Apple Watch Sport met blauw en rood.

Verbeter je productiviteit op de Apple Watch met deze vijf tips

Gebruik je graag je Apple Watch? Dan hebben wij vijf mooie tips voor je klaarliggen die het werken op de Apple Watch een stuk productiever maken.

Apple Watch Sport met blauw en rood.
Ben je een trotse bezitter van een Apple Watch, maar wil je er meer uithalen dan wat je nu doet? Dan hebben wij vijf tips voor je klaarliggen waarmee je makkelijker en efficiënter kan werken op Apple’s slimme horloge. Zo helpen we je bij het beantwoorden van binnenkomende meldingen, kun je eenvoudig je Apple Watch stilhouden met een enkele handbeweging en kun je je Apple Watch automatisch laten verbinden met een 2,4GHz-netwerk zodat je niet altijd bij je iPhone in de buurt hoeft te zijn.

Apple Watch gebruiken zonder iPhone

Sinds watchOS 2 kunnen apps draaien op de Apple Watch zelf, waardoor er geen verbonden iPhone in de buurt hoeft te zijn. Het enige wat nodig is, is een geschikt Wi-Fi-netwerk waar de Apple Watch zelfstandig verbinding mee kan leggen. Heb je een gewoon standaard netwerk dat uitzendt op de 2,4GHz-frequentie, dan levert dit geen enkel probleem op. In de Snelle blik kun je eenvoudig zien of de Apple Watch verbonden is met je iPhone of een Wi-Fi-netwerk in de buurt. Maar wat als je een 5GHz-netwerk hebt, een frequentie waar de Apple Watch niet mee kan koppelen? Ook daar is een oplossing voor. In onderstaande tip lees je daar veel meer over.

Standaardantwoorden aanpassen voor snellere communicatie

De Apple Watch is in staat om notificaties te ontvangen van alle apps die op je iPhone staan. Ook communicatieapps kunnen berichten doorsturen, waarbij je in veel gevallen kunt kiezen uit standaardantwoorden. Voor de standaard Berichten-app kun je deze standaardantwoorden zelfs aanpassen, zodat je altijd een geschikt antwoord kunt versturen. Als je dus vaak iMessage-berichten stuurt, dan is het lang niet altijd nodig om hele antwoorden te dicteren. En communiceer je vaak in verschillende talen? Dan wissel je de standaardantwoorden ook snel om naar een andere taal.

Notificaties stilhouden met een enkele handbeweging

Als je druk bezig bent of ergens aanwezig bent waar je Apple Watch geen geluid mag maken, dan hoef je niet door je instellingen te bladeren om het geluid uit te zetten. Als jouw Apple Watch geluid begint te maken door een binnenkomende melding, dan kun je deze direct stilhouden door simpelweg je handpalm op het scherm te drukken. Dat voorkomt nare en ongemakkelijke situaties.

Alle notificaties in één keer afsluiten

Als je van elke iPhone-app de notificaties op je Apple Watch ontvangt, kan dit in de loop van de dag oplopen tot een flinke lijst aan notificaties. Als je graag op je Apple Watch bezig bent, dan is het niet nodig om elke notificatie één voor één te openen of te verwijderen. Ook is het niet nodig om je iPhone erbij te pakken om de notificaties af te sluiten. Nee, je kunt dit gewoon met een enkele optie op je Apple Watch doen. Druk stevig op het scherm in de lijst van notificaties op alles in één keer af te sluiten. Maar er zijn nog veel meer manieren om een notificatie van je Apple Watch te verwijderen.

Een vastgelopen of niet goed werkende app afsluiten

Het kan de beste overkomen: een app loopt vast of doet niet wat hij hoort te doen. Op de iPhone en iPad los je dit vaak op door de app te verwijderen uit het multitasking-scherm, zodat hij weer helemaal fris en schoon geopend wordt als je de app opnieuw opstart. Maar wist je dat dit ook op de Apple Watch mogelijk is? Door een Apple Watch-app geforceerd af te sluiten, kun je hem opnieuw opstarten zodat alles weer goed werkt. Dit doe je met twee simpele handelingen.

In ons uitgebreide tipsoverzicht vind je nog veel meer handige trucjes over bijvoorbeeld de Apple Watch, maar ook de iPhone, iPad en verschillende apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!