Vrouw met AirPods

Serienummer van de AirPods opzoeken

Het AirPods serienummer staat aan de binnenkant van het doosje, maar is nauwelijks leesbaar. Gelukkig is er een slimmere manier; wij leggen het uit.

AirPods serienummer

Apple’s AirPods zijn kleine oordopjes die je draadloos gebruikt. Soms kan er iets misgaan met de AirPods en heb je het serienummer nodig. Omdat de AirPods zelf niet beschikken over een schermpje zul je deze informatie via de iPhone moeten opvragen. Hieronder leggen we uit hoe je het modelnummer, de hardware-versie en het serienummer opvraagt. Dit laatste kan van pas komen als je gebruik moet maken van de garantie. De eerste generatie AirPods heeft modelnummer A1523 en hardware-versie 1.0.0. Bij latere modellen is dit anders.

AirPods: serienummer opzoeken

Zo check je het AirPods serienummer:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone en ga naar Algemeen > Info.
  2. Blader omlaag tot je de AirPods ziet. Zijn ze niet zichtbaar? Dan moet je de AirPods eerst weer even opnieuw koppelen met je iPhone. Dit kun je doen door naar Instellingen > Bluetooth te gaan en op de AirPods te tikken. Het doosje openen en sluiten in de buurt van de iPhone of de AirPods opnieuw in je oor stoppen, helpt ook.
  3. Tik op AirPods en je komt terecht op een scherm met naam van de fabrikant (Apple), modelnummer, serienummer, firmwareversie en hardwareversie.

AirPods serienummer

Overigens kun je het serienummer ook terugvinden in de klep van de oplaadcase, maar de minuscule lettertjes zijn niet echt makkelijk leesbaar.

AirPods serienummer

We hebben nog meer tips over de AirPods, bijvoorbeeld over het gebruik van Zoek mijn AirPods en over de AirPods resetten naar de fabrieksinstellingen. Of check hoe je handmatig de firmware van de AirPods bijwerkt.

We hebben aparte tips over het opzoeken van het iPhone of iPad serienummer en het Apple Pencil serienummer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp airpods
Device AirPods