Withings Aura: multifunctioneel slaapsysteem met iOS-app

Withings introduceert op CES 2014 een multifunctioneel slaapsysteem met iPhone-applicatie, om je slaapgedrag te meten en te verbeteren.

Withings AuraZondag ging de Consumer Electronics Show in Las Vegas van start. Op de beursvloer is dit jaar enorm veel aandacht voor quantified self-accessoires, zoals stappentellers, activiteitentrackers en fietssensoren met iOS-apps. Fabrikant Withings kreeg bekendheid met een digitale weegschaal, bloeddrukmeters en bewegingstrackers, maar breidt het assortiment nu uit met de Withings Aura: een slaapsysteem waarmee je je slaapritme in de gaten kunt houden en beïnvloeden. Er zit ook een wekkerfunctie in en het werkt samen met een speciale iOS-app. Het systeem bestaat uit meerdere onderdelen.

Ten eerste is er een soort matje, dat je onder het matras schuift en dat lichaamsbeweging, adem- en hartritme in de gaten houdt. Daarnaast is er een ontvanger voor op het nachtkastje, die wel wat doet denken aan een periscoop. Dit apparaat houdt geluidsvervuiling, kamertemperatuur en de lichthoeveelheid in de gaten. De Aura kan ook als wekker worden gebruikt en wekt je met subtiel geluid en LED-lampen in verschillende kleuren, zoals we kennen van bijvoorbeeld de Philips Wake-up Light.

Withings Aura applicatie

Je bedient het systeem met de speciale smartphone-applicatie, waarmee je ook weer allerlei statistieken kunt uitlezen. Over de mogelijkheden van deze app heeft Withings nog geen specifieke details vrijgegeven. Wel is duidelijk dat je je slaapritme van verschillende dagen kunt inzien en vergelijken. Op basis daarvan kun je vervolgens speciale slaapprogramma’s samenstellen. Aan de Aura hangt wel een fors prijskaartje: het systeem zal naar verwachting zo’n 300 dollar gaan kosten en in het voorjaar op de markt komen.

Meer informatie: Withings

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2014, 13:22
Categorie Accessoires
Onderwerpen ces 2014, quantified self, slapen, wekker, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.