Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
AirPods in doosje

Zo kun je het serienummer van de AirPods opzoeken

Het AirPods serienummer staat aan de binnenkant van het doosje, maar is nauwelijks leesbaar. Gelukkig is er een slimmere manier om het serienummer en modelnummer van je AirPods te achterhalen. Wij leggen het uit.

AirPods serienummer

Apple’s AirPods zijn kleine oordopjes die je draadloos gebruikt. Soms kan er iets misgaan met de AirPods en heb je het serienummer nodig. Omdat de AirPods zelf niet beschikken over een schermpje zul je deze informatie via de iPhone moeten opvragen. Hieronder leggen we uit hoe je het modelnummer, de hardware-versie en het serienummer opvraagt. Dit laatste kan van pas komen als je gebruik moet maken van de garantie.

AirPods: serienummer opzoeken

Zo check je het AirPods serienummer:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone en ga naar Algemeen > Info.
  2. Blader omlaag tot je de AirPods ziet*.
  3. Tik op AirPods en je ziet het serienummer, dat voor elk product verschillend is. Ook zie je naam fabrikant (Apple), modelnummer, firmwareversie en hardwareversie.

*Zijn de AirPods niet zichtbaar? Dan moet je ze eerst weer opnieuw koppelen met je iPhone. Dit kun je doen door naar Instellingen > Bluetooth te gaan en op de AirPods te tikken. Het helpt ook om het doos je te openen en sluiten in de buurt van de iPhone, of door de AirPods even opnieuw in je oor te stoppen.

AirPods serienummer en modelnummer.

Overigens kun je het serienummer ook terugvinden in de klep van de oplaadcase, maar de minuscule lettertjes zijn niet echt makkelijk leesbaar.

AirPods serienummer

AirPods modelnummer opzoeken

Op dezelfde manier check je ook het modelnummer van de AirPods. Zorg er dus voor dat je AirPods verbonden zijn met je iPhone en ga naar Instellingen > Algemeen > Info > AirPods. Dit zijn de modelnummers:

AirPods serienummer

Het modelnummer staat ook op elke AirPod zelf. Je vindt de kleine lettertjes aan de onderkant van het oorgedeelte, vlakbij het stokje.

AirPods Pro serienummer

Ook de oplaadcase heeft een eigen modelnummer. Deze is verschillend voor de normale oplaadcase en de draadloze variant:

  • Draadloze oplaadcase voor AirPods Pro: A2090
  • Draadloze oplaadcase voor standaard AirPods: A1938
  • Standaard oplaadcase: A1602

Je checkt het modelnummer van de oplaadcase binnenin het klepje.

We hebben nog meer tips over de AirPods, bijvoorbeeld over het gebruik van Zoek mijn AirPods en over de AirPods resetten naar de fabrieksinstellingen. Of check hoe je handmatig de firmware van de AirPods bijwerkt.

Bekijk ook

De beste AirPods-tips: 30 manieren om meer uit je AirPods, AirPods Pro en AirPods Max te halen

Er zitten meer handigheidjes in de oordopjes van Apple dan je denkt en met deze 25+ AirPods tips haal je het maximale eruit. Bespaar batterijduur, luister samen, wijzig de naam van je AirPods en nog veel meer! Check ook de handige tips die alleen voor de AirPods Pro werken.

We hebben aparte tips over het opzoeken van het iPhone of iPad serienummer en het Apple Pencil serienummer.

Heb je nog geen AirPods? Hier vind je de beste deals:

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods