Apple Watch notificatie sluiten

Notificaties verwijderen op de Apple Watch kan op deze vier manieren

Notificaties op de Apple Watch kun je op meerdere manieren verwijderen. In deze tip leggen we alle manieren voor je uit waarop je meldingen op je Apple Watch kunt sluiten.

Veel mensen gebruiken de Apple Watch om notificaties van allerlei apps op hun pols te kunnen ontvangen, waardoor je niet steeds op je iPhone hoeft te kijken. Notificaties die je niet meteen leest, worden op een aparte plek bewaard. In de loop van de dag kan dit oplopen tot een flink aantal ongelezen notificaties. In deze tip leggen we uit op welke vier manieren je Apple Watch notificaties kunt verwijderen.

Notificaties op de Apple Watch verwijderen uit je Berichtencentrum

Om een overzicht van je notificaties te zien veeg je van boven naar beneden over de wijzerplaat van je Apple Watch. Gebruik je een app, dan hou je je vinger even op de bovenkant van het scherm en veeg je dan naar beneden. Vervolgens zijn er vier verschillende manieren om deze notificaties te verwijderen, zonder dat je daarvoor de bijbehorende app hoeft te openen. Dit is een kort overzicht van de manieren die we daarna uitleggen:

  • Optie 1: Tik onderaan een melding op Sluit.
  • Optie 2: Veeg een geopende melding naar beneden.
  • Optie 3: Veeg in het overzicht naar links op een melding en tik op het kruisje.
  • Optie 4: Druk stevig op het scherm in je Berichtencentrum en tik op Wis alles.

Notificaties verwijderen met de Sluit-knop

Allereerst vind je een Sluit-knop onder elke notificatie. Om deze zichtbaar te maken, tik je simpelweg op één van de notificaties in de lijst. De tweede manier is om de notificatie naar beneden te vegen om ‘m te sluiten. Het voordeel daarvan is dat je niet helemaal naar beneden hoeft te scrollen als het een wat langere melding is. Je kunt de melding dan dus gewoon naar beneden trekken.

Apple Watch melding verwijderen en sluiten

Schuiven of alles verwijderen

Er zijn nog twee andere opties. Om een enkele notificatie te sluiten, is het niet per se nodig om deze eerst te openen. In het overzicht van gemiste notificaties is het voldoende om over de melding naar links te vegen en op het kruisje te tikken. Als je het echt rigoureus aan wil pakken, dan is het ook mogelijk om alle Apple Watch notificaties in één keer te verwijderen. Hiervoor scroll je helemaal naar boven (dus boven de bovenste melding) en tik je op Wis alles.

Apple Watch meldingen: wis alles tegelijk

Wil je meer weten over het in- en uitschakelen van notificaties op de Apple Watch? Bekijk dan onze aparte tip.

Bekijk ook

Apple Watch-notificaties inschakelen en uitschakelen

Berichtgeving (notificaties) instellen op de Apple Watch doe je zo: inschakelen, uitschakelen en voorkomen dat anderen kunnen meekijken op jouw scherm. In deze tip lees je hoe Apple Watch-meldingen werken.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch