YouTube-logo donker.

Gebruikers ervaren afspeelproblemen met YouTube op Apple TV: zo los je het op

Als je YouTube op de Apple TV gebruikt, kan je momenteel stuiten op een afspeelprobleem. YouTube is op de hoogte, maar in de tussentijd kun je deze oplossing proberen.

Afspeelprobleem YouTube op de Apple TV

Het afspeelprobleem met YouTube speelt alleen op de Apple TV HD en nieuwer die draait op tvOS. De YouTube-app op de Apple TV HD en Apple TV 4K toont een melding “Something went wrong” en kan daardoor geen video’s afspelen. Niet iedereen heeft er last van, maar het kan wel behoorlijk vervelend zijn.


Het probleem lijkt alleen op te treden als je ingelogd bent in de YouTube-app. Op Twitter heeft het YouTube-account gereageerd op de klachten en zegt daarin op de hoogte te zijn van het probleem en dat ze momenteel aan een fix van het probleem werken. Maar gelukkig is er zelf ook al iets wat je kan doen.

Oplossing: app verwijderen en opnieuw inloggen
Wat helpt bij gebruikers die dit probleem ervaren, is om de YouTube-app te verwijderen en opnieuw te installeren. Vervolgens kun je weer inloggen met je account via de optie Inloggen met je telefoon. Daarna open je de YouTube-app op je telefoon en tik je op het profiel.

Het lijkt er door deze fix op dat het probleem te maken heeft met de manier hoe je met het account ingelogd bent. Mogelijk kan YouTube het probleem dan ook vanaf de serverkant definitief oplossen.

Het probleem heeft niets te maken met het stoppen van YouTube op de Apple TV 3.

Nieuwe versie YouTube op Apple TV onderweg

Tegelijkertijd is YouTube bezig met de uitrol van de vernieuwde versie voor de Apple TV. De eerste gebruikers hebben de afgelopen weken al het nieuwe design gekregen, maar deze is nog niet voor iedereen beschikbaar. De grootste veranderingen zijn de zwarte achtergrond (in plaats van donkergrijs), het uitgebreidere menu aan de linker kant en een vernieuwde videospeler. Het ontwerp is gebaseerd op de YouTube-app op andere platformen, zoals televisies en spelcomputers.

Op moment van schrijven zien wij die nieuwe versie nog niet, ook niet na het verwijderen van YouTube. Het lijkt er dus op dat de nieuwste versie nog niet in Nederland uitgerold is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.