Zo kun je je Instagram-account verwijderen of pauzeren

Ben je Instagram helemaal zat, dan kun je je account tijdelijk uitschakelen of definitief verwijderen. In deze tip lees je hoe je dat aanpakt.

Instagram account verwijderen of pauzeren

Wil je je Instagram account helemaal verwijderen? Of tijdelijk op pauze zetten? Het kan allebei. Als je minder aan je telefoon vastgeplakt wil zitten, kan het voor veel mensen een effectieve maatregel zijn.

Hoe kan ik mijn Instagram account verwijderen?

Als je je account verwijdert, worden al je foto’s, video’s, reacties, volgers, likes en andere zaken permanent verwijderd. Dit is definitief, dus denk goed na voordat je dit doet. Het is sinds 1 juli 2022 verplicht dat apps je de mogelijkheid bieden om een account vanuit de app te verwijderen. Dat geldt voor apps waar je ook een account kunt aanmaken in de app, zoals bij Instagram het geval is. Zo ga je te werk:

  1. Open de Instagram-app en ga naar je profiel.
  2. Tik rechtsboven op de drie horizontale strepen en kies Instellingen.
  3. Kies nu Account en kies onderin het nieuwe venster voor Account verwijderen.
  4. Tik op Account verwijderen. Dit is de kleinere knop onder de grote blauwe knop onderin (zie onderstaande afbeelding).
  5. Bevestig je keuze met de rode knop getiteld Doorgaan met verwijderen account.
  6. De Instagram-website wordt geopend. Kies een reden voor verwijdering. De keuze heeft geen invloed op het verdere proces.
  7. Vul je wachtwoord in en bevestig het verwijderen nogmaals. Tik dan op OK.

Instagram account verwijderen

Na het verwijderen van je Instagram account is je account nog 30 dagen terug te halen, maar het is niet zichtbaar voor andere gebruikers. Mocht je je toch bedenken, dan heb je dus nog even de mogelijkheid om toch nog je keuze terug te draaien. Daarna is het definitief. Terugdraaien doe je simpelweg door in te loggen of op de link te klikken in de e-mail die je van Instagram hebt ontvangen.

Je kunt na 30 dagen niet meer je account met alle foto’s en volgers terugkrijgen als je toch weer verder wilt gaan. Sterker nog: je kunt zelfs niet dezelfde gebruikersnaam terugkrijgen. Je zult dus met een nieuw account en een andere naam opnieuw moeten beginnen. Wil je deze situatie voorkomen? Dan kun je je account ook tijdelijk uitschakelen. Hieronder lees je hoe dit werkt.

Instagram tijdelijk uitschakelen

Vind je het verwijderen van je Instagram account een brug te ver, maar wil je toch misschien van een verslaving af komen? Dan kun je je account ook pauzeren. Alles blijft dan nog wel bewaard, maar zolang je op pauze staat is het voor niemand zichtbaar. Zo doe je dat:

  1. Open de Instagram-app en ga naar je profiel.
  2. Tik rechtsboven op de drie horizontale strepen en kies Instellingen.
  3. Kies nu Account en kies onderin het nieuwe venster voor Account verwijderen. Dit klinkt niet als wat je wil doen, maar bij dit menu vind je ook de optie om je account tijdelijk te deactiveren.
  4. De Instagram-website wordt geopend. Kies een reden voor het deactiveren. De keuze heeft geen invloed op het verdere proces.
  5. Vul je wachtwoord in en bevestig het deactiveren nogmaals.

Instagram account tijdelijk pauzeren

Je profiel is nu tijdelijk uitgeschakeld. Krijg je spijt? Dan kun je op elk moment je Instagram-account weer activeren. Als je je account deactiveert worden al je foto’s, reacties en likes verborgen, zodat anderen ze niet meer kunnen zien. Als je opnieuw inlogt bij Instagram wordt alles weer zichtbaar en staat je account niet meer op pauze.

Heb je ruzie met bepaalde mensen? Je hoeft je account niet uit te schakelen om ervoor te zorgen dat bepaalde mensen je foto’s niet meer kunnen zien. Via de privacy-instellingen kun je mensen blokkeren of beperkingen opleggen. Ook kun je reacties op Instagram blokkeren of filteren, zodat anderen bepaalde (scheld)woorden niet kunnen gebruiken.

En ben je op zoek naar een tip over je Facebook-account verwijderen, dan helpen we je daarmee ook op weg.

Bekijk ook

Zo kun je Facebook verwijderen, je account opzeggen en data downloaden

Wil je je Facebook-account verwijderen? Dan vind je in dit stappenplan hoe Facebook opzeggen werkt: haal eerst je archief op, deactiveer of wis je account en wacht vervolgens een paar dagen. Wij leggen uit hoe het werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
juli 2022
Onderwerp
Categorie
Apps