Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Agenda- en kalender-apps

Weeknummers tonen in de Agenda-app op je iPhone, iPad en Mac

Wil je weeknummers in de agenda van iPhone, iPad en Mac zien? Met deze tip maak je de weeknummers makkelijk zichtbaar in de standaard Agenda-app.

Weeknummers in de Agenda-app op je iPhone en iPad zijn standaard uitgeschakeld. Waarom dat zo is, is voor ons een raadsel. Het kan immers erg goed van pas komen bij het maken van afspraken als je wil weten welk weeknummer het is. Als iemand vraagt of je ergens in week 15 tijd hebt voor een lunchafspraak, is het wel zo handig dat je snel kan zien wanneer dat dan precies is. Gelukkig is er een eenvoudige manier om de weeknummers in de agenda op je iPhone en iPad zichtbaar te maken.

Weeknummers inschakelen op iPhone en iPad

De weeknummers schakel je als volgt in:

 1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
 2. Tik op Agenda en zet de schakelaar bij Weeknummers aan.
 3. De weeknummers verschijnen in de linker marge in de maandweergave, zoals op de afbeelding te zien is.

Weeknummers inschakelen in Agenda-app op iPhone in iOS 16

In de widgets van de Agenda-app zie je het weeknummer helaas niet.

Weeknummer op de Mac

Ook in de Agenda-app op je Mac kun je het weeknummer zichtbaar maken. Dat doe je zo:

 1. Open de Agenda-app en klik in de menubalk op Agenda > Instellingen.
 2. Ga naar Geavanceerd.
 3. Vink de optie Toon weeknummers aan.

Weeknummers in Agenda-app op de Mac in macOS Ventura

Net als op de iPhone en iPad verschijnt het weeknummer helemaal links, bij de eerste dag van de week.

Weeknummers in Apple Watch agenda

Helaas is het niet mogelijk om op de Apple Watch de weeknummers zichtbaar te maken in de standaard Agenda-app. In de maandweergave zie je daarom alleen de dagen en bijbehorende data van de getoonde maand. Je kan helaas ook niet aan Siri vragen welk weeknummer het is. Gelukkig is er wel een alternatieve manier, namelijk met apps. Er zijn allerlei simpele en vaak gratis apps beschikbaar waarmee je het weeknummer en meer kan opzoeken. Zo kan je zelfs het weeknummer op je wijzerplaat zetten. Een voorbeeld is de app Current Week. Je kan daarmee precies zien welke week het is, gewoon op je Apple Watch. Zie verderop in deze tip voor nog meer keuze voor nuttige apps.

Mijn weeknummers kloppen niet

Het kan in sommige zeldzame gevallen gebeuren dat de weeknummers in de Agenda-app incorrect zijn. Kloppen jouw weeknummers niet, controleer dan de volgende instellingen:

 • Instellingen > Algemeen > Taal en regio en controleer of alles goed op Nederland staat ingesteld. Check ook of de optie Agenda hier op Gregoriaans staat.
 • Instellingen > Agenda en kies bij de optie Begin week op voor Maandag (Nederland standaard).

Heeft dit niet geholpen en zijn je weeknummers nog steeds onjuist? Herstart dan je iPhone of iPad. Als ook dit niet helpt, kun je als laatste redmiddel één van de onderstaande agenda-apps met weeknummers downloaden.

Agenda-apps met weeknummer

Je kan ook een agenda-app downloaden om snel weeknummers te zien. De onderstaande agenda-apps hebben de functie allemaal ingebouwd:

 • Week Calendar - Slimme Planner (Gratis, iPhone/iPad/Watch/Mac + IAP, iOS 13.0+) - Een Nederlandse app die voor het eerst een weekoverzicht met weeknummers introduceerde voor iPhone. Zoals de naam al aangeeft: met duidelijke weeknummers.
 • Easy Calendar (€1,99, iPhone/iPad/Watch + IAP, iOS 13.0+) - Toont een weekoverzicht zoals in een papieren agenda – dus met duidelijke weeknummers bovenaan het scherm. Gemaakt door een Nederlandse ontwikkelaar.
 • Week Agenda Ultimate (€1,99, iPhone/iPad/Watch, iOS 9.0+) - Ook deze app probeert een papieren agenda na te bootsen, met klein aangegeven de weeknummers boven elke pagina.
 • Calendars 5 by Readdle (€34,99, iPhone/iPad/Watch + IAP, iOS 14.0+) - Een veelzijdige agenda-app voor de wat meer veeleisende gebruiker.
 • Fantastical Calendar (Gratis, iPhone/iPad/Watch + IAP, iOS 15.0+) - De meest uitgebreide agenda-app.

Lees ook ons overzicht met de beste agenda-apps voor iPhone en iPad voor nog veel meer handige agenda-suggesties.

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!