Vrouw met iPhone en AirPods

Gerucht: ‘Release nieuwe goedkopere AirPods en nieuwe AirPods Max in najaar 2024’

Er komen later dit jaar meerdere nieuwe AirPods-modellen uit. De vierde generatie AirPods uit 2024, die vermoedelijk in twee uitvoeringen komen, krijgen verschillende vernieuwingen en is mogelijk de grootste AirPods-release in jaren. Daarnaast wordt ook nog de nieuwe AirPods Max 2 verwacht.

De huidige gewone AirPods is de derde generatie uit 2021, terwijl Apple ook nog de tweede generatie AirPods uit 2019 verkoopt. Daar komt dit jaar verandering, want Apple gaat deze modellen volgens eerdere geruchten vervangen door twee nieuwe vierde generatie AirPods: een standaard (goedkoper) model en een uitgebreider duurder model. De laatste tijd komen er steeds meer geruchten wanneer de release van de nieuwe AirPods in 2024 is. Het was al duidelijk dat er twee modellen voor in de plaats komen en Bloomberg meldt nu wanneer de release van de nieuwe AirPods van 2024 is.

Analist Jeff Pu, die in het verleden nogal ongeloofwaardige (en ook onjuiste) voorspellingen rondom Apple gedaan heeft, zegt in zijn nieuwste verslag dat hij verwacht dat Apple dit najaar nieuwe goedkopere AirPods gaat uitbrengen. Hij noemt dit de AirPods Lite, zoals hij die in 2023 ook al noemde. Deze nieuwe AirPods Lite zouden meer de concurrentie aan moeten gaan met het goedkopere segment draadloze oordopjes, maar over een exacte prijs doet de analist geen voorspelling. De release zou in ieder geval gepland zijn voor de tweede helft van 2024.

Vermoedelijk gaat het hier om een nieuwe versie van de gewone AirPods, ook wel de AirPods 4 genoemd. Meerdere andere bronnen, zoals Bloomberg, stelden eerder dat Apple twee varianten van de AirPods 4 uit gaat brengen: een standaardmodel voor de laagste prijs en een iets uitgebreider model (met bijvoorbeeld actieve ruisonderdrukking) voor een iets hogere prijs. Het lijkt ons waarschijnlijk dat de analist met de AirPods Lite op het goedkopere model van de twee doelt. Het is zeer onwaarschijnlijk dat Apple naast de twee nieuwe AirPods 4 ook nog een nóg goedkopere AirPods Lite uit gaat brengen.

Tot slot zegt de analist ook nog dat Apple in het vierde kwartaal van 2024 de nieuwe tweede generatie AirPods Max uit gaat brengen. Ook dat wisten we eigenlijk al: er gaan al veel langer geruchten over de release van de AirPods Max 2 in 2024.

Bekijk ook

Dit weten we al over de release van de AirPods Max 2

De tweede generatie AirPods Max is in ontwikkeling, maar we zullen er nog wel even geduld moeten hebben. Dit weten we al over de AirPods Max 2 release.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 18 maart 2024

‘Release AirPods 2024 in september of oktober’

De nieuwe AirPods komen naar verwachting in september of oktober op de markt, zo meldt Bloomberg. Dat komt overeen met de release van eerder uitgebrachte AirPods. Zowel de huidige AirPods Pro 2 als de AirPods 3 verschenen in deze maanden. Apple zal de nieuwe AirPods 4 dus vermoedelijk tijdens een event in september of oktober aankondigen. Apple houdt jaarlijks haar september-event voor de nieuwe iPhones, dus een aankondiging van nieuwe AirPods lijkt dan logisch.

AirPods Pro 2 usb-c oplaadcase

De nieuwe AirPods 4 hebben codenaam B768(E) en B768(M), waarbij de E staat voor “entry” en de M voor “mid-tier”. Het gaat in principe in beide gevallen om de vierde generatie AirPods, maar dan dus in twee smaken. Het goedkopere (entry) model biedt een nieuw design betere pasvorm en een nieuwe oplaadcase met usb-c. Maar het duurdere (mid-tier) model biedt nog andere extra’s, zoals actieve ruisonderdrukking en speakers in de oplaadcase voor makkelijker zoeken. Daarmee komt de zoekfunctie die al in de AirPods Pro zit ook naar de gewone AirPods.

Volgens bronnen rondom de fabrikanten verwacht Apple veel van deze nieuwe generatie AirPods. De huidige AirPods 3 zouden niet al te goed gepresteerd hebben, waardoor meer mensen toe zijn aan een nieuwe generatie. Apple zou 20 tot 25 miljoen exemplaren willen produceren, wat veel meer is dan bij de vorige generaties.

Apple heeft nog meer in petto voor AirPods in 2024. Zo zou de release van de AirPods Max 2 voor later dit jaar gepland staan. Voor verder in de toekomst gaat Apple waarschijnlijk in 2025 een nieuwe generatie AirPods Pro uitbrengen. Lees ook onze vooruitblik op AirPods in 2024.

Bekijk ook

Vooruitblik AirPods in 2024: dit kun je verwachten

Gaat Apple in 2024 nog nieuwe AirPods uitbrengen? Er gaan geruchten over meerdere nieuwe AirPods in 2024, maar wat komt er dan in? In dit artikel lees je precies wat je van nieuwe AirPods in 2024 kan verwachten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 02 april: Artikel bijgewerkt met gerucht over AirPods Lite.
  • 2024 - 02 april: Artikel bijgewerkt met gerucht over AirPods Lite.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.