Withings wearables en accessoires

Withings: alles over deze gezondheidsaccessoires

Ontdek alles over de Withings-producten, een serie gezondheidsaccessoires, zoals slimme weegschalen en slimme horloges. Wat is er verkrijgbaar en wat kost het? Dat lees je in dit overzicht. Van slaapmat tot stappenteller: je vindt ze hier allemaal bij elkaar.

Withings-accessoires

Withings is de naam van een serie gezondheidsaccessoires die goed samenwerken met je iPhone en iPad. De collectie bestaat uit een weegschaal, slaapmat, thermometer, bloeddrukmeter en horloges met stappenteller, die allemaal te koppelen zijn met Apple HealthKit. In dit overzicht lees je wat de mogelijkheden zijn. Soortgelijke accessoires vind je bij Fitbit, Lidl’s HealthForYou en andere merken.

Hieronder lees je over:

Wat is Withings?

Withings is een Franse fabrikant van wearables en andere gezondheidsproducten. Je kunt ermee je gewicht, slaap, bloeddruk, lichaamstemperatuur en andere vitale lichaamswaarden meten. Withings is begonnen als zelfstandig bedrijf en was daarna korte tijd in handen van Nokia. Inmiddels is het bedrijf weer zelfstandig en wordt het geleid door een van de oorspronkelijke oprichters. Toch kun je op sommige producten nog wel de merknaam Nokia tegenkomen.

Withings producten

Het assortiment van Withings bestaat uit weegschalen, horloges, slaapmatten, thermometers en bloeddrukmeters. Voorheen bracht Withings ook een beveiligingscamera voor thuis uit, maar die is uit het assortiment gehaald. Hieronder lopen we de verschillende producten langs.

Withings Body weegschalen

Withings heeft diverse weegschalen uitgebracht, die allemaal in verbinding staan met je iPhone. Het nieuwste model is de Body Comp, die vanaf oktober 2022 verkrijgbaar is. Dit is een compleet systeem dat meerdere biomarkers kan meten. Dankzij nieuwe sensoren, nog slimmere algoritmes en gepatenteerde elektronica moet je een zo nauwkeurig mogelijk beeld krijgen. De weegschaal kan je lichaamssamenstelling bepalen op basis van gewicht, spiermassa, vetmassa, waterpercentage, botmassa, BMI en visceraal vet (het ‘gevaarlijke’ vet rondom organen). Er wordt ook gekeken naar je hartslag en je vasculaire leeftijd op basis van de Pulse Wave Velocity. Hierbij wordt gekeken naar de flexibiliteit van je aders. Door de elektrochemische geleiding van je huid te meten via je voeten kan er ook iets gezegd worden over je zenuwstelsel.

Withings Body Comp

Withigs biedt in combinatie met deze slimme weegschaal ook een betaalde Health+ dienst aan, waarmee je extra functies tot je beschikking krijgt. Om je doelen te bereiken zijn er modules van zes weken om je gedrag te leren aan passen. Je kunt je stemming, voedsel en slaap vastleggen en krijgt van Withings dan recepten en workouts aangereikt. Verder kun je data met elkaar in verband brengen en zien hoe bepaalde waarden veranderen als je je gedrag aanpast. De weegschaal kost rond de 200 euro en omvat 12 maanden Health+. Daarna moet je zelf gaan betalen.

Een andere recente weegschaal is de Body Scan is de meest recente en voorzien van een handgreep om onder andere een ECG te maken. Daarnaast is de Cardio een recente slimme weegschaal in het assortiment. Daarmee kun je niet alleen je gewicht, maar ook vetmassa, spiermassa, watergehalte en botmassa kunt meten. De weegschaal is in twee kleuren (wit en zwart) verkrijgbaar en kan maximaal 8 gebruikers herkennen. Lees meer over de Withings Body Cardio in ons aparte artikel, of bekijk ons overzicht van slimme weegschalen voor een overzicht van producten van andere fabrikanten.

Bekijk ook

Withings Body Scan weegschaal heeft een uittrekbare handgreep

De Franse fabrikant Withings heeft een nieuwe slimme weegschaal aangekondigd. De Withings Body Scan kan allerlei lichaamswaarden meten en doorsturen naar je iPhone en HealthKit. Er zit voor het eerst ook een uittrekbare handgreep op.

Zoek je iets goedkopers, dan kun je ook kiezen voor de modellen Withings Body en Body+. Alle metingen kun je aflezen in de Health Mate-app.

Withings Body Cardio

Withings horloges en fitnesstrackers

Withings had een eigen activiteitentracker met de naam Withings Go, waarmee je zowel stappen als slaapgedrag kon meten. Het ging om een simpele tracker voor dagelijks gebruik. Daarna volgde de Withings Pulse HR, met ingebouwde hartslagmeter.

Veel bekender zijn echter de Withings-horloges, die eruit zien als klassieke analoge horloges. Binnenin vind je echter sensoren om je beweging, hartslag en slaap te meten. Het nieuwste model is de ScanWatch Horizon met een batterijduur van 30 dagen, 100 meter waterbestendigheid én Apple HealthKit-ondersteuning. Deze heeft een klassiek design in roestvrij staal, maar zit toch vol met slimme functies. Hij kan ECG, VO2 Max (conditie) en SpO2 (bloedzuurstof) meten en checkt elke 10 minuten je hartslag. Ook meet hij automatisch je activiteiten, zoals hardlopen en zwemmen. Je krijgt slimme meldingen van je iPhone en kunt dit horloge ook ’s nachts blijven dragen voor slaapmonitoring. Hij kost €499 en is verkrijgbaar met blauwe en groene afwerking.

Een eerder model is de Withings Scanwatch, die je hartslag meet en een ECG-functie bevat. Deze is verkrijgbaar in twee formaten: 38mm en 42mm, net zoals de vroegere Apple Watch-formaten. Het horloge telt de hoeveelheid calorieën je verbrandt, zodat je jouw eten hierop kunt afstemmen. Ook is het horloge voorzien van saffierglas, om krassen te voorkomen.

Withings Scanwatch in zwart en wit

Het gaat hier om een hybride smartwatch, dus een combinatie van analoog uiterlijk en digitale functies. Hou er rekening mee dat er slechts een klein rond digitaal schermpje aanwezig is waarop je data kunt aflezen. Voor de rest is de wijzerplaat niet-digitaal. De meeste info kun je via je iPhone raadplegen. De batterij van de Scanwatch gaat tot 30 dagen mee, dus je kunt het horloge dag en nacht om houden en je kunt er ook mee zwemmen en douchen.

Een eerder model is de Withings Steel HR, ook met ingebouwde hartslagmeter. Deze is verkrijgbaar in de formaten 36mm en 40mm. De Withings Move is wat sportiever van insteek. Daarnaast was er nog de Withings Pulse, maar die is niet meer verkrijgbaar.

Withings Sleep Analyzer slaapmat

Met de Withings Sleep kun je je slaap analyseren door een slaapmatje onder je matras te leggen. De sensoren geven je daarna een slaapscore, op basis van de lengte van je slaap, snurkgedrag en meer. Eerder verkocht het bedrijf ook de Withings Aura, een groter en veel duurder apparaat dat je op je nachtkastje moest plaatsen.

Withings slaapmat

Inmiddels is er de Withings Sleep Analyzer, een gloednieuwe slaapmat dat medisch is goedgekeurd voor het meten van slaapapneu. De mat meet de duur van inslapen, ontwaken en totale slaapduur, slaapfasen, hartslagfrequentie, de slaapindex en meer.

Bekijk ook

Nieuwe Withings Sleep Analyzer-mat ligt onder je matras

Withings heeft een nieuwe slaapmat aangekondigd, die slaapcycli, slaapkwaliteit en apneu kan meten. Je legt deze onder het matras. Voor 129 euro weet je beter hoe je slaapt.

Withings Thermo-thermometer

De Withings Thermo is de enige thermometer in het assortiment van Withings en al lange tijd niet meer vernieuwd. Je meet de temperatuur door de sensor tegen de slaap te houden, dus het is ook geschikt voor slapende kinderen. Er zitten 16 infrarood-sensoren in, die meer dan 4.000 metingen uitvoeren om de temperatuur vast te stellen. Dit lees je vervolgens af in op het apparaat zelf of in de HealthMate-app.

Nokia Thermo met kind

Withings BPM-bloeddrukmeters

Withings heeft meerdere bloeddrukmeters in het assortiment, die compact zijn op te rollen zodat je ze ook kunt meenemen om onderweg je bloeddruk te meten. De meting vindt plaats om je bovenarm, met het meegeleverde manchet en duurt ongeveer een minuut. De gemeten bloeddruk en hartslag verschijnen daarna in de app. Ook krijg je meteen te zien of de uitslag binnen de aanbevelingen van de Europese en Amerikaanse instanties ligt. Lees ook ons overzicht van bloeddrukmeters met iPhone-koppeling.

Withings BPM Core bloeddrukmeter.

Withings Home beveiligingscamera (gestopt)

Withings Home is een camera voor thuis, die niet zozeer bedoeld is voor je gezondheid, maar om je huis in de gaten te houden. Via de iPhone houd je thuis een oogje in het zeil. Je krijgt meldingen bij ongebruikelijke geluiden en bewegingen. Ook houdt de Withings Home de luchtkwaliteit in de gaten. Werkt via de los verkrijgbare Home-app voor iOS en Android. Heeft recent geen update meer gekregen.

De Withings Home is niet meer verkrijgbaar.

Withings Home Plus camera met iPhone-app

Withings Health Mate-app

Alle gezondheidsaccessoires die Nokia maakt zijn aan te sturen via de gratis Health Mate-app voor iOS. Hiermee kun je bijvoorbeeld de metingen van de weegschaal, bloeddrukmeter en thermometer uitlezen en krijg je een goed beeld van je voortgang. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android en maakt draadloos verbinding met de accessoires. Omdat de meeste Withings-accessoires via Wi-Fi in verbinding staan kunnen ze zelfstandig de metingen synchroniseren met de online diensten van Nokia.

Nokia Health Mate app

Meer keuze nodig? Je vindt soortgelijke accessoires bij Fitbit, Lidl’s HealthForYou en andere merken.

https://www.iculture.nl/uitleg/fitbit/