Beste mailapps iPhone en iPad

Beste e-mail apps voor iPhone en iPad

Wat is de beste e-mailapp voor jou op iPhone en iPad? We zetten de toppers op een rij en laten zien welke het best bij jou past.

E-mailapps voor iOS

Wat is de beste mailapp voor iPhone en iPad? Op die vraag geeft iCulture antwoord in dit artikel. Niet door één app voor e-mailen als beste uit te roepen, maar door uit te lichten wat de verschillende toppers onder de mailapps doen. Welke past het best bij jou?

iCulture adviseert: Outlook voor iOS

De Outlook-app heette voorheen Acompli en is in handen gekomen door een overname. Microsoft bewijst met deze app dat veelzijdigheid en overzicht prima hand in hand kunnen gaan. Outlook voor iOS werkt met Microsoft Exchange, Office 365 en Outlook.com. Daarnaast worden ook iCloud Mail, Gmail en Yahoo door de mail-app ondersteund. De app combineert je inbox met je agenda, en laat je met Google Drive, Dropbox en OneDrive grote bijlagen versturen. Door de overname en samenvoeging van Sunrise met Outlook is een veelzijdige agenda ontstaan. Zo kun je nu Facebook-evenementen en taken uit Wunderlist naast je gewone afspraken tonen. Met de bijbehorende Watch-app kun je snel je Postvak In bekijken, zonder dat je de iPhone erbij hoeft te halen. Je kunt rechtstreeks vanuit de app of Outlook-notificaties reageren op e-mails. Outlook is een strakke mail-app met handige functies die voor de meeste mensen een uitstekende vervanger is voor de standaard mailapp.
Werkt met Gmail, Outlook (Hotmail), iCloud en Yahoo

CloudMagic: prima alternatief

CloudMagic is een iPhone- en iPad-mailapp zonder fratsen. De app is uitstekend te gebruiken voor meerdere meerdere mailaccounts. Die komen samen in een gezamenlijke inbox waarbij je aan de kleurtinten herkent welke mail aan welk mailadres is gericht. Je kan mails individueel vegen om te archiveren of te verwijderen, maar met een lange druk selecteer je eenvoudig meer mails en voer je dan acties uit. Met een tik op de bovenbalk schakel je eenvoudig tussen alle mails, ongelezen mails en gevlagde mails en van elk account kan je eveneens alle mappen bekijken. CloudMagic werkt met alle grote mailaccounts, laat je mails als taken of notities doorsturen naar andere apps, is razendsnel en laat je zelfs op momenten zonder internetverbinding je mailbox doorzoeken. Een dijk van een mailapp.
Werkt met Gmail, Exchange, Outlook (Hotmail), iCloud, Yahoo en IMAP

AirMail: voor synchronisatie met je Mac

Airmail is vooral bekend van zijn veelzijdige e-mailapp voor de Mac, die alweer bij versie 3 is aanbeland. Voor gebruikers van de Mac-app is de iOS-versie van Airmail dan ook een feest van herkenning. Airmail ondersteunt in feite alles wat je van een moderne email-app verwacht: universele inbox, labels, aliassen, enzovoorts. Waar Airmail vooral in uitblinkt is de verregaande synchronisatie. Zo importeer je via iCloud de instellingen van je e-mailaccounts en synchroniseer je labels, instellingen. De app ondersteunt daarnaast een keur aan verschillende apps en diensten. Zo koppel je Airmail aan je agenda-app of takenlijst naar keuze en voeg je bijlagen toe via onder meer Google Drive en Dropbox. Bovendien kun je Airmail dankzij de uitgebreide opties ook nog eens helemaal naar je hand zetten.
Werkt met Gmail, Exchange, iCloud, Yahoo!, Outlook, IMAP en POP3

Polymail: als je leesbevestigingen wilt

Polymail is de meest recente toevoeging aan de vele e-mailapps die al beschikbaar zijn. De app onderscheidt zich op één belangrijk punt van andere e-mailapps: leesbevestigingen ontvangen. Handig als je als (zakelijke) gebruiker zeker wilt zijn dat iemand jouw e-mail gelezen heeft. Verder bewijst Polymail zich als een krachtige en veelzijdige mail-app. Alle functies die je van een moderne mail-app gewend bent, zijn aanwezig. Helaas ontbreken nog wel wat functies en zijn er wel wat vraagtekens bij de privacy te plaatsen. Wel is er een aparte Mac-app beschikbaar. Lees ook onze Polymail-review voor een uitgebreide bespreking van beide apps.

Gmail en Inbox: mailverkeer scheiden

Als je een Gmail-account gebruikt, ben je er vermoedelijk van op de hoogte dat Gmail mailverkeer scheidt. Alleen de belangrijkste e-mails komen door in je Primaire inbox. Nieuwsbrieven achterhaal je in Updates, sociale berichten vind je in Sociaal en reclame heeft eveneens een eigen map, anders dan spam. Er zijn twee apps die de Gmail-scheiding goed beheerst, en dat is de officiële Gmail-app voor iPhone en iPad en Inbox by Gmail. De standaard Gmail-applicatie laat je vanuit een mail ook handig naar de volgende mail vegen en laat je bestanden tot en met 1 terabyte (!) versturen via je Google Drive-account. Je hebt de beschikking over de volledige Gmail-mappenstructuur, kan meerdere accounts koppelen en gebruik je de mailscheiding van Gmail niet in de desktop? Dan zie je hem ook niet in de app. Inbox by Gmail kun je mooi naast Gmail gebruiken als slimme inbox, zodat je direct de belangrijkste berichten bovenaan ziet staan. Ook handig om juist Inbox aan je Apple Watch te koppelen in plaats van Gmail, omdat die notificaties een stuk spaarzamer gebruikt.
Werkt met Gmail

Dispatch: op je eigen tempo

Dispatch heeft als enige mailapp in deze aanraders geen pushberichten, omdat ontwikkelaar Clean Shaven Apps dat gewoon niet wil. Maar daar staan allerlei handigheden tegenover, met name voor zakelijke gebruikers. Zo kan je de inbox filteren op alle e-mails, ongelezen berichten en gesterde berichten. Je selecteert en archiveert of verwijdert mails eenvoudig en je kan standaardantwoorden instellen die je bij de hand hebt als je reageert op een e-mail. Eveneens is er een instelling mails te archiveren nadat je ze hebt beantwoord. De fantastische integratie met andere apps zorgt ervoor dat Dispatch in je workflow past. Je kan e-mails en hun links erin doorzetten naar browser-apps (waaronder 1Password), de leesapps Pocket, Readability en Instapaper, Dropbox, Evernote en allerlei gerenommeerde agenda- en todo-apps. Wil je minder opties? Dan zet je een aantal doorstuuracties uit in de instellingen. Zo is Dispatch ondanks de vele mogelijkheden, toch lekker snel.
Werkt met Gmail, iCloud, Yahoo en IMAP

Spark: op jou af te stemmen

In onze Spark-review beschreven we Spark als een van de meest uitgebreide mail-apps die we tot nu toe op iOS gebruikt hebben. Vrijheid staat voorop bij Spark. Zo kun je zelf het font selecteren, en met slimme notificaties ontvang je alleen meldingen van de berichten die voor jou van belang zijn. Vanuit de instellingen van Spark kun je namelijk exact aangeven wat iedere veeg naar links of rechts precies doet. Wil je dat een korte veeg naar links een bericht verwijdert en een korte naar rechts een bericht archiveert? Dat kan! Daarnaast kun je ook widgets en de zijbalk zelf samenstellen. Ook ondersteunt Spark de Apple Watch, zodat je snel kunt zien waar dat nieuwe berichtje over gaat.
Werkt met Gmail, Exchange, Yahoo, iCloud en Outlook.

Andere mailapps op iPhone en iPad

Hieronder een greep uit het nog veel uitgebreidere aanbod aan mailapps op iOS. Deze apps zijn niet vlekkeloos, maar wel het overwegen waard.

  • myMail – Email App (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Maak je mailbox vrolijker! myMail heeft lekker grote profielfoto’s bij e-mails en brengt eveneens kleur in het hoofdmenu. Zet uitgebreide pushberichten om jezelf te herinneren dat je nog iemand moet mailen en verstuur eenvoudig meerdere foto’s in mails. Er is helaas geen mogelijkheid om meerdere mails tegelijk te selecteren. Werkt met Gmail, Outlook (Hotmail), iCloud, IMAP en POP3.
  • Mail: De standaard mail-app in iOS is niet over het hoofd te zien. Overzichtelijk, met een VIP-box voor e-mails van belangrijke personen en filters voor gevlagde en alleen ongelezen e-mails.
  • Triage: Email First Aid (€2,29, iPhone, iOS 9.0+) - Tinder voor e-mailtjes: zie je nieuwe mails en veeg razendsnel welke je wilt houden en welke je wilt dumpen. Bedoeld als tussenstap voor een volledige mailapp.

Openingsfoto: Gajman/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Categorie Apps
Onderwerpen airmail, cloudmagic, e-mail, gmail, outlook
Devices iPad, iPhone
Software iOS