Twitter audiotweets.

Zo negeer je accounts op sociale media: X (Twitter), Instagram en Facebook

Zonder mensen te ontvolgen
Op X (Twitter), Instagram en Facebook kan je mensen negeren, zonder dat je mensen hoeft te ontvolgen. Je blijft namelijk wel verbonden met elkaar en je kunt elkaar nog steeds privéberichten sturen, maar de berichten van deze persoon verschijnen niet in je tijdlijn. In deze tip leggen we aan je uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

Sommige mensen delen alleen maar onnozele berichten over hun lunch of een doordeweekse dag op kantoor. Vind je dat helemaal niet interessant, dan kun je ervoor kiezen om die berichten uit je tijdlijn weg te laten, zonder dat je de betreffende persoon hoeft te ontvolgen, waardoor hij of zij zich beledigd zou kunnen voelen. Je kunt namelijk ook zorgen dat je de berichten niet meer in je tijdlijn ziet, zonder dat de ander er iets van merkt. Hieronder leggen we uit hoe negeren op sociale media werkt.

Tweets negeren op X (Twitter)

Wil je op X (voorheen Twitter) een account negeren, dan kan dat zonder het account helemaal te ontvolgen of zelfs blokkeren. Het voordeel van negeren is dat je nog wel een privégesprek kunt voeren. Zo pak je het aan:

  1. Ga naar het profiel dat je wilt negeren.
  2. Tik op de drie puntjes rechtsboven in het scherm.
  3. Tik op Negeer [accountnaam].

Als je dit bevestigt zal er voortaan een luidspreker met een streep erdoorheen verschijnen op dat profiel. Wil je de tweets van dit account weer in je tijdlijn zien, dan kun je tikken op dat icoontje om het negeren ongedaan te maken.

Account negeren op Twitter

Berichten en Verhalen negeren op Instagram

Op Instagram heb je twee varianten van iemand negeren. Je kunt de berichten van een account blokkeren, zodat je het niet meer ziet als iemand een foto of video online zet op zijn of haar profiel. De tweede manier om iemand te negeren is het negeren van Instagram Verhalen. Dat zijn de tijdelijke berichten bovenaan je tijdlijn. Deze worden vaak gebruikt voor simpele fotootjes van iemands dagelijkse leven.

Om een Instagram-account te negeren doe je het volgende:

  1. Ga naar het profiel dat je wilt negeren.
  2. Vervolgens tik je de Volgend knop onder de profielfoto. Geen zorgen, je ontvolgt de persoon niet meteen.
  3. In het keuzemenu kies je voor Uitschakelen.
  4. Je krijgt nu de keuze om alleen berichten, verhalen of notities te negeren. Zet aan wat je niet meer wil zien.

Instagram berichten en verhalen negeren

Bekijk ook

Instagram Stories: zo kun je verhalen maken en bekijken bij Instagram

Instagram Stories is inmiddels één van de populairste functies van Instagram, maar hoe werkt het precies? Dat leggen we uit in deze gids!

Berichten en Verhalen negeren op Facebook

Ook op Facebook kan het handig zijn om iemand gewoon te negeren als je nog wel vrienden met een persoon wilt blijven. Als een van je vrienden veel over onderwerpen post die jou niet interesseren wordt je tijdlijn door het negeren van dat account een stukje minder chaotisch. Ook op Facebook heb je te maken met gewone berichten en Verhalen. Je kunt deze individueel van elkaar negeren, maar ook allebei tegelijk.

Om de berichten van een account te negeren doe je dit:

  1. Ga naar het profiel toe.
  2. Vervolgens tik je op de drie puntjes en dan op Volgend.
  3. In het venstertje dat nu verschijnt kun je kiezen voor de linker optie: Niet meer volgen.

Een verhaal negeren werkt iets anders. Het account moet hiervoor een foto of filmpje in het verhaal hebben staan. Tik op het verhaal en dan op de drie puntjes rechtsboven. Kies nu voor Account dempen. Bevestig dit en de verhalen zullen je niet meer storen.

Profiel negeren op Facebook

Op iCulture hebben we naast negeren nog meer tips over sociale media, zoals onderstaande tip over Twitter-notificaties waarmee je eigenlijk het omgekeerde doet van wat deze tip beschrijft. Je kunt namelijk ook meldingen ontvangen als iemand een tweet plaatst, zodat je altijd direct op de hoogte bent.

Bekijk ook

Meldingen voor Twitter inschakelen voor specifieke personen en accounts

Wil je een melding krijgen als jouw favoriete Twitter-account een bericht plaatst? We leggen uit hoe dit werkt in de Twitter-app voor iOS. Het is handig om met notificaties bijvoorbeeld op de hoogte te blijven van je favoriete sportclub, acteur, politicus of... iPhone-nieuwssite!.