Notities-app iPhone

Zo werkt de Notities-app op de iPhone en de iPad

De standaard-app Notities op de iPhone is een handig hulpmiddel waarmee je gemakkelijk gedachten, teksten en andere zaken kunt noteren. Om de opzet simpel te houden zijn er niet zo heel veel functies, maar daardoor zie je een paar mogelijkheden waarschijnlijk wel over het hoofd. In dit artikel tonen we wat je kan met deze standaard-app op je iPhone en iPad.

De Notities-app is te vinden op elke iPhone, iPad en Mac. Je kunt er teksten en ideeën mee opschrijven, maar je kunt Notities ook gebruiken voor een snelle schets of tekening. Dit zijn de mogelijkheden:

Tekst schrijven in de Notities app

De standaard-app Notities is eigenlijk heel simpel en de bediening ook: druk ‘Nieuw’ om een nieuwe notitie toe te voegen en schrijf op wat je wilt onthouden. Je kunt uiteraard, net zoals in iedere app waarin je tekst kunt bewerken, woorden knippen en plakken. Als je woorden selecteert, kun je bovendien via de pop-up die verschijnt teksten vet, cursief of onderstreept maken. Je kunt zelfs een foto uit de foto-bibliotheek toevoegen.

Notities-app met foto

Notities synchroniseren via iCloud en andere online diensten

Je kunt zelf bepalen welke account je gebruikt voor je notities. Standaard kiest je iPhone hiervoor iCloud, maar je kunt de notities ook alleen lokaal opslaan of synchroniseren met een Google-account, Outlook en dergelijke. Ga naar Instellingen > Notities > Standaardaccount om aan te geven met welke dienst je wilt synchroniseren. Ook kun je op dit scherm aangeven dat je een ‘Op mijn iPhone’-account wilt gebruiken voor het lokaal bewaren van notities.

Notities-app samenwerken

Staat je account er niet bij, terwijl je die wel hebt toegevoegd aan de iPhone? Ga dan naar Instellingen > Accounts en wachtwoorden, tik op het gewenste account en schakel de optie Notities in.

Notities dicteren

Je hoeft trouwens niet te typen in de Notities-app. Je kunt via het microfoontje op het digitale toetsenbord ook de dicteerfunctie van de iPhone inschakelen. Terwijl je aan het spreken bent verschijnt de tekst meteen in de notitie. Let er op dat je alle interpunctie tijdens het dicteren uitspreekt, want anders lopen alle zinnen zonder punten of komma’s door. Hier voor zeg je: “punt”, “komma”, “nieuwe regel”, “haakje openen” en “haakje sluiten”. Ook moet je na het dicteren de tekst nog even nalopen, want heeft de app niet helemaal goed begrepen wat je hebt gezegd.

Notities-app dicteren

Op zoek naar een andere notitie-app? Check dan ons overzicht van de beste notitie-apps voor je iPhone of iPad. Of haal meer uit de standaard Notities-app van iOS.

Tips voor de Notities-app

We hebben nog meer tips over de Notities-app:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Categorie Apps
Onderwerp notities