Beste iPhone en iPad apps voor je studie

Met deze studie-apps voor iPhone en iPad kom je het studiejaar door

De leukste en beste iPhone- en iPad-apps voor studenten. We zetten de beste OV-apps, kortingsapps, cloud, e-mailapps en agenda's op rij.

Beste iPhone en iPad apps voor je studie

Je hebt vast en zeker genoten van je vakantie, maar vroeg of laat wordt het tijd om het schoolleven weer op te pakken. Hijs jezelf dus uit die tuinstoel, pak je iPhone of iPad en ga even lekker zitten met deze gids. Check of je iDevice al klaar is voor het volgende schooljaar met onderstaande lijst.

Begin het schooljaar met deze studie-apps

De juiste apps kunnen je veel geld en moeite besparen, of het nou aankomt op het maken van aantekeningen, het synchroniseren van documenten in de cloud, op tijd uitchecken in het OV of betaalbaar maken van goed eten. Begin je met een nieuwe studie of vangt ‘gewoon’ je volgende studiejaar aan? Het maakt niet uit: we helpen je in elke categorie aan de iPhone- en iPad-apps die je moet hebben.

https://www.iculture.nl/gids/studie-apps-studenten-iphone-ipad/

Vind een geschikte agenda-app

Back to school beste agenda apps iOSHou niet vast aan de standaardagenda op de iPhone en iPad. Vooral op de iPhone kan de standaard Agenda-app met heel veel afspraken onoverzichtelijk zijn. Er zijn bovendien genoeg goede alternatieven verkrijgbaar. Easy Calendar is bijvoorbeeld de perfecte ‘papieren’ agenda op je iPhone, Week Calendar heeft alle overzichten die je je kan voorstellen en zowel Fantastical 2 als Calendars 5 hebben vernuftige manieren om afspraken te maken. In een uitgebreid artikel hebben we de beste agenda-apps voor iOS op een rij gezet en vertellen we bij elke app waarom die bij je past.

Wat is de juiste mailapp?

Beste mailapps iPhone en iPadSchool betekent schoolmail. Een extra mailaccount dus. Om te voorkomen dat je daar nooit op kijkt en net dat ene belangrijke bericht mist, is het handig om een mailapp te hebben die goed met meerdere accounts om kan gaan. Gelukkig: de beste apps op dit vlak hebben allemaal unified inboxes, wat betekent dat je de mailaccounts niet alleen los van elkaar bekijkt, maar ook alle inboxen in één overzicht kan zien. In een uitgebreid artikel vertellen we wat de beste mailapps voor iOS zijn en welke bij je workflow past. De vele opties van Spark of de krachtige app-integratie van Dispatch en Airmail, of de veelzijdigheid van Microsoft Outlook kunnen wel eens precies in je straatje passen.

Aantekeningen maken

Beste apps voor notities maken iPhone iPadDat je een goede agenda- en mailapp nodig hebt spreekt voor zich, maar waar moet je in hemelsnaam beginnen als je notities wilt maken op de iPad of iPhone? De intenties van de aantekeningen-apps op iOS liggen ver uit elkaar. Wij lichten precies uit welke app je voor welk doeleinde kan gebruiken. Als je vooral PDF-documenten wil annoteren, kan je PDF Expert 6 blind kopen. Is samenwerken een must? Dan moet je zeker eens een blik werpen op Moxtra of Slack. En teken en schrijf je liever vanaf een blanco vel – zoals je ook op papier doet, dan zijn Notability en GoodNotes aanraders. Mocht je een iPad Pro met Apple Pencil hebben, dan kun je ook MyScript Nebo gebruiken. Deze app zet al je geschreven teksten om in getypte aantekeningen.

Als je het komende studiejaar een stage moet gaan lopen, dan kan de app Mijn Stage goed van pas komen. In deze app hou je bij hoe lang je elke stagedag gewerkt hebt. Ook zie je hoeveel uur je vanuit school nog tijdens je stage moet werken. Hierdoor hoef je dus niet in een aparte app of in een Word-documentje een overzicht bij te houden, maar verzamel je de aantekeningen wat betreft je stage in deze handige app.

In onze appgids gaan we uitgebreid op de aanraders in en geven we nog wat andere suggesties.

Synchroniseren moet je leren: cloudapps

Cloudopslag op iPhone en iPadJezelf bestanden mailen of een USB-stickje met je meezeulen, dat kan echt niet meer. Anno 2017 kun je niet om cloud-opslag heen, omdat er al zoveel goede apps zijn die dit voor je regelen. Dropbox geniet geweldige integratie met allerlei apps op de iPhone en iPad, maar Google Drive heeft al handige mogelijkheden om documenten te maken en bewerken. OneDrive van Microsoft is ook een serieuze optie: dat wordt namelijk ook in combinatie met een Office 365-abonnement geleverd, zodat je de Microsoft Office-apps op de iPad en iPhone kan gebruiken. In ons aparte appgids cloudopslag vertellen we je alle ins en outs over de juiste dienst.

Overleef het Openbaar Vervoer

Openbaar Vervoer apps iOSGrote kans dat je als student te maken krijgt met het openbaar vervoer. Of het nou de trein, bus, tram of metro is, er is voor elk vervoersmiddel wel een handige app beschikbaar. Met de officiële OV-chipkaart-app zie je direct welk abonnement je hebt en bekijk je je huidige saldo. De NS Reisplanner Xtra-app stuurt je een pushbericht zodat je niet vergeet uit te checken, maar geeft ook reisinformatie met andere vervoersmiddelen. Snel de bustijden en buslijnen zien kan met OV Delay. Woon of studeer je de Randstad, dan moet je Citymapper echt een kans geven, zeker als je een Apple Watch hebt. Tot slot kun je Moovit bekijken, een app die je reisadvies baseert op realtime gegevens, zodat je ook de geschatte aankomsttijd te zien krijgt.

Je kunt ook in Apple Kaarten informatie over het openbaar vervoer bekijken en je route plannen. Door een bepaalde lijn als favoriet in te stellen, krijg je in een widget te zien als er vertraging is. In onderstaand artikel lees je meer over hoe je ov-routes instelt en gebruikt in Apple Kaarten.

Goedkoper leven met iOS

Goedkoop eten studentenmaal iPhone appsEr zijn een paar vertrouwde manieren om geld te besparen met apps. Spotta is een dijk van een folderapp, zodat je alle reclamefolders eenvoudig via je iPhone of iPad kan doorbladeren. Je kunt hier ook voor andere producten dan primaire levensbehoeftes terecht. Maar vergeet ook Scoupy niet, een app met gerichte kortingen voor winkels en cafés. Die kroeg waar je sowieso graag hangt, blijkt dan opeens gratis bitterballen bij je biertjes te leveren. Voor de vette, luie hap zijn Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en foodora aanraders. Als je op je kosten moet letten, kun je ook de handige app Bobby proberen. Met Bobby krijg je een eenvoudig overzicht van al je maandelijkse kosten, bijvoorbeeld voor je sportschoolabonnement. Zo weet je precies wat je vaste lasten zijn.

Openingsfoto: Pink Sherbert/Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Apps
Onderwerpen back to school, studenten