iPhones schermvergelijking

Wat is het serienummer van mijn iPhone of iPad?

Soms moet je het serienummer van je iPhone of iPad weten, bijvoorbeeld om te achterhalen of je nog gratis support krijgt. Met deze tip lees je hoe je het serienummer kunt achterhalen, zodat je het bouwjaar en andere informatie over je toestel vindt.

iPhones schermvergelijkingSoms moet je het serienummer van je iPhone of iPad is weten, bijvoorbeeld om te achterhalen of je in aanmerking komt voor garantie of een bepaalde reparatieregeling. In deze tip leggen we uit hoe je het serienummer van jouw iPhone of iPad kunt achterhalen en eventueel ook het bouwjaar.

Serienummer van iPhone en iPad opzoeken

Aan de hand van het serienummer kun je zien of je in aanmerking komt voor een bepaalde reparatieregeling en of er nog garantie op je toestel zit.

Je kunt op drie manieren het serienummer opzoeken:

  • Achterop de iPhone: bij sommige toestellen staat het serienummer achterop de iPhone gedrukt.
  • Via de Instellingen: Blader naar Instellingen > Algemeen > Info en halverwege lijst zie je het item Serienummer.
  • Via iTunes: Sluit de iPhone aan op de computer en klik bovenin het scherm op het telefoonicoontje om het detailscherm te openen. Je ziet nu het serienummer. Is het serienummer niet zichtbaar maar staat er een andere waarde, zoals UDID, ECID of modelaanduiding? Klik dan met de muispijl een paar keer hierop, totdat je het serienummer te zien krijgt.

Serienummer iPhone opzoeken

Serienummer controleren op garantie

Via de website van Apple kun je ook het serienummer van je Apple-producten opzoeken en kijken of er nog garantie geldt:

  1. Ga naar deze pagina bij Apple.
  2. Log in met je Apple ID. Je krijgt nu meteen alle apparaten te zien die op jouw Apple ID staan geregistreerd.
  3. Je kunt nu meteen zien hoe het zit met de garantie en eventuele AppleCare+. Dit geldt uiteraard ook voor MacBooks, Apple TV’s en andere producten.

Serienummer bevat extra info over je iPhone

Wist je dat je via het serienummer extra informatie over je toestel kunt achterhalen. Het serienummer heeft het formaat AABCCDDDEEF, met de volgende betekenis:

AA = Fabriek en machine-ID
B = Productiejaar (afgekort tot een enkel cijfer, dus 2017 is 7, 2018 is 8, etc).
CC = Productieweek
DDD = Uniek identificatienummer, onafhankelijk van UDID
EE = Kleur van het toestel
F = Opslagcapacteit, S is 16GB en T is 32GB

Serienummer 79049XXXA4S is van fabriek 79 (waarschijnlijk Foxconn), geproduceerd in 2010 in de 49e week en het gaat om een zwarte 16GB iPhone 4. Oudere en nieuwere iPhones kunnen een iets afwijkende code hebben. Zo heeft een iPhone 8 met 256GB opslag ook de code T.

Modelnummer opzoeken van je iPhone of iPad

Als je geen serienummer bij de hand hebt, kun je in ons artikel ‘Welke iPhone heb ik?‘ achterhalen welke iPhone je hebt. Ook kun je op websites zoals EveryMac.com het modelnummer invoeren om te zien uit welk jaar een bepaalde iPhone of iPad dateert, maar daarvoor zul je wel het modelnummer moeten weten. Het serienummer kun je uiteraard niet via dergelijke externe websites achterhalen, omdat die uniek is voor jouw toestel. Het modelnummer vind je vaak achterop de iPhone of iPad en daarna kun je door te googlen alle gewenste specs opzoeken, bijvoorbeeld bouwjaar, processor en andere specs. Dit geldt ook voor andere Apple-producten, zoals iPods en MacBooks.

We hebben aparte tips over het opzoeken van het AirPods serienummer en het Apple Pencil serienummer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp garantie