Beste mailapps iPhone en iPad

Beste e-mail apps voor iPhone en iPad

Wat is de beste e-mail app op iPhone en iPad? Welke mailapp past het beste bij jou? We zetten de toppers op een rij en laten zien welke onze favorieten zijn.

Wat is de beste e-mail app voor iPhone en iPad? Op die vraag geeft iCulture antwoord in dit artikel. We lichten de beste e-mail app uit, maar benoemen ook onze andere favorieten. Bij elke e-mail app lichten we uit waar de app sterk in is. Welke e-mail app past het best bij jou? Dit zijn de beste e-mail apps voor de iPhone en iPad.

Dit is de beste e-mail app voor iPhone en iPad: Spark

Spark is de populaire mail-app van Readdle, de makers van onder andere PDF Expert, Scanner Pro en meer. Van alle e-mail apps is dit onze favoriet. In onze Spark-review beschreven we Spark als een van de meest uitgebreide mail-apps die we tot nu toe op iOS gebruikt hebben en in de afgelopen tijd is de app alleen maar beter geworden. Vrijheid staat voorop bij Spark. Zo kun je zelf het font selecteren, en met slimme notificaties ontvang je alleen meldingen van de berichten die voor jou van belang zijn. Vanuit de instellingen van Spark kun je exact aangeven wat iedere veeg naar links of rechts precies doet. Wil je dat een korte veeg naar links een bericht verwijdert en een korte naar rechts een bericht archiveert? Dat kan!

Spark
Gratis

Spark

Readdle

Eén van de meest uitgebreide mail-apps met veel mogelijkheden.

Daarnaast kun je ook widgets en de zijbalk zelf samenstellen. Je kan slim zoeken dankzij de Smart Search-functie en hij werkt ook nog samen met allerlei clouddiensten, zoals Google Drive, OneDrive en Dropbox. Gebruik je Spark zakelijk, dan kun je rechtstreeks in Spark overleggen met je collega’s en samen aan e-mails werken voordat je ze verstuurt. Ook ondersteunt Spark de Apple Watch, zodat je snel kunt zien waar dat nieuwe berichtje over gaat. Spark ondersteunt niet het POP3-protocol, maar verder wel alle bekende maildiensten. Spark kwam wel negatief in het nieuws dat mailberichten in platte tekst opgeslagen werden, maar de maker beweert hier niets mee te doen. Er is inmiddels ook een Android-versie en je kan Spark op de Mac gebruiken.
Werkt met Gmail, Exchange, Yahoo, iCloud en Outlook.

De beste e-mail apps voor iPhone en iPad: onze favorieten

AirMail: prima alternatief

Airmail is vooral bekend van zijn veelzijdige e-mailapp voor de Mac, waarvan een tijdje terug versie 3 verschenen is. Voor gebruikers van de Mac-app is de iOS-versie van Airmail dan ook een feest van herkenning. Airmail ondersteunt in feite alles wat je van een moderne email-app verwacht: universele inbox, labels, aliassen, enzovoorts. Waar Airmail vooral in uitblinkt is de verregaande synchronisatie. Zo importeer je via iCloud de instellingen van je e-mailaccounts en synchroniseer je labels, instellingen. De app ondersteunt daarnaast een keur aan verschillende apps en diensten. Zo koppel je Airmail aan je agenda-app of takenlijst naar keuze en voeg je bijlagen toe via onder meer Google Drive en Dropbox. Bovendien kun je Airmail dankzij de uitgebreide opties ook nog eens helemaal naar je hand zetten.

Wat we wel een nadeel vinden is dat Airmail sinds kort overgestapt is op een maandelijks verdienmodel. In plaats dat je eenmalig voor de app betaalt, moet je nu maandelijks betalen voor allerlei extra functies, zoals meerdere inboxen. Sinds de overstap naar dit verdienmodel heeft de app wel meerdere nieuwe toevoegingen gekregen, zoals thema’s en een nieuw design.
Werkt met Gmail, Exchange, iCloud, Yahoo!, Outlook, IMAP en POP3

Airmail Zero: Gmail inbox opruimen

Airmail Zero is een extra e-mail app die alleen werkt met Gmail. De app heeft als doel om zo snel mogelijk een lege inbox te krijgen. Mails worden automatisch gearchiveerd zodra je ze gelezen hebt. Een nadeel is wel dat pushberichten ontbreken en dat er weinig opties zijn om de app zelf in te delen. Het is daardoor niet per se je nieuwe favoriete mail-app, maar is wel handig om erbij te hebben. Lees ook onze review van Airmail Zero.
Werkt alleen met Gmail.

Outlook voor iOS: goede vervanger voor standaard Mail-app

De Outlook-app is gebaseerd op het vroegere Acompli en is in handen gekomen door een overname. Microsoft bewijst met deze app dat veelzijdigheid en overzicht prima hand in hand kunnen gaan. Outlook voor iOS werkt met Microsoft Exchange, Office 365 en Outlook.com. Als je veel met Office werkt, is Outlook van alle e-mail apps een absolute aanrader. Daarnaast worden ook iCloud Mail, Gmail en Yahoo door de mail-app ondersteund. De app combineert je inbox met je agenda, en laat je met Google Drive, Dropbox en OneDrive grote bijlagen versturen. Door de overname en samenvoeging van Sunrise met Outlook is een veelzijdige agenda ontstaan. Zo kun je Facebook-evenementen en taken uit Wunderlist naast je gewone afspraken tonen.

Met de bijbehorende Watch-app kun je snel je Postvak In bekijken, zonder dat je de iPhone erbij hoeft te halen. Je kunt rechtstreeks vanuit de app of Outlook-notificaties reageren op e-mails. Onlangs is Outlook op de schop gegaan met een compleet nieuw uiterlijk en er is ook een donkere modus onderweg. Outlook is een strakke mail-app met handige functies die voor de meeste mensen een uitstekende vervanger is voor de standaard mailapp.
Werkt met Gmail, Outlook (Hotmail), iCloud en Yahoo

Polymail: als je leesbevestigingen wilt

Polymail onderscheidt zich op één belangrijk punt van andere e-mailapps: leesbevestigingen ontvangen. Handig als je als (zakelijke) gebruiker zeker wilt zijn dat iemand jouw e-mail gelezen heeft. Verder bewijst Polymail zich als een krachtige en veelzijdige mail-app. Alle functies die je van een moderne mail-app gewend bent, zijn aanwezig. Helaas ontbreken nog wel wat functies (zoals integratie met clouddiensten) en zijn er wel wat vraagtekens bij de privacy te plaatsen vanwege de eerder genoemde leesbevestigingen. Ook is er een aparte Mac-app beschikbaar. Lees ook onze Polymail-review voor een uitgebreide bespreking van beide apps.

Gmail: mailverkeer scheiden

Als je een Gmail-account gebruikt, ben je er vermoedelijk van op de hoogte dat Gmail mailverkeer scheidt. Alleen de belangrijkste e-mails komen door in je Primaire inbox. Nieuwsbrieven achterhaal je in Updates, sociale berichten vind je in Sociaal en reclame heeft eveneens een eigen map, anders dan spam. De standaard Gmail-applicatie laat je vanuit een mail ook handig naar de volgende mail vegen en laat je bestanden tot en met 1 terabyte (!) versturen via je Google Drive-account. Je hebt de beschikking over de volledige Gmail-mappenstructuur en kan meerdere accounts koppelen. Gebruik je de mailscheiding van Gmail niet in de desktop? Dan zie je hem ook niet in de app. In februari kreeg Gmail een grote update met een nieuw design, waarbij je zelf uit verschillende weergave kan kiezen. Binnenkort kun je ook de veegacties aanpassen en berichten inplannen. Zeker sinds het stopzetten van Inbox by Gmail wordt de app steeds veelzijdiger en handiger in het gebruik.
Werkt met Gmail, iCloud, Outlook, Office 365, Yahoo en IMAP.

Happy Mail for Gmail

Als je eens iets anders wil proberen, is Happy Mail het proberen waard. Deze app is gratis te gebruiken en werkt alleen met een Gmail-account. Het werkt als een soort Tinder voor je e-mails. De app is dan ook niet echt bedoeld om je mails mee te lezen of om uitgebreid te antwoorden. Je ziet een weergave van je mails en door naar links, rechts of beneden te vegen kun je een e-mail archiveren, weggooien, of bewaren. Op deze manier werk je dus razendsnel door al je e-mails, zonder dat je door ingewikkelde instellingen hoeft te gaan. Het gebruik is erg simpel, waardoor de app handig is voor erbij.
Werkt alleen met Gmail.

Dispatch: op je eigen tempo

Dispatch heeft als één van de weinige van alle e-mail apps in deze lijst geen pushberichten, omdat ontwikkelaar Clean Shaven Apps dat gewoon niet wil. Maar daar staan allerlei handigheden tegenover, met name voor zakelijke gebruikers. Zo kan je de inbox filteren op alle e-mails, ongelezen berichten en gesterde berichten. Je selecteert en archiveert of verwijdert mails eenvoudig en je kan standaardantwoorden instellen die je bij de hand hebt als je reageert op een e-mail. Eveneens is er een instelling mails te archiveren nadat je ze hebt beantwoord. De fantastische integratie met andere apps zorgt ervoor dat Dispatch in je workflow past. Je kan e-mails en hun links erin doorzetten naar browser-apps (waaronder 1Password), de leesapps Pocket, Readability en Instapaper, Dropbox, Evernote en allerlei gerenommeerde agenda- en todo-apps. Wil je minder opties? Dan zet je een aantal doorstuuracties uit in de instellingen. Zo is Dispatch ondanks de vele mogelijkheden, toch lekker snel.
Werkt met Gmail, iCloud, Yahoo en IMAP

Andere e-mail apps op iPhone en iPad

Hieronder een greep uit het nog veel uitgebreidere aanbod aan mail apps op iOS. Deze e-mail apps zijn niet vlekkeloos, maar wel het overwegen waard.

  • Email App – myMail (gratis, iPhone/iPad, iOS 11.0+) - Maak je mailbox vrolijker! myMail heeft lekker grote profielfoto’s bij e-mails en brengt eveneens kleur in het hoofdmenu. Zet uitgebreide pushberichten om jezelf te herinneren dat je nog iemand moet mailen en verstuur eenvoudig meerdere foto’s in mails. Er is helaas geen mogelijkheid om meerdere mails tegelijk te selecteren. Werkt met Gmail, Outlook (Hotmail), iCloud, IMAP en POP3.
  • Mail: De standaard mail-app in iOS is niet over het hoofd te zien. Overzichtelijk, met een VIP-box voor e-mails van belangrijke personen en filters voor gevlagde en alleen ongelezen e-mails.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Tinder voor e-mailtjes: zie je nieuwe mails en veeg razendsnel welke je wilt houden en welke je wilt dumpen. Bedoeld als tussenstap voor een volledige mailapp.
  • Newton Mail - Email App (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 11.0+) - Newton Mail was een tijdje weg, maar is nu weer helemaal terug. De app biedt universele leesbevestigingen en je kan eerder verzonden mails terughalen.
  • Email - Edison Mail (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 11.0+) - Gratis e-mail app die werkt met nagenoeg alle accounts. Heeft een ingebouwde assistent die je mails categoriseert. Ook bevat de app slimme notificaties en kun je je makkelijk afmelden op nieuwsbrieven.

Openingsfoto: Gajman/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2019
Categorie Apps
Onderwerpen airmail, e-mail, gmail, outlook, spark
Devices iPad, iPhone
Software iOS