De Notities-app met Snelle Acties en 3D Touch.

Zes handige trucs voor Apple’s Notities-app

De Notities-app is uitgegroeid tot een veelzijdig en handig hulpmiddel, maar ben je ook al bekend met deze functies die wat meer verstopt zitten?

Notities-Header-iOS-9

De Notities-app die standaard op je iPhone en iPad geïnstalleerd staat, heeft met iOS 9 een flinke makeover gekregen. Met de komst van iOS 9.3 krijgt de app weer een lading nieuwe verbeteringen, maar kende je al deze handige trucjes al?

#1 Gebruik Notities om ZIP-bestanden te openen

Sinds iOS 9 kun je de Notities-app ook gebruiken om bestanden te openen die verpakt zijn als ZIP. Door een ZIP-bestand in Safari op je iPhone te openen, kun je hem vervolgens rechtstreeks in Notities opslaan. In de Notities-app zelf kun je op deze manier bijvoorbeeld een collectie van verschillende pagina’s openen, of een afbeelding. Een handige functie, omdat deze nog niet standaard ingebouwd zit in Safari. In onderstaande tip leggen we je stap voor stap uit hoe deze ZIP-functie precies werkt.

Beweeg het liniaal met twee vingers. Gebruik een liniaal om rechte lijnen te trekken in Notities.

#2 Gebruik een liniaal om rechte lijnen te trekken

In Notities kun je nu ook tekeningen maken, met je vinger, een stylus of natuurlijk de Apple Pencil op de iPad Pro. Een rechte lijn trekken kan een flinke uitdaging zijn, maar met de handige liniaal in Notities wordt dit een stuk gemakkelijker. Selecteer het liniaal door op het ‘streep-icoon’ te tikken. Vervolgens kun je hem draaien door met twee vingers de liniaal vast te pakken, waarna er een percentage in het midden verschijnt. Hiermee kun je precies zien in welke hoek je hem wegzet. Door een lijn te trekken in de buurt van het liniaal wordt hij meteen kaarsrecht.

#3 Evernote-notities importeren naar Notities

Via de OS X-versie van Notities is het ook mogelijk om notities van Evernote rechtstreeks naar Notities over te zetten. Handig als je jarenlang Evernote gebruikt hebt, en toch liever de overstap maakt naar Apple’s Notities. Om je Evernote-schrijfsels in Notities te importeren zul je wel een script moeten downloaden op je Mac. Via onderstaande tip lees je precies hoe je dit proces vlekkeloos doorloopt.

Je kunt notities ook rechtstreeks vanuit de app uitprinten. Kies hoeveel kopietjes je wilt maken van een Notitie.

#4 Notities printen

Als je een printer hebt die AirPrint ondersteunt, kun je Notities in een handomdraai uitdraaien. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de deelknop van een notitie selecteren. Vervolgens zoek je het printer-icoon op en tik je op Druk Af. Voordat het papier uit je printer komt rollen kun je nog aangeven hoeveel kopietjes je van de Notitie wilt hebben.

#5 Notities afschermen met een wachtwoord

iOS-9-3-notities-touch-id
Vanaf iOS 9.3 is het ook mogelijk om je Notities af te schermen met een wachtwoord of de Touch ID-vingerafdruksensor. Je hebt zelf in de hand welke specifieke documenten je op deze manier wilt beschermen, zodat je bijvoorbeeld je boodschappenlijstje niet keer op keer hoeft te ontgrendelen. Naast de Touch ID-sensor kun je Notities ook een cijfercode geven, voor het geval je Notities regelmatig met iemand anders ruilt.

De Notities-app met Snelle Acties en 3D Touch.

#6 3D Touch gebruiken met de Notities-app

Als je een iPhone 6s of iPhone 6s Plus hebt, kun je de Notities-app ook met de 3D Touch-functie bedienen. Dit maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om snel een foto te importeren, een nieuwe tekennotitie te maken of om een standaard tekstberichtje in Notities weg te zetten. Daarnaast kun je met de Peek & Pop-functie artikelen in Notities snel even bekijken voordat je ze volledig opent.

Op zoek naar meer tips voor de Notities-app? Neem dan eens een kijkje in ons artikel met basisfuncties van Apple’s Notities-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2016
Categorie Apps
Onderwerp notities