6 manieren om geld te besparen met je iPhone

Is geld besparen jouw goede voornemen voor 2016? Dat kan met een iPhone op zak! Met deze tips zorg je ervoor dat je eenvoudig geld kunt besparen, zodat je meer overhoudt voor leuke dingen.

Met de iPhone op zak kun je geld besparen. Niet alleen weet je waar de laagste prijzen te vinden zijn, maar je kunt ook zien waar je je geld aan hebt uitgegeven.

1. Prijzen vergelijken op de iPhone

In Nederland zijn een aantal prijszoekmachines in de vorm van iPhone-applicaties te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Kieskeurig (link) waarmee je in de winkel kunt checken of allerlei producten daadwerkelijk zo goedkoop zijn als de winkel zegt. Weliswaar geen echte prijsvergelijking, maar wel een manier om te voorkomen dat je een kat in de zak koopt, zijn reviewapplicaties zoals IENS (link) en Eet.nu (link).

2. Weten wat je uitgegeven hebt

In de App Store vind je heel wat apps waarmee je je budget in de gaten kunt houden en je uitgaven kunt registeren. In de afgelopen jaren hebben we heel wat van deze apps besproken, zoals Next en BUDGT, huishoudboekje Uitgaven of financiële apps zoals Wally en Spendee. Onlangs plaatste we nog een uitgebreide gids met vijf suggesties met apps voor personal finance. Voor direct inzicht in je rekeningen, zijn er uiteraard de apps van de grote banken.

3. Declaraties noteren

DeclareeAls je chaotisch bent ingesteld, vergeet je vaak de gereden kilometers te noteren, gooi je bonnetjes per ongeluk weg en vergeet je kosten die je voor rekening van je bedrijf had kunnen declareren. Je kunt declaraties natuurlijk noteren in de Notities-app, maar eenvoudiger is een aparte declaratie-app. Declaree is een goed voorbeeld van een app waarmee je snel en makkelijk declaraties kunt doen, zodat je geen geld misgrijpt. Via de website van de dienst kan de boekhouder vervolgens makkelijk en snel zien wat er gedeclareerd is. Speciaal voor de ZZP’er en kleine ondernemers is er de app Gekko. Met Gekko Bonnen maak je ook makkelijk en snel foto’s van je bonnetjes.

4. Energiekosten in de gaten houden

We hebben op iCulture al eens iets geschreven over MyUse, een applicatie waarmee je je energieverbruik in de gaten kunt houden. Daarbij moet je wel regelmatig je meterstanden invoeren. Het kan ook makkelijker: als je klant bij Oxxio bent en een slimme energiemeter in de kast hebt hangen, kun je de applicatie Oxxio EnergieMonitor installeren. Daarmee gaat het automatisch. Je vergelijkt het actuele energieverbruik van de afgelopen 3 maanden. Ook Essent (link) heeft een app om je verbruik in de gaten te houden en Eneco heeft de Toon ontwikkeld, een programmeerbare thermostaat met iOS-app (link) die bij elke leverancier werkt. Zit je bij de Nuon (link), dan hebben ook zij een app voor je klaar staan.

5. Goedkoper tanken en parkeren

Heb je een auto, dan kun je geld besparen door goedkoper te tanken en slim te parkeren. Er is één app die beide zaken combineert. Met ANWB Onderweg (link) zie je waar je goedkoper kunt parkeren en zie je de brandstofprijzen bij tankstations in de buurt. Bovendien vind je snel oplaadpalen, mocht je een elektrische auto hebben. Aan de hand van kleuren op een kaartje zie je snel wat de tarieven zijn van parkeren op straat.

Er zijn nog veel meer apps waarmee je je parkeerkosten in bedwang kunt houden. Grote en bekende apps zijn Parkmobile Parkeren en Yellowbrick. Met beide apps kun je in heel veel gemeentes in Nederland parkeergeld betalen, zodat je niet meer teveel geld in de parkeermeter gooit. Met Yellowbrick is het ook mogelijk om te betalen bij Q-Park-garages die je overal in Nederland vindt.

6. Goedkoper boodschappen doen

Tot slot kan de iPhone je helpen bij het doen van boodschappen. Er zijn meerdere apps waarmee je de producten en aanbiedingen van verschillende supermarkten mee kunt vergelijken. Voorbeelden van deze apps zijn Supermarkt+ en Aanbieding. In de apps kun je aanbiedingen zien van allerlei kleinere supermarkten, zoals Dekamarkt, Vomar en Dirk. Helaas verschijnen niet van alle supermarkten de aanbiedingen in de apps, maar daar zijn gelukkig de apps van de supermarkten zelf voor.

Appie van Albert Heijn toont je de allerlaatste BONUS-aanbiedingen, terwijl je met de Lidl-app aanbiedingen van alle Lidl-supermarkten kunt opvragen. Shop je graag bij de Jumbo, dan hebben ook zij een aparte app waar je alle aanbiedingen in terugvindt. Met de apps van Jumbo en Albert Heijn kun je zelfs boodschappen bestellen en laten bezorgen, waardoor je tijd bespaart. En zoals je weet: tijd is geld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2016
Categorieën Apps, Basisfuncties
Onderwerpen financieel, geld, korting