Standaardantwoorden Apple Watch

Standaardantwoorden op de Apple Watch aanpassen

Ben je niet gelukkig met de standaardantwoorden op de Apple Watch, dan kun je die gelukkig eenvoudig aanpassen en uitbreiden. Ook kun je snel in een andere taal een snel antwoord op de Apple Watch sturen door dankzij Force Touch van taal te wisselen.

Als je graag reageert op binnenkomende berichten op je Apple Watch, dan heb je de beschikking over een aantal standaardantwoorden voor Mail en Berichten. In de Berichten-app kun je kiezen uit 20 standaardantwoorden en in de Mail-app heb je de keuze uit 13 verschillende antwoorden. Die zijn wellicht niet altijd naar je zin. Voor apps die dit ondersteunen kun je deze antwoorden echter eenvoudig aanpassen. Daarnaast kun je simpel een andere taal gebruiken voor de standaardantwoorden op de Apple Watch. Deze tip legt uit hoe dat werkt.

Apple Watch: zelf standaardantwoorden instellen en standaardantwoorden aanpassen

Als de vele Apple Watch standaardantwoorden voor jou niet genoeg zijn, dan kun je deze zelf naar hartenlust aanpassen. Dit doe je in de Watch-app op je iPhone:

  1. Ga in de Watch-app naar het tabblad Mijn Watch.
  2. Scroll naar de Berichten-app en kies daar Standaardantwoorden.
  3. In het volgende scherm kun je naar eigen wens de antwoorden aanpassen. Haal je je ingevoerde tekst weg, dan komt het standaard antwoord weer tevoorschijn.
  4. Tik op Wijzig om de volgorde van je antwoorden aan te passen.
  5. Onderaan vind je ook de optie Voeg antwoord toe… om nog een extra standaardantwoord toe te voegen.

Apple Watch standaardantwoorden aanpassen

Standaardantwoorden op je Apple Watch

Als je nu een bericht ontvangt op je Apple Watch en op reageren tikt, verschijnen jouw standaardantwoorden in beeld. Door er vervolgens eentje aan te tikken wordt hij direct verstuurd. Handig als je even niet in de gelegenheid bent om een uitgebreid antwoord te geven, of geen zin hebt om je iPhone te pakken.

Standaardantwoorden Apple Watch

Mocht je toch een wat unieker of uitgebreider bericht willen verzenden, dan kun je natuurlijk ook de ingebouwde microfoon gebruiken om een bericht in te spreken. De Apple Watch zet deze ingesproken boodschap om naar geschreven tekst. Al is dat in een volle trein of andere publieke omgeving misschien wat ongemakkelijk. Je kunt ook de Scribble-functie gebruiken, al werkt deze officieel niet in het Nederlands.

Standaardantwoorden in andere berichten-apps

Onthoud wel dat deze standaardantwoorden alleen gelden voor de berichten-app van Apple. Als je andere berichtendiensten gebruikt met een Apple Watch-app, dan zul je een soortgelijk proces ook voor die app moeten doorlopen. Bij Telegram op de Apple Watch is het instellen van standaardantwoorden nagenoeg identiek aan de stappen die we in deze tip beschrijven.

Apple Watch standaardantwoorden in andere taal

Zodra je een bericht wil sturen via bijvoorbeeld iMessage, maar dit bijvoorbeeld in het Engels wil doen terwijl je standaardtaal Nederlands is, volg je onderstaande stappen:
Apple Watch berichten taal kiezen.

  1. Ga in de Berichten-app op je Apple Watch naar een chat en tik op Antwoord.
  2. Nu krijg je de normale standaardantwoorden te zien. Druk nu hard op het scherm.
  3. Tik op Kies taal en selecteer vervolgens de gewenste taal, bijvoorbeeld Engels.
  4. De Apple Watch standaardantwoorden zijn nu omgezet naar de Engelse versies.

Je kunt zo op elk moment wisselen tussen de talen die ingesteld zijn op je iPhone bij Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Voeg toetsenbord toe. Heb je echter zelf voorkeursantwoorden ingesteld, dan worden deze niet vertaald.

De Apple Watch schakelt echter automatisch naar bijvoorbeeld de Engelse standaardantwoorden, zodra je het Engelse toetsenbord voor het laatst gebruikt hebt op de iPhone.

Apple Watch standaardantwoorden in een andere taal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2017
Categorieën Apple Watch, Basisfuncties
Onderwerp apple watch
Device Apple Watch
Software watchOS