Apple Magic Charger

Foto’s van mysterieuze Apple Magic Charger verschijnen online

Op internet zijn foto's verschenen van een 'Apple Magic Charger', een oplader die Apple nooit heeft uitgebracht. Het project zou ondertussen de nek zijn omgedraaid.

Mysterieuze Apple Magic Charger te zien op foto’s

Het gaat om een nooit aangekondigde MagSafe-product dat ‘Apple Magic Charger’ heet en dat nu de ronde doet onder Chinese verzamelaars. Het is een van de vele producten die Apple heeft ontwikkeld en heeft getest, maar die toch niet voldeed aan de eisen. Iets soortgelijks gebeurde ooit met de AirPower, een oplader die wél werd aangekondigd en uiteindelijk toch werd afgeblazen.


Bij deze Apple Magic Charger gaat het om een Design Validation Test (DVT)-model. Dit is een product dat er qua uiterlijk al uit ziet als het consumentenmodel, maar dat nog wel getest moet worden. Apple-verzamelaar TheBlueMister kreeg zo’n DVT-model in handen en heeft foto’s op Twitter gezet. De stroomkabel is afgesneden, waardoor de oplader niet zomaar werkte.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Sindsdien heeft deze twitteraar meer foto’s en een teardown online gezet, waarbij het uiteindelijk lukte om de Apple Magic Charger werkend te krijgen. Andere verzamelaars uit China kwamen vervolgens ook over de brug met foto’s van een soortgelijke oplader. Het accessoire bestaat uit een MagSafe-lader die bekleed is met een witte rubbercoating. Er zit een metalen ring omheen. De voet wordt gevormd door een spacegrijs aluminium raamwerk, met afgeronde hoeken. Er zit een gevlochten usb-c-kabel aan vast.

De Apple Magic Charger zou in een laat stadium van ontwikkeling toch zijn geannuleerd. Dat heeft er volgens TheBlueMister waarschijnlijk mee te maken dat je de iPhone alleen in landschapsweergave kan neerzetten. Je kunt de oplader plat neerleggen of openvouwen, maar in portretstand is het niet bruikbaar. De constructie doet wel wat denken aan de cirkelvormige Apple Watch-lader die jarenlang in het assortiment zat. Ook daarbij kon je de laadschijf gekanteld gebruiken.

Apple heeft zelf nooit meer MagSafe-opladers uitgebracht sinds de MagSafe Charger in 2020 verscheen. Het enige accessoire dat later nog beschikbaar kwam was het MagSafe Battery Pack uit 2021. Ondertussen zijn er heel wat MagSafe-accessoires van derden, maar die zijn vaak niet gecertificeerd en werken niet op 15 Watt.

Bekijk ook

De beste magnetische iPhone-laders die met MagSafe werken

Nu MagSafe wat langer op de markt is, is het tijd om eens naar officiële MagSafe-laders te kijken. Welke fabrikanten zijn ermee aan de slag gegaan? Welke officiële MagSafe-laders kun je kopen? Dit zijn je opties!

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 november 2022 om 19:43
Onderwerp
Categorie
Accessoires

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen en bevestigen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische aansluiting om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Er zijn ook MagSafe-autohouders, MagSafe-opladers, MagSafe-powerbanks en meer. Lees ook onze gids met officiële MagSafe-accessoires. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.