iPhones schermvergelijking

Wat is het serienummer van mijn iPhone of iPad?

Soms moet je het serienummer van je iPhone of iPad weten, bijvoorbeeld om te achterhalen of je nog gratis support krijgt. Met deze tip lees je hoe je het serienummer kunt achterhalen, zodat je het bouwjaar en andere informatie over je toestel vindt. En wist je dat er uit het serienummer allerlei extra info is af te leiden?

iPhone-serienummer opzoeken

Het iPhone-serienummer is op meerdere plekken te achterhalen. Je hebt het bijvoorbeeld nodig om te checken of je in aanmerking komt voor iPhone-garantie of een bepaalde reparatieregeling. Ook voor de iPad en iPod touch kun je op meerdere plekken kijken wat het serienummer en het productiejaar van jouw toestel is.

Serienummer van iPhone en iPad opzoeken

Aan de hand van het serienummer kun je zien of je in aanmerking komt voor een bepaalde reparatieregeling en of er nog garantie op je toestel zit.

Je kunt op drie manieren het serienummer opzoeken:

  • Achterop de iPhone: bij sommige toestellen staat het serienummer achterop de iPhone gedrukt.
  • Via de Instellingen: Blader naar Instellingen > Algemeen > Info. Halverwege lijst zie je het item Serienummer.
  • Via iTunes: Sluit de iPhone aan op de computer en klik bovenin het scherm op het telefoonicoontje om het detailscherm te openen. Je ziet nu het serienummer. Is het serienummer niet zichtbaar maar staat er een andere waarde, zoals UDID, ECID of modelaanduiding? Klik dan met de muispijl een paar keer hierop, totdat je het serienummer te zien krijgt.

iPhone-serienummer opzoeken

Serienummer controleren op garantie

Via de website van Apple kun je ook het serienummer van je Apple-producten opzoeken en kijken of er nog garantie geldt:

  1. Ga naar deze pagina bij Apple.
  2. Log in met je Apple ID.x
  3. Je kunt nu meteen zien hoe het zit met de iPhone-garantie en eventuele AppleCare+. Dit geldt uiteraard ook voor MacBooks, Apple TV’s en andere producten.

iPhone serienummer opzoeken

Serienummer bevat extra info over je iPhone

Wist je dat je via het serienummer extra informatie over je toestel kunt achterhalen. Het serienummer heeft het formaat AABCCDDDEEF, met de volgende betekenis:

AA = Fabriek en machine-ID
B = Productiejaar
CC = Productieweek
DDD = Uniek identificatienummer, onafhankelijk van UDID
EE = Kleur van het toestel
F = Opslagcapaciteit

Oudere en nieuwere iPhones kunnen een iets afwijkende code hebben.

Modelnummer opzoeken van je iPhone of iPad

Als je geen serienummer bij de hand hebt, kun je in ons artikel ‘Welke iPhone heb ik?‘ achterhalen welke iPhone je hebt. Ook kun je op websites zoals EveryMac.com het modelnummer invoeren om te zien uit welk jaar een bepaalde iPhone of iPad dateert, maar daarvoor zul je wel het modelnummer moeten weten. Het serienummer kun je uiteraard niet via dergelijke externe websites achterhalen, omdat die uniek is voor jouw toestel. Het modelnummer vind je vaak achterop de iPhone of iPad en daarna kun je door te googlen alle gewenste specs opzoeken, bijvoorbeeld bouwjaar, processor en andere specs. Dit geldt ook voor andere Apple-producten, zoals iPods en MacBooks.

We hebben aparte tips over het opzoeken van het AirPods serienummer en het Apple Pencil serienummer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!