Klappend Apple Store-personeel

Apple neemt nieuwe diagnostische tool met USB-C in gebruik

Bedoeld voor iPad Pro

De volgende keer dat je met je iPad naar een Apple Store gaat, zou je deze diagnostische tool in actie kunnen zien. Apple heeft een nieuw apparaatje met USB-C aansluiting waarmee het serienummer uitgelezen kan worden.

De Apple Stores moeten dan wel weer open zijn – en dat is in Nederland en België nog niet het geval. In Duitsland kun je al wel weer terecht met je technische problemen, terwijl sommige Apple Stores in de VS juist weer worden gesloten vanwege oproer.

Het nieuwe apparaatje is een opvolger van de Serial Number Reader (SNR), waarmee het serienummer direct uitgelezen kan worden. Ook kan er andere diagnostische informatie mee opgevraagd worden.

USB-C diagnostische tool

Er was al een versie met Lightning-aansluiting. Deze nieuwe USB-C Diagnostic Tool (UDT) is bedoeld voor apparaten met USB-C aansluiting, om precies te zijn de iPad Pro. Intern zou het apparaat ChimpSWD heten.

USB-C Serial Number Reader

Apple heeft erkende serviceproviders geïnformeerd dat zij de nieuw USB-C Diagnostic Tool kunnen gebruiken voor de iPad Pro’s uit 2018, namelijk de eerste generatie 11-inch iPad Pro en de derde generatie 12,9-inch iPad Pro. Pas later zal de Apple Service Toolkit 2 nog een extra update krijgen, zodat het ook werkt met de modellen uit 2020.

Als een medewerker support wil uitvoeren, kan hij of zij de UDT met een geschikte kabel aansluiten op de iPad. Het andere uiteinde van de kabel moet worden aangesloten op de Hardware Diagnostic Interface (HDI), een Mac.

Wil je alleen maar je iPhone- of iPad-serienummer uitlezen, dan zijn er makkelijker methoden. Je vindt dit gewoon op het apparaat zelf. Ook bij andere Apple-producten is het gemakkelijk te achterhalen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2020, 7:45
Bron Bron Twitter
Via Via MacRumors
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, apple support, support

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.