iPhones 2020

Gerucht: ‘Massaproductie 6,1-inch iPhone 12 begint in juli’

Volgens een nieuw gerucht van DigiTimes begint Apple in juli met de massaproductie van de 6,1-inch iPhone 12, zodat er op tijd voldoende voorraad is. Het betekent niet dat je ze al in juli kunt aanschaffen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

‘Massaproductie iPhone 12 begint in juli

Goed nieuws voor mensen die met spanning op de volgende generatie iPhones zitten te wachten. In juli zouden de producenten van Apple aan de slag gaan met de aanstaande 6,1-inch iPhone 12. Dit is slechts één van de vele modellen die Apple dit najaar van plan zou zijn uit te brengen. In juli/augustus begint de productie van het goedkopere model, denkt DigiTimes. Daarna begint de massaproductie van de high-end modellen.

Het zou gaan om vier nieuwe modellen, die in de gebruikelijke periode van september tot en met oktober in de winkel liggen. Tekorten in de toeleveringsketen zouden nog voor problemen kunnen zorgen, maar daar kijken we niet gek van op. Er zijn elk jaar wel geruchten over mogelijke vertragingen door onvoorziene problemen. Vanwege het relatief grote aantal modellen zou Apple kunnen kiezen voor een gefaseerde invoer.

2020 iPhone 12 serie

Aparte touch-module nodig
Samsung zou de schermen voor drie van de vier modellen leveren: het instapmodel van met 5,4-inch scherm en de twee Pro-modellen met een scherm van respectievelijk 6,1-inch en 6,7-inch. Daarnaast komt er nog een vierde model met 6,1-inch scherm die dezelfde specs heeft als het instapmodel. De schermen daarvoor zouden worden geleverd door BOE en LG.

Waarom Apple nu al begint? Er zijn touch-modules nodig die afkomstig zijn van andere externe partners binnen de toeleveringsketen. Bij de schermen van 5,4-inch en 6,7-inch modellen is dat niet nodig. Daar zitten de touch-sensoren al direct in het OLED-peneel ingebouwd en is er geen apart onderdeel nodig. Apple gaat hierbij gebruik maken van Samsung’s Y-OCTA Touch-technologie voor flexibele schermen.

De schermformaten en verschillende modellen zijn al meermaals genoemd door analisten en geruchtenlekkers. Het opvallende daarbij is dat Apple voor het eerst van plan zou zijn om toestellen met alleen OLED-scherm uit te brengen. Eerder zei display-expert Ross Young al dat de productie van panelen eind juli zou beginnen, maar hij wist nog niet om welke modellen het ging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2020, 10:22
Bron Bron DigiTimes
Via Via MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2020 iPhone, iphone 12
Device iPhone 12 Max

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.