dan 60 miljoen gebruikers opgeleverd, zowel betalend als gebruikers met een gratis testperiode. Dit verklapt Eddy Cue in een interview met het Franse Numerama. Eerst leek het erop dat dit ging om enkel betalende gebruikers, maar later heeft Apple dit tegenover Music Business Worldwide rechtgezet. In april 2018 stond de teller nog op 40 miljoen betalende abonnees voor Apple Music. Het aantal komt nog niet in de buurt van de 100 miljoen van Spotify, maar het aantal stijgt wel in rap tempo. Hoewel Eddy Cue tevreden is over de dienst, kunnen er altijd dingen beter.


“Ik ben erg dol op Apple Music in zijn huidige vorm en de volgende versie bewijst dat de dienst nog beter kan”, zo legt hij uit. Zijn favoriete nieuwe functie is de meescrollende songtekst in iOS 13. In plaats van dat je zelf door de lyrics moet bladeren, scrollt deze automatisch mee met de muziek. Vooral op de Apple TV komt dit goed tot zijn recht, waardoor het een soort karaokemachine wordt. Hij benadrukt dat ze de songteksten voor een groot deel zelf ingevoerd hebben, een steek onderwater naar Google. Google en songtekstendienst Genius liggen al een tijdje met elkaar overhoop, omdat Google ervan beschuldigd wordt songteksten te hebben gekopieerd.

Apple Music Voor jou-pagina.

De afgelopen maanden is Apple Music op een paar punten verbeterd. Het Ontdekken-tabblad kreeg een nieuw ontwerp en ook de Voor jou-pagina werd vernieuwd met meer wisselende content.

Eddy Cue werkte de afgelopen jaren ook aan iTunes. Met ingang van macOS Catalina wordt iTunes opgevolgd door meerdere nieuwe apps.
“Ik heb zoveel aan iTunes en Apple Music gewerkt, dat ik bevooroordeeld ben”, zo legt hij uit. “Natuurlijk ben ik gehecht aan iTunes, maar ik denk dat Apple Music in elk opzicht beter is. We hebben nu iets beters en er is geen reden om terug te kijken.” Voor Windows-gebruikers en bezitters van oudere Mac-besturingssystemen verandert er niets, want daar blijft iTunes gewoon nog beschikbaar.

Bekijk ook

Over en uit voor iTunes: dit zijn de opvolgers

iTunes is verdwenen in macOS Catalina en Apple legt uit wat er verandert en hoe je voortaan je muziek, films en podcasts kunt beheren. Dit zijn de opvolgers van iTunes.

En over muziek gesproken: Apple heeft vannacht ook een nieuwe reclame over de AirPods online gezet, waarin ook de draadloze oplaadcase voorbij komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.