AirPods Pro los 3

Kuo: ‘AirPods Pro 2 krijgen als eerste lossless support’

De AirPods Pro 2 krijgen ondersteuning voor lossless muziek en een oplaadcase die geluid kan maken. Dat zegt analist Ming-Chi Kuo op basis van informatie uit de toeleveringsketen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

AirPods Pro 2 zijn makkelijker te vinden

In een notitie aan investeerders praat Kuo zijn klanten bij over de aanstaande producten van Apple. Hij denkt dat de tweede generatie AirPods Pro een aantal vernieuwingen bevat, die mensen moeten overhalen om te upgraden. Zo is de oplaadcase voorzien van geluid, zodat je deze gemakkelijker terug kan vinden. Dit werkt ongetwijfeld samen met de Zoek mijn-app, waarmee je nu al je AirPods kunt terugvinden. Ben je ook het doosje kwijt, dan kun je op het geluid af gaan.

AirPods Pro 2 met lossless-ondersteuning

Apple’s huidige audioproducten, van de AirPods Max tot de AirPods Pro, bieden geen ondersteuning voor lossless, een formaat dat Apple vorig jaar invoerde. Dit heeft te maken met beperkingen van Bluetooth, waardoor je aangewezen bent op AAC-formaat. Muziek van hogere kwaliteit die in de Apple Lossless Audio Codec (ALAC) is vastgelegd is alleen via een bekabelde verbinding te beluisteren. Een groot deel van de Apple Music-collectie is al beschikbaar in lossless formaat, maar als AirPods-gebruiker heb je daar nog niet zoveel aan. Totdat de AirPods Pro 2 op de markt komen. Het zouden dan de eerste draadloze oortjes van Apple zijn waarmee je lossless kunt luisteren.

AirPods Pro Year of the Tiger
Deze AirPods Pro hebben nog het oude design en zijn momenteel exclusief in China verkrijgbaar vanwege het Jaar van de Tijger.

Kuo benadrukt ook nog eens dat de volgende generatie AirPods Pro een ander design krijgt, dat meer lijkt op de Beats Fit Pro uit 2021. Wel zullen we er nog even op moeten wachten: Kuo verwacht ze pas in het vierde kwartaal van 2022. En ook op de geruchtmakende gezondheidsfuncties zullen we nog even moeten wachten. Kuo verwacht ze wel, maar zegt niet of ze al in de tweede generatie AirPods Pro zitten. Er zal volgens de analist veel vraag zijn naar de nieuwe oortjes: Apple zal er in 2022 tussen de 18 tot 20 miljoen van verkopen, als de voorspellingen kloppen. Volgens schattingen van Kuo heeft Apple in het vierde kwartaal 2021 goede zaken gedaan door 27 miljoen stuks te verkopen. Dat is 107% meer dan het voorgaande kwartaal en 20% meer dan het vierde kwartaal van 2020.

Eerder legde Apple’s Gary Geaves uit wat de beperkingen van Bluetooth zijn, waardoor het lastig is om nieuwe AirPods te ontwikkelen. Hij hintte daarbij op een eigen draadloos protocol van Apple, waardoor het wel mogelijk is om muziek in hoge kwaliteit te streamen. Geaves is verantwoordelijk voor alles rondom akoestiek van Apple-producten.

Bekijk ook

Apple's audio-expert: 'Bluetooth heeft te veel beperkingen'

Apple's vice-president voor Akoestiek heeft in een interview aangegeven dat Bluetooth beperkingen heeft waar het AirPods-team omheen moet werken. Mogelijk werkt Apple aan een eigen draadloos protocol.

Meer weten over de AirPods Pro 2 en de releasedatum? Daar hebben we een apart artikel over!

Bekijk ook

Wanneer is de release van de AirPods Pro 2? Dit zijn de nieuwste geruchten

Wanneer brengt Apple de AirPods Pro 2 uit? De afgelopen jaren zijn er meermaals berichten geweest over de aanstaande release van de tweede generatie AirPods Pro en in dit artikel lees je de nieuwste informatie over de release van de AirPods Pro 2.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. In 2023 werd de tweede generatie AirPods Pro vernieuwd met een usb-c-poort in de oplaadcase en ondersteuning voor lossless audio in combinatie met de Vision Pro. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.