AirPods in doosje

Zo kun je het serienummer van de AirPods opzoeken

Het AirPods serienummer staat aan de binnenkant van het doosje, maar is nauwelijks leesbaar. Gelukkig is er een slimmere manier om het serienummer en modelnummer van je AirPods te achterhalen. Wij leggen het uit.

AirPods serienummer

Apple’s AirPods zijn kleine oordopjes die je draadloos gebruikt. Soms kan er iets misgaan met de AirPods en heb je het serienummer nodig. Omdat de AirPods zelf niet beschikken over een schermpje zul je deze informatie via de iPhone moeten opvragen. Hieronder leggen we uit hoe je het modelnummer, de hardware-versie en het serienummer opvraagt. Dit laatste kan van pas komen als je gebruik moet maken van de garantie.

AirPods: serienummer opzoeken

Zo check je het AirPods serienummer:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone en ga naar Algemeen > Info.
  2. Blader omlaag tot je de AirPods ziet*.
  3. Tik op AirPods en je ziet het serienummer, dat voor elk product verschillend is. Ook zie je naam fabrikant (Apple), modelnummer, firmwareversie en hardwareversie.

*Zijn de AirPods niet zichtbaar? Dan moet je ze eerst weer opnieuw koppelen met je iPhone. Dit kun je doen door naar Instellingen > Bluetooth te gaan en op de AirPods te tikken. Het helpt ook om het doos je te openen en sluiten in de buurt van de iPhone, of door de AirPods even opnieuw in je oor te stoppen.

AirPods serienummer en modelnummer.

Overigens kun je het serienummer ook terugvinden in de klep van de oplaadcase, maar de minuscule lettertjes zijn niet echt makkelijk leesbaar.

AirPods serienummer

AirPods modelnummer opzoeken

Op dezelfde manier check je ook het modelnummer van de AirPods. Zorg er dus voor dat je AirPods verbonden zijn met je iPhone en ga naar Instellingen > Algemeen > Info > AirPods. Dit zijn de modelnummers:

AirPods serienummer

Het modelnummer staat ook op elke AirPod zelf. Je vindt de kleine lettertjes aan de onderkant van het oorgedeelte, vlakbij het stokje.

AirPods Pro serienummer

Ook de oplaadcase heeft een eigen modelnummer. Deze is verschillend voor de normale oplaadcase en de draadloze variant:

  • Draadloze oplaadcase voor AirPods Pro: A2090
  • Draadloze oplaadcase voor standaard AirPods: A1938
  • Standaard oplaadcase: A1602

Je checkt het modelnummer van de oplaadcase binnenin het klepje.

We hebben nog meer tips over de AirPods, bijvoorbeeld over het gebruik van Zoek mijn AirPods en over de AirPods resetten naar de fabrieksinstellingen. Of check hoe je handmatig de firmware van de AirPods bijwerkt.

We hebben aparte tips over het opzoeken van het iPhone of iPad serienummer en het Apple Pencil serienummer.

Heb je nog geen AirPods? Hier vind je de beste deals:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2020
Categorie Basisfuncties
Onderwerp airpods
Device AirPods