Dating-app Grindr lekt privégegevens van gebruikers

De iPhone-app Grindr heeft last van een beveiligingsprobleem. Een Australische hacker slaagde erin om de privégegevens van 100.000 homoseksuele te achterhalen, die hij op een website publiceerde.

grindr-iphoneDe dating-app Grindr bevat een beveiligingslek. Daardoor zijn 100.000 gegevens van voornamelijk Australische homoseksuele gebruikers uitgelekt. Een hacker beweert de gegevens op een website te hebben gepubliceerd. Het gaat om een klein deel van het totale aantal van 2 miljoen gebruikers. Met Grindr kunnen gebruikers zien of er in de buurt mensen zijn die beschikbaar zijn voor een afspraakje. De app toont de afstand in meters, waarna mensen door te chatten met elkaar kunnen kennismaken, om later al dan niet af te spreken. De ontdekking werd gedaan door de Sidney Morning Herald, die navraag deed bij een beveiligingsexpert. Die zegt, dat de app matig beveiligd is en nauwelijks authenticatie toepast.

grindr-ceoDe CEO van Grindr (zie foto) wil niet reageren op de berichten over gelekte gegevens en beveiligingsproblemen, maar meldt dat er binnenkort een update komt. De hacker maakte gebruik van een beveiligingslek in de app waardoor hij kon inloggen als een andere gebruiker. Door één hashwaarde te veranderen kreeg hij toegang tot privégegevens en persoonlijke foto’s. Het bedrijf achter Grindr maakt een soortgelijke app voor hetero’s met de naam Blendr, maar er is geen bewijs of die ook een beveiligingsprobleem heeft.

Downloaden: Grindr (gratis) en Grindr Xtra (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2012, 14:13
Categorie Lifestyle
Onderwerp homo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.