Welkomstscherm van de Notities-app.

Samenwerken in de Notities-app: zo werkt het

Vanaf iOS 10 kun je samen met een vriend, collega of familielid aan een notitie werken in de Notities-app. Hierdoor kan iedereen die bij een notitie aangemeld is, aanpassingen doen. Hoe stel je dit in? In dit artikel leggen we het uit.

Welkomstscherm van de Notities-app.
Vanaf iOS 10 is het mogelijk om in de Notities-app samen te werken aan een notitie. Dat wil zeggen dat je een notitie kunt delen en er met meerdere mensen aanpassingen in kunt maken. In deze tip lees je hoe je dit instelt.

Samenwerken aan een notitie in iOS 10

In elke notitie vind je nu bovenaan een nieuwe knop, te herkennen aan een mannetje met een plusje. Zodra je de eerste tekst in een notitie hebt geschreven, kun je op deze knop drukken. Hierna verschijnt onderstaand scherm. Je kunt hier de notitie delen via de Berichten-app, Twitter, Facebook, Mail of de link kopiëren. Ook andere apps met een Deel-extensie kun je hiervoor gebruiken. Daarna wordt de link automatisch in een bericht geplakt en kun je beginnen met samenwerken.

Dit werkt alleen op apparaten die ondersteuning bieden voor iCloud dus iPhones, iPads en Macs.

Samenwerken in een notitie. Iemand uitnodigen om samen te werken in een notitie.

Notitie verder delen of stoppen

Als het samenwerken eenmaal begonnen is, kun je later nog extra mensen toevoegen. Tik hiervoor weer op het icoontje rechtsboven in een notitie en tik daar op Voeg personen toe. Wil je als eigenaar de toestemming tot het bewerken van een notitie intrekken, tik in dit scherm dan op de naam van de desbetreffende persoon, gevolgd door Trek toegang in. Je ziet hier bovendien naar welk mailadres of telefoonnummer de link verstuurd is.

Bewerking doen in de Notities-app met samenwerking. Personen die samenwerken  aan een notitie in de Notities-app.

Bovendien kun je vanuit dit scherm ook de koppeling naar de desbetreffende notitie kopiëren, om nog meer mensen uit te nodigen. Wil je stoppen met delen, dan tik je onderaan op Stop delen. Zodra je dit doet, wordt de notitie verwijderd van alle apparaten van degene waarmee je eerder aan de notitie samenwerkte. De notitie blijft nog wel behouden op de apparaten van de eigenaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2016
Categorieën Apps, Basisfuncties
Onderwerpen notities, samenwerking