iPhones 2020

Gerucht: ‘Massaproductie 6,1-inch iPhone 12 begint in juli’

Volgens een nieuw gerucht van DigiTimes begint Apple in juli met de massaproductie van de 6,1-inch iPhone 12, zodat er op tijd voldoende voorraad is. Het betekent niet dat je ze al in juli kunt aanschaffen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

‘Massaproductie iPhone 12 begint in juli

Goed nieuws voor mensen die met spanning op de volgende generatie iPhones zitten te wachten. In juli zouden de producenten van Apple aan de slag gaan met de aanstaande 6,1-inch iPhone 12. Dit is slechts één van de vele modellen die Apple dit najaar van plan zou zijn uit te brengen. In juli/augustus begint de productie van het goedkopere model, denkt DigiTimes. Daarna begint de massaproductie van de high-end modellen.


Het zou gaan om vier nieuwe modellen, die in de gebruikelijke periode van september tot en met oktober in de winkel liggen. Tekorten in de toeleveringsketen zouden nog voor problemen kunnen zorgen, maar daar kijken we niet gek van op. Er zijn elk jaar wel geruchten over mogelijke vertragingen door onvoorziene problemen. Vanwege het relatief grote aantal modellen zou Apple kunnen kiezen voor een gefaseerde invoer.

2020 iPhone 12 serie

Aparte touch-module nodig
Samsung zou de schermen voor drie van de vier modellen leveren: het instapmodel van met 5,4-inch scherm en de twee Pro-modellen met een scherm van respectievelijk 6,1-inch en 6,7-inch. Daarnaast komt er nog een vierde model met 6,1-inch scherm die dezelfde specs heeft als het instapmodel. De schermen daarvoor zouden worden geleverd door BOE en LG.

Waarom Apple nu al begint? Er zijn touch-modules nodig die afkomstig zijn van andere externe partners binnen de toeleveringsketen. Bij de schermen van 5,4-inch en 6,7-inch modellen is dat niet nodig. Daar zitten de touch-sensoren al direct in het OLED-peneel ingebouwd en is er geen apart onderdeel nodig. Apple gaat hierbij gebruik maken van Samsung’s Y-OCTA Touch-technologie voor flexibele schermen.

De schermformaten en verschillende modellen zijn al meermaals genoemd door analisten en geruchtenlekkers. Het opvallende daarbij is dat Apple voor het eerst van plan zou zijn om toestellen met alleen OLED-scherm uit te brengen. Eerder zei display-expert Ross Young al dat de productie van panelen eind juli zou beginnen, maar hij wist nog niet om welke modellen het ging.

Bekijk ook

iPhone 12: alles over specs, functies en meer

De iPhone 12 is een kleurrijk toestel met 5G, een prachtig OLED-scherm en een nieuw design met platte zijkanten. Ook vind je op dit toestel bijna alle functies van de duurdere Pro-modellen, maar voor een veel lagere prijs. Op deze pagina lees je alles over de iPhone 12!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 12

De iPhone 12 verscheen najaar 2020 en zit nog steeds in het assortiment bij Apple. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, met paars als nieuwkomer. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.