Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Pinterest-icoontje

Pinterest: alles wat je wilt weten

Pinterest is een social media website waar je mooie of interessante dingen op je eigen digitale prikborden prikt. iCulture legt uit hoe dit werkt.

Pinterest-icoontjePinterest is een sociaal netwerk dat draait om digitale prikborden. Op Pinterest laat je anderen niet zien wat je aan het doen bent (daar zijn websites als Facebook geschikter voor), maar je laat de dingen zien die je mooi, leuk of interessant vindt. Het kan gaan om een jurkje of schoenen die je op internet hebt gezien, maar ook om recepten of een leuke app. Je krijgt een eigen profiel waarmee je zoveel prikborden kunt maken als je wilt. Daar prik je foto’s, tekeningen of linkjes van websites op, zodat een soort collage ontstaat over een bepaald onderwerp.


Door mensen op Pinterest te volgen, kun je zien wat zij allemaal op hun prikborden zetten. Zo ontdek je vanzelf allerlei interessante nieuwe dingen en zie je wat andere mensen bezighoudt. Pinterest werkt qua privacy overigens ongeveer zoals Twitter: in principe kan iedereen je content zien en iedereen kan je volgen. Hou er dus rekening mee dat alles op je profiel openbaar is. Alleen als je een verborgen bord maakt, kun je dingen vastprikken die anderen niet kunnen zien.

Pinterest vind je via de website Pinterest.com of via onderstaande gratis app in de App Store, die beschikbaar is voor iPhone en iPad:

Pinterest: account aanmaken

aanmelden pinterestAls je Pinterest wilt gaan gebruiken moet je een profiel aanmaken. Dat kan op twee manieren: met een e-mailadres, waarbij je alle informatie zelf moet invullen en handmatig op zoek moet gaan naar vrienden.

Je kunt echter ook Facebook, Google of Twitter gebruiken om in te loggen. In dat geval hoef je bijna geen informatie meer in te vullen, maar wordt de meeste profielinformatie automatisch gevuld. Ook kijkt Pinterest meteen of jij vrienden hebt die de dienst al gebruiken, zodat je snel mensen hebt gevonden die je kunt volgen.

App Pins

app pinsSinds begin 2015 kun je ook apps uit de App Store vastprikken op een prikbord. Zo kun je gemakkelijk apps aanraden aan je vrienden. Voor deze functie moet de app wel op je telefoon staan.

Wil je een app uit de App Store aanraden op Pinterest? Voer dan de volgende handelingen uit.

  1. Open de App Store-appp op je telefoon en ga naar de app die je wilt aanraden.
  2. Tik rechtstboven op het Deel-icoontje (het symbooltje met de pijl). Nu zie je een rij met apps waarmee je de app kunt delen. Staat Pinterest er niet bij, veeg dan naar rechts en druk op de knop ‘Meer’.
  3. Nu zie je een lijstje van alle apps die content in de App Store kunnen delen. Schakel Pinterest in en druk op ‘Gereed’.
  4. Nu verschijnt Pinterest in het rijtje met apps waarmee je kunt delen. Tik op Pinterest.
  5. Nu verschijnt het Deel-venster van Pinterest. Druk op ‘Pin it’ om de app op je Pinterest-board te zetten. Via de optie ‘Board’ bepaal je op welk digitaal prikbord de app terecht komt.


app pins stap 0 app pins stap 1 app pins stap 2

Websites en plaatjes pinnen

pinterest plaatjesOp je iPhone kun je met Pinterest gemakkelijk plaatjes bestanden en websites op je Pinterest-board vastprikken. Hiervoor hoef je alleen maar de deel-knop te gebruiken die in veel apps verschijnt. Zo pak je het bijvoorbeeld aan met een afbeelding in de standaard-app Foto’s:

  1. Open de foto die je wilt delen op Pinterest. Druk op het deel-icoontje.
  2. Verschijnt je Pinterest niet in het lijstje van apps staan waarmee je kan delen? Veeg dan naar rechts, druk op ‘Meer’ en schakel de deelopties voor Pinterest in.
  3. Tik op het Pinterest-icoontje, selecteer onderaan op welk Pinterest-board je de foto wilt vastprikken en druk op ‘Pin it’ om de foto online te posten.

Voor bestanden en websites werkt het op vrijwel dezelfde manier. Als je de deel-opties voor Pinterest hebt ingeschakeld, verschijnt het Pinterest-icoontje automatisch in het lijstje. Pinterest moet echter wel op je telefoon staan en geactiveerd zijn als optie om mee te delen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
februari 2020
Onderwerp
Categorie
Apps