iPad-agenda

Weeknummers gebruiken in de Agenda-app op je iPhone en iPad

Wil je weeknummers in de agenda van iPhone en iPad zien? Met deze tip maak je de weeknummers makkelijk zichtbaar in de standaardagenda.

In de standaard Agenda-app op de iPhone en iPad kun je weeknummers laten tonen. Je hebt dan niet meer een aparte app nodig. Deze tip legt uit hoe je het instelt!

Weeknummers inschakelen op iPhone en iPad

De weeknummers schakel je als volgt in:

  1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Agenda en zet de schakelaar bij Weeknummers aan.
  3. De weeknummers verschijnen in de linker marge in de maandweergave, zoals op de afbeelding te zien is.

Agenda met weeknummers

Weeknummers via iCalendar

Er is nog een andere manier om weeknummers in je agenda te krijgen en dat is door gebruik te maken van iCalendar. Een iCalender is een kalenderbestand met de extensie .ics, die door een groot aantal programma’s wordt ondersteund, waaronder Apple’s eigen iCal en Microsoft Outlook, maar natuurlijk ook door de Agenda-apps op de iPhone en iPad. Door je op zo’n gedeelde kalender te abonneren kun je bijvoorbeeld alle wedstrijden van je favoriete sportclub, concertdata van je favoriete artiest of bepaalde feestdagen snel aan je persoonlijke agenda toevoegen.

iCalendar weeknummers importeren

In dit geval maken we gebruik van de gedeelde agenda European Weeknumbers. Open deze tip op je iPhone of iPad, klik op bovenstaande link en kies Open met Agenda. Nu worden alle weeknummers automatisch aan de Agenda-app toegevoegd. Dit kan even duren.maandag zie je nu als aparte dagafspraak het weeknummer.

Agenda-apps met weeknummer

Easy Calendar in het NederlandsJe kan ook een agenda-app downloaden om snel weeknummers te zien. De onderstaande agenda-apps hebben de functie allemaal ingebouwd:

  • WeekCal (gratis, iPhone/ Watch + IAP, iOS 11.2+) - Een Nederlandse app die voor het eerst een weekoverzicht met weeknummers introduceerde voor iPhone. Zoals de naam al aangeeft: met duidelijke weeknummers.
  • Easy Calendar (€2,29, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 9.0+) - Toont een weekoverzicht zoals in een papieren agenda – dus met duidelijke weeknummers bovenaan het scherm. Gemaakt door een Nederlandse ontwikkelaar.
  • Week Agenda Ultimate (€2,29, iPhone/iPad/ Watch, iOS 8.0+) - Ook deze app probeert een papieren agenda na te bootsen, met klein aangegeven de weeknummers boven elke pagina.
  • Calendars 5 by Readdle (€7,99, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 10.3+) - Een veelzijdige agenda-app voor de wat meer veeleisende gebruiker.
Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Categorie Tweaks
Onderwerp agenda