Wintersport met bergen en sneeuw.

De beste sneeuwhoogte-apps voor je iPhone

Met deze Sneeuwhoogte-apps voor iPhone en iPad blijf je altijd op de hoogte als er verse sneeuw is gevallen. Voor alle populaire wintersportgebieden in de Alpen en elders ter wereld zijn er apps die je op de hoogte houden van de verwachte sneeuwval en de reeds aanwezige sneeuw. Vaak kun je via webcams live meekijken.

Wintersport wordt pas echt leuk als er voldoende sneeuw ligt. Gelukkig zijn er meerdere sneeuwhoogte-apps voor de iPhone die je daarbij kunnen helpen. In deze gids vind je een overzicht van aanraders die niet op jouw wintersportvakantie mogen ontbreken.

Sneeuwhoogte apps: veel keuze

Wil je weten hoe het zit met het pak sneeuw op jouw vakantiebestemming, dan vind je in de App Store apps die je vertellen waar de sneeuw gaat vallen, hoeveel centimeter sneeuw er al ligt en in welke wintersportgebieden je het best terecht kunt. De winterse weersomstandigheden kunnen snel veranderen, dus check deze apps voordat je de ski’s op de auto bindt om richting de bergen te rijden.

Tip! We hebben een algemeen overzicht van wintersport-apps voor iPhone en iPad. Hierin vind je nog meer apps die handig zijn tijdens de wintersport.

Sneeuwhoogte.nl

Sneeuwhoogte.nl is één van de bekendste apps om te kijken hoe het zit met de sneeuwdikte op jouw wintersportbestemming. De app van de gelijknamige website toont per locatie de sneeuwhoogte, met kaarten van de piste en uitgebreide weersverwachtingen. Je kunt ook in de app terecht om te lezen wat bezoekers vinden van de pistes en dorpen in de verschillende wintersportlanden. Zo weet je precies of een bepaald dorp de moeite waard is.

Via webcams kun je zien of er daadwerkelijk sneeuw ligt. Ben je flexibel in je data, bijvoorbeeld omdat je een eigen huisje hebt, dan heeft Sneeuwhoogte.nl nog een andere handige functie: je krijgt een melding zodra er een vers pak sneeuw is gevallen. Je ziet zowel de sneeuwhoogte op de berg als in het dal. Wil je nog een vakantie plannen, dan kan dat ook met deze app.

Sneeuwhoogte Ski App

Deze oudgediende app heeft een fris design gekregen en voorziet jou van alle sneeuwinformatie die je nodig hebt voor een succesvolle wintersportvakantie. Je voegt in de app een compleet skigebied toe en kunt dan bladeren tussen allerlei specifieke locaties. Je kunt uiteraard ook gewoon op naam zoeken.

De app ziet er mooi uit en per locatie bekijk je de sneeuwhoogte in de top en in het dal. Je kunt zelfs een sneeuwalert instellen, zodat je een melding krijgt als het begint te sneeuwen. Je bekijkt in de app ook de weersverwachting de komende dagen, zodat je weet hoeveel sneeuw er nog gaat valen. Er zitten wel reclames in de app, maar die kun je met een in-app aankoop wegkopen.

Skiinfo Sneeuwhoogte & Ski App

Deze app van de website SkiReport.com bestaat al jarenlang, maar is de laatste jaren wat minder vaak bijgewerkt. In de app vind je sneeuwhoogtes, webcams en weersverwachtingen voor meer dan 2.000 skigebieden. En dat zijn niet alleen de meest populaire, want ook de wat minder bekende plekjes vind je in deze app terug, waaronder plekken in de VS.

Tijdens het skiseizoen wordt deze app dagelijks bijgewerkt. Je ziet de actuele sneeuwhoogte, hoeveel sneeuwval er is geweest, hoeveel skiliften geopend zijn (en hoeveel liften er in totaal zijn), maar ook hoeveel pistes er open zijn. Om zicht te houden op de sneeuwontwikkeling zie je hoeveel sneeuw er de afgelopen zes dagen is gevallen. Het is een wat saai uitziende app, maar dat hoeft geen probleem te zijn: het gaat uiteindelijk om de info. Er staan wel reclamebanners in deze app en hij is niet helemaal mooi uitgelijnd voor de grotere en nieuwere iPhone-schermen.

Buienradar

Onze eigen Nederlandse Buienradar laat van meer dan 700 populaire wintersportgebieden ook het weerbericht zien. Er zijn van buitenlandse locaties helaas geen radarbeelden beschikbaar, maar als je alleen geïnteresseerd bent in de sneeuwhoogte en de weersvoorspelling, dan voldoet Buienradar prima aan die wens.

Op dit moment toont Buienradar nog niet voor alle plaatsen de exacte sneeuwhoogte. Voorgaande jaren was dat wel het geval, al blijft het bij de algemene info van gemiddelde hoogte en wordt er geen onderscheid gemaakt tussen berg of dal.

Andere sneeuwhoogte-apps

  • OpenSnow (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.0+) - Plan je wintersport met vooruitzichten, sneeuwhoogte-meldingen en live webcams voor meer dan 2.000 locaties in de VS, Canada, Japan en Europa. Dagelijkse analyses van de sneeuwsituatie, vergelijken van favoriete bergtoppen en de mogelijkheid om voorspellingen op maat te krijgen. Voor 20 euro per jaar krijg je ook de Pro-functies.
  • bergfex/Ski - Wetter & Schnee (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.3+) - Bergfex/Ski is een bekende app onder skiërs, vol met foto’s, weersvoorspellingen en informatie over skigebieden. De app is gratis te gebruiken met uitgebreide informatie over de skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Slovenië. Met een abonnement voor een jaar krijg je nog meer functies.
  • Winter Sports Tracker (gratis, iPhone + IAP, iOS 11.2+) - Officiële app van de Professional Ski Instructors of America en de American Association of Snowboard Instructors (PSIA-AASI). Geeft ook sneeuwhoogte-meldingen, maar bevat nog veel meer zoals sociaal netwerk, ranglijsten, prestatiemetingen en meer. Helaas al eventjes niet bijgewerkt en nog niet geoptimaliseerd voor de iPhone-schermen zonder thuisknop.

Nog meer wintersport-apps voor iPhone en iPad vind je in onderstaand artikel. Met onder andere apps om de dichtstbijzijnde apres-skihut te vinden, routes te plannen en goedkope skilessen te boeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Apps
Onderwerpen sneeuw, wintersport
Devices iPad, iPhone
Software iOS