Withings is nu Nokia Health.

Withings nu officieel Nokia: nieuwe weegschaal en bloeddrukmeter aangekondigd

De naam Withings is nu officieel verleden tijd, want de gezondheidsaccessoires vallen onder de merknaam Nokia. Ook komen er twee nieuwe accessoires: de Nokia Body-weegschaal en de BPM+-bloeddrukmeter.

Withings is nu Nokia Health.
Het merk Withings is verleden tijd. Vanaf nu valt het gezondheidsmerk onder de merknaam van Nokia, waardoor ook alle producten de naam van Nokia bevatten. Dat geldt ook voor de twee nieuwe accessoires die vandaag aangekondigd zijn. De Nokia Body is een slimme weegschaal voor een lagere prijs die niet alleen je gewicht meet, maar ook je BMI berekent. Ook nieuw is de Nokia BPM+, een draadloze bloeddrukmeter.

Update 12:40: Ondertussen is er ook minder goed nieuws voor gebruikers van de voormalige Withings-accessoires. De inloggegevens van Withings-account liggen volgens beveiligingsonderzoeker Damien Bancal op straat. De inloggegevens zouden inmiddels al verspreid worden, waardoor andere mensen met jouw inloggegevens inzicht krijgen in jouw account. Omdat het bij Withings vaak om gezondheidsproducten gaat, gaat het dus ook om privacygevoelige informatie. Het wordt dan ook aangeraden om je wachtwoord zo snel mogelijk aan te passen.

Het is niet bekend hoe het mogelijk is dat de gegevens verspreid werden. Damien Bancal heeft inmiddels contact opgenomen met Nokia, maar heeft nog niets vernomen.

Withings is nu Nokia met nieuwe weegschaal en meer

Het was al een tijdje bekend dat de naam Withings over zou gaan naar Nokia. Al in februari werd de wijziging aangekondigd, maar vanaf vandaag is het officieel. Dat betekent dat Withings tot het verleden behoort en alle producten nu vallen onder de merknaam van Nokia. Onder de noemer Nokia Health vallen nu onder andere de slimme koortsthermometer Thermo en de huiscamera Home, maar ook de slimme horloges zoals Steel HR.

De nieuwste toevoeging in het assortiment van Nokia Health is de Body, een slimme weegschaal met app. Er was al een Body Cardio-weegschaal die ook de gezondheid van je hart meet, maar deze nieuwe goedkopere weegschaal focust puur op je gewicht en BMI. De Nokia Body meet naast je gewicht en BMI, ook je vet- en vochtpercentage, net als je spier- en botmassa. Je kunt ook een streefgewicht instellen en dankzij nieuwe technologie genaamd Position Control moet de weegschaal voor accuratere resultaten zorgen. Je kun in totaal acht personen registreren en er is ook een stand voor zwangere vrouwen. Met de bijbehorende app hou je alle gegevens bij.

Nokia Body weegschaal.

Er is ook nog de vernieuwde BPM+, een bloeddrukmeter die je koppelt met je iPhone. Deze nieuwe draadloze bloeddrukmeter is accurater dan het vorige model en voelt ook zachter aan. Dankzij de koppeling met de app, worden alle gemeten waardes in grafieken bijgehouden. De Withings Health Mate-app is ook vernieuwd en heet nu officieel Nokia Health Mate. De app is uitgebreid met betere navigatie en nieuwe programma’s om je gezondheidsdoelen te behalen. Ook krijg je makkelijker toegang tot gezondheidsprofielen familieleden en is er een nieuw kleurenschema om je naar een betere gezondheid te helpen.

Nokia BPM+ bloeddrukmeter.

De nieuwe Nokia Body-weegschaal kost €59,95 en is te bestellen via de vernieuwde website van Nokia. De BPM+ is een stuk duurder en kost €129,95. Waarschijnlijk worden deze nieuwe accessoires binnenkort ook weer verkocht via de Apple Store. Na een lange patentenstrijd hebben Nokia en Apple hun strijdbijl begraven en een overeenkomst gesloten. Als onderdeel van die overeenkomst is dat de producten van het voormalige Withings weer te koop zijn bij de Apple Store.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 20 juni: Informatie over datalek bij Withings toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2017, 12:43
Categorie Accessoires
Onderwerpen nokia, withings
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.