Beste productiviteitsapps voor iPhone en iPad

De beste takenlijsten, agenda- en notitieapps voor iPhone en iPad, geselecteerd door iCulture. Welke apps moet je zeker hebben?

Let op: deze lijst is niet meer zo heel actueel. We werken de lijst binnenkort weer eens bij. Check ondertussen onze andere applijsten:

Een snelle toevoeging aan je todo-lijst, een uitgebreide afspraak in je agenda. Een rappe notitie van iets waar je opeens inspiratie voor hebt, een uitgebreide tekstverwerker om samen mee aan een project te werken. En de online opslag die ervoor nodig is. iCulture zet de 10 beste productiviteitsapps voor de iPhone op een rij.

1. Dropbox

De terechte, gedoodverfde app voor het beheren van bestanden op de iPhone en iPad. Dropbox is op elk platform te vinden en geeft van zichzelf 2 gigabyte gratis online ruimte. De opslagcapaciteit wordt vanzelf groter als je bijvoorbeeld besluit de laatste foto’s uit je fotoalbum op de iPhone automatisch te uploaden naar de dienst. Met Dropbox heb je documenten en bestanden binnen handbereik en als de app een bestand zelf niet kan openen, wordt je keurig doorverwezen naar andere apps die je hebt en die er wel mee overweg kunnen.
Meer lezen over Dropbox voor iPhone en iPad.
Downloaden: Dropbox (gratis, universeel, iOS 7.0+)

2. Evernote

De meest complete en ondersteunde applicatie om notities mee te maken op de iPhone. Dat wás Evernote al. In de loop van 2012 is de app uitgegroeid tot een volwaardige tekstverwerker met bewerkingsopties en goede foto-integratie. Bovendien is de toepassing in een nieuwe, duidelijke interface gegoten. In samenwerking met de app op de desktop en het web, kan je notitieblokken aanmaken waarvan je de documenten deelt. Tegen een (prijzig) Pro-abonnement kunnen anderen ook aan je documenten werken, met je goedkeuring natuurlijk.
Meer lezen over Evernote voor iPhone en iPad.
Downloaden: Evernote (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Dropbox iOS 7 iPhone inhoud Evernote iOS 7 nieuw hoofdmenu

3. Gmail

Misschien heb je hem niet nodig naast de standaard mail-app die al op de iPhone staat, maar wat is de officiële app van Gmail fraai! Naast de mooie laadanimatie en de rustige witte interface, is hij gelukkig ook functioneel. Gmail op de iPhone is snel, heeft een goede zoekfunctie en de mogelijkheid snel te schakelen tussen maximaal zes Gmail-adressen. ‘Geavanceerde’ instellingen als labels toekennen aan mailtjes, favorieten, archiveren en verplaatsen naar een map zijn nooit ver weg. Het versturen van pushberichten met preview van de berichtinhoud is ook erg welkom.
Meer lezen over Gmail voor iPhone en iPad.
Downloaden: Gmail (gratis, universeel, iOS 6.0+)

4. Easy Calendar

Enorm handige en razendsnelle agenda-app van Nederlandse komaf. Easy Calendar bevat een weekoverzicht vergelijkbaar met papieren agenda’s en laat je daarin met een tik nieuwe afspraken maken, waarbij je enkel een begintijd en naam hoeft in te voeren. Meer opsmuk heb je vaak niet nodig, maar als je het wel wilt, kan je doordrukken voor alarmen, terugkerende afspraken en notities. Easy Calendar werkt moeiteloos samen met de standaardagenda(‘s) op de iPhone. De eenvoud en snelheid waarmee deze agenda-app zich laat bedienen, maakt het een favoriet.
Meer lezen over Easy Calendar voor iPhone en iPad.
Downloaden:
Easy Calendar (betaald, iPhone, iOS 6.0+)
Easy Calendar voor iPad (betaald, iPad, iOS 5.0+)

Gmail iOS 7 2Easy Calendar iPhone iOS 7 look

5. Fantastical

Fantastical is de iPhone-variant op een agenda die veel Mac-gebruikers al hebben omarmd. Fantastical lijkt niet zo bijzonder met zijn dag-scroller en maandagenda bovenin beeld enerzijds, en een lijst met de volgende afspraken daaronder anderzijds. Maar de app heeft een geweldige troef: als je een afspraak in vloeiend Engels opschrijft, ‘leest’ de app je afspraak. Lunch in Café Voorbeeld 12.00 Friday en hop: je afspraak komt op vrijdag 12.00 uur te staan met het café als locatie aangeduid. In de instellingen kan je aangeven dat je elke afspraak automatisch wil voorzien van een alarmmelding. Sneller een afspraak in je agenda zetten kan bijna niet. Speciaal voor iOS 7-gebruikers verscheen Fantastical 2 met veel vernieuwingen, zoals een weekoverzicht als je je iPhone in liggende stand draait en integratie met Herinneringen van iOS. Ook kun je nu kiezen tussen een licht en donker thema
Meer lezen over Fantastical voor iPhone.
Downloaden:
Fantastical 2 (betaald, iPhone, iOS 7.0+)

6. Week Calendar

Een agenda die niet op snelheid is gericht, maar op volledigheid. Het Nederlandse Week Calendar is groot geworden dankzij zijn volledige weekoverzicht (nog iets overzichtelijker dan Easy Calendar), maar biedt ook dag-, maand-, werkweek en jaarweergave. Je kan afspraken uitgebreid verzetten, laten doorzetten, terugkomen, voorzien van kleuren en icoontjes die afstemmen op steekwoorden en van het instellingenscherm word je helemaal duizelig. Inmiddels heeft de app daardoor een flinke instapdrempel, maar de mogelijkheden zijn ongekend. Week Calendar heeft een aparte HD-versie voor iPad-gebruikers.
Meer lezen over Week Calendar voor iPhone.
Downloaden:
Week Calendar (betaald, iPhone, iOS 4.3+)
Week Calendar HD (betaald, iPad, iOS 5.0+)

Fantastical 2 wit uiterlijkWeek Calendar papieren agenda week iOS 7

7. Clear

Simpeler dan dit wordt een takenlijst op de iPhone niet, en dat is precies de kracht van Clear. Er komt geen knop te pas aan deze intuïtieve toepassing waarin je kan slepen, kan vegen en kan pinchen om nieuwe taken aan te maken, af te vinken en nieuwe lijsten te maken. Na de korte introductie kan je zó aan de slag met Clear, waarin je zelf nog net de kleurovergang in de achtergrond van de taken mag bepalen. Veel geïmiteerd, niet overtroffen. Inmiddels is onder de naam Clear+ ook een speciale universele versie verschenen, die op zowel iPhone, iPod touch als iPad werkt.
Meer lezen over Clear voor iPhone.
Downloaden:
Clear (betaald, iPhone, iOS 7.0+)
Clear+ (betaald, universeel, iOS 7.0+)

8. Google Drive

Heb je een actieve internetverbinding, dan kan je aan de slag met Google’s online opslag- en documentendienst Google Drive. Drive is de opvolger van Google Docs en laat je behalve gangbare Microsoft Word-documenten, ook foto’s, video’s en andere media opslaan en benaderen via de app op iPhone en iPad. Met name de optie om online je documenten te bewerken is imposant: dat kan je tegelijk met anderen doen in hetzelfde document. Handig voor projecten of brainstormsessies.
Meer lezen over Google Drive voor iPhone en iPad.
Downloaden: Google Drive (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Beste iPhone-apps Clear Beste iPhone-apps Google Drive

9. iWork

Apple heeft met iWork ook een volwaardige eigen oplossing voor tekstverwerken, spreadsheets en het maken van presentaties op de iPhone en iPad in drie losse applicaties. Documenten maken op je iPhone en via iCloud verder werken op je iPad/Mac, of andersom. Nieuwe iPhone-gebruikers mogen de apps gratis downloaden.
Meer lezen over voor iPhone en iPad.
Downloaden:
Pages (€8,99, gratis bij nieuwe iPhone/iPad)
Keynote (€8,99, gratis bij nieuwe iPhone/iPad)
Numbers (€8,9, gratis bij nieuwe iPhone/iPad)

10. Wunderlist

Taken maken en delen met anderen? Wunderlist is de applicatie waarbij je kan aankloppen. De app is gratis te downloaden, heeft varianten op allerlei platformen en werkt bovendien snel. Enige frivoliteit is de app ook niet vreemd; zo is de achtergrond van de app een soort tafelblad en kan je ook voor andere achtergronden kiezen. Ook vertoont Wunderlist wel eens kuurtjes in online synchronisatie, maar als je een simpele en overzichtelijke takendeler zoekt, is Wunderlist je app. In ieder geval zolang de reeds aangekondigde opvolger verschijnt.
Meer lezen over Wunderlist voor iPhone.
Downloaden: Wunderlist (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Pages iOS 7 stijl iPhoneBeste iPhone-apps Wunderlist

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!