Nokia Sleep

Nokia Sleep gaat je nachtrust verbeteren met een slaapmatje [CES 2018]

Nokia Sleep is een nieuwe slaapmat om je slaapgedrag te analyseren. Je legt de Nokia Sleep in bed en krijgt een slaapscore toegewezen op basis van lengte van je slaap, slaapkwaliteit en snurkgedrag.

Slapende man met Nokia Sleep

Nokia Health gaat in 2018 een nieuw accessoire op de markt brengen om je slaap te verbeteren. De Nokia Sleep is te zien op de beurs CES 2018 en is bedoeld om onder je matras te leggen. Dit werkt op dezelfde manier als Beddit, de slaapmat die na een overname in handen kwam van Apple.

Nokia Sleep

Nokia heeft dankzij de overname van Withings al een reeks gezondheidsaccessoires in het assortiment, zoals een weegschaal en bloeddrukmeter. Met Nokia Sleep gaat het bedrijf nu ook je slaapproblemen aanpakken.

Je legt de Nokia Sleep onder het matras. Ingebouwde sensoren meten je beweging, zodat je de lengte van je slaap, slaapkwaliteit en snurkgedrag kunt vastleggen. Daarna kijk je via de al bestaande Health Mate-app hoe het ervoor staat. Dit werkt via Wi-Fi.

Nokia slaapscore

Je krijgt elke nacht een slaapscore toegewezen, een maat voor de kwaliteit van je slaap. Met IFTTT kun je andere smart home-producten koppelen, zodat bijvoorbeeld de lampen automatisch aan gaan op het moment dat jij wakker wordt. Voordeel van een dergelijk systeem is dat je niet de hele nacht een wearable hoeft te dragen. Maar omdat het niet direct op de huid zit is het ook wat lastiger om bijvoorbeeld je hartslag te meten. Nokia had dankzij de overname van Withings al een accessoire om slaap te meten, namelijk de Withings Aura, maar die is uit het assortiment gehaald en niet meer op de website van het bedrijf te vinden. Dit systeem kostte aanvankelijk €300 en lag later voor rond de €250 in de winkel. De nieuwe slaapmat is gelukkig een stuk goedkoper.

Nokia Sleep-app

Nokia Sleep of Beddit?

De Nokia Sleep-slaapmat komt dit kwartaal op de markt en is verkrijgbaar voor $100. Overweeg je in zo’n slaapmat te investeren dan is die van Nokia waarschijnlijk een betere keuze dan de Beddit, want de toekomst daarvan is onzeker. Apple verkoopt het accessoire nog wel in de Apple Store voor €150 maar het is onduidelijk of er nog een opvolger komt of dat Apple de technologie alleen gebruikt voor zelf ontwikkelde producten zoals de Apple Watch (die overigens nog geen slaapanalyse-functies heeft). De Nokia Health-accessoires synchroniseren ook met HealthKit.

Bekijk ook

Withings: alles over deze gezondheidsaccessoires

Ontdek alles over de Withings-producten, een serie gezondheidsaccessoires, zoals slimme weegschalen en slimme horloges. Wat is er verkrijgbaar en wat kost het? Dat lees je in dit overzicht. Van slaapmat tot stappenteller: je vindt ze hier allemaal bij elkaar.

Meer informatie lees je op de website van Nokia. Wil je meer weten over aankondigingen op de CES 2018, dan hebben we een round-up met alle nieuwtjes die voor Apple-gebruikers interessant zijn:

Bekijk ook

Laatste ronde: round-up van de interessantste CES-aankondigingen voor Apple-gebruikers [CES 2018]

De CES 2018 was weer een feest voor gadgetfans. Wat waren de beste nieuwe productaangekondigingen voor Apple-gebruikers? In deze round-up van CES 2018 zetten we ze voor je op een rijtje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.