Withings slaapmat

Nieuwe Withings Sleep Analyzer-mat ligt onder je matras

Withings heeft een nieuwe slaapmat aangekondigd, die slaapcycli, slaapkwaliteit en apneu kan meten. Je legt deze onder het matras. Voor 129 euro weet je beter hoe je slaapt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Withings Sleep Analyzer

Withings was een van de eerste fabrikanten op het gebied van gezondheidsaccessoires. Na een een aantal jaren onder de vleugels van Nokia te hebben geopereerd is het nu weer een zelfstandig bedrijf. De Withings Sleep Analyzer is compleet nieuw en gaat je helpen om beter te slapen. Dit meet de slaapmat:

  • Duur van inslapen, ontwaken en totale slaapduur
  • Slaapapneu-periodes met classificatie van de ernst
  • Slaapfasen: diep, licht en REM
  • Hartslagfrequentie gedurende de nacht en gemiddeld
  • Duur van snurkperiode
  • Slaapindex


Het gaat om een vernieuwde versie van een al bestaande slaapmat. Je hoeft niets op of aan je lichaam te dragen tijdens het slapen. Je legt de mat onopvallend onder je matras en de rest gaat vanzelf. De verbinding vindt plaats via Wi-Fi, waarna je de volgende ochtend alles via de app van Withings kunt bestuderen en analyseren. Daar vind je ook de zogenaamde Sleep Score, een cijfer die je slaapkwaliteit uitdrukt. Met het Sleep Smarter Programme krijg je hulp om je slaapgedrag te verbeteren.

Withings slaapmat

Er zitten geavanceerde sensoren in en het is ontwikkeld in samenwerking met slaapexperts. De medisch goedgekeurde detectie van slaapapneu is vrij uniek. Het is ‘s werelds eerste niet-invasieve sensor die dat kan. De mat kan snurken detecteren, houdt je hartslag in de gaten en meer. Je kunt ook je huisautomatisering koppelen zodat je de lampen, thermostaten en dergelijke kan aanpassen op basis van je slaapgedrag. Dit werkt met IFTTT.

Withings slaapmat

De slaapmat is nu verkrijgbaar in de EU (€129) en het Verenigd Koninkrijk, dankzij de CE-certificering voor medische apparaten. Later zal de mat ook in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn, als er FDA-goedkeuring is.

Withings slaapmat

Deze nieuwe slaapmat is een concurrent van Apple’s eigen Beddit, die 149 euro kost en al een tijdje niet meer vernieuwd is. Het voorgaande model met de naam Withings Sleep Sensor ligt nu voor 99 euro in de winkel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.