Wintersport met bergen en sneeuw.

De 5 beste sneeuwhoogte-apps voor je iPhone

Met deze Sneeuwhoogte-apps voor iPhone en iPad blijf je altijd op de hoogte als er verse sneeuw is gevallen. Voor alle populaire wintersportgebieden in de Alpen en elders ter wereld zijn er apps die je op de hoogte houden van de verwachte sneeuwval en de reeds aanwezige sneeuw. Vaak kun je via webcams live meekijken.

Wintersport wordt pas echt leuk als er voldoende sneeuw ligt. Gelukkig zijn er meerdere sneeuwhoogte-apps die je daarbij kunnen helpen. iCulture maakte een overzicht van de aanraders.

Sneeuwhoogte apps: veel keuze

Wil je weten hoe het zit met het pak sneeuw op jouw vakantiebestemming, dan vind je in de App Store apps die je vertellen waar de sneeuw gaat vallen, hoeveel centimeter sneeuw er al ligt en in welke wintersportgebieden je het best terecht kunt. De winterse weersomstandigheden kunnen snel veranderen, dus check deze apps voordat je de ski’s op de auto bindt om richting de bergen te rijden.

Je leest hieronder over de volgende apps:

Wintersport met bergen en sneeuw.

Tip! We hebben een algemeen overzicht van wintersport-apps voor iPhone en iPad. Hierin vind je nog meer apps die handig zijn tijdens de wintersport.

Sneeuwhoogte.nl

Sneeuwhoogte.nl is één van de bekendste apps om te kijken hoe het zit met de sneeuwdikte op jouw wintersportbestemming. De app van de gelijknamige website toont per locatie de sneeuwhoogte, met kaarten van de piste en uitgebreide weersverwachtingen. Je kunt ook in de app terecht om te lezen wat bezoekers vinden van de pistes en dorpen in de verschillende wintersportlanden. Zo weet je precies of een bepaald dorp de moeite waard is.

Sneeuwhoogte.nl in Sölden met webcam.

Via webcams kun je zien of er daadwerkelijk sneeuw ligt. Ben je flexibel in je data, bijvoorbeeld omdat je een eigen huisje hebt, dan heeft Sneeuwhoogte.nl nog een andere handige functie: je krijgt een melding zodra er een vers pak sneeuw is gevallen.

Sneeuwhoogte Ski App

Deze oudgediende app heeft een fris design gekregen en voorziet jou van alle sneeuwinformatie die je nodig hebt voor een succesvolle wintersportvakantie. Je voegt in de app een compleet skigebied toe en kunt dan bladeren tussen allerlei specifieke locaties. Je kunt uiteraard ook gewoon op naam zoeken.

Sneeuwhoogte Ski App in Sestriere.

Met mooie foto’s op de achtergrond zie je direct hoe wat de sneeuwhoogte in de top en in het dal is. Je kunt zelfs een sneeuwalert instellen, zodat je een melding krijgt als het begint te sneeuwen. Je bekijkt in de app ook de weersverwachting de komende dagen, zodat je weet hoeveel sneeuw er nog gaat valen.

Skiinfo Sneeuwhoogte & Ski App

Deze app van de website SkiReport.com wekt misschien de indruk dat het alleen Engelstalig is, maar dat is niet het geval. Deze uitstekende app bestaat al jarenlang en is al meerdere grote updates verder. In de app vind je sneeuwhoogtes, webcams en weersverwachtingen voor meer dan 2.000 skigebieden. En dat zijn niet alleen de meest populaire, want ook de wat minder bekende plekjes vind je in deze app terug, waaronder plekken in de VS.

Skiiinfo Sneeuwhoogte & Ski App.

Tijdens het skiseizoen wordt deze app dagelijks bijgewerkt. Je ziet de actuele sneeuwhoogte, hoeveel sneeuwval er is geweest, hoeveel skiliften geopend zijn (en hoeveel liften er in totaal zijn), maar ook hoeveel pistes er open zijn. Om zicht te houden op de sneeuwontwikkeling zie je hoeveel sneeuw er de afgelopen zes dagen is gevallen. Het is een wat saai uitziende app, maar dat hoeft geen probleem te zijn: het gaat uiteindelijk om de info. Er staan wel reclamebanners in deze app.

Buienradar

Onze eigen Nederlandse Buienradar laat van meer dan 700 populaire wintersportgebieden ook de sneeuwhoogte zien. Hij maakt geen onderscheid tussen top en dal, maar geeft in ieder geval de basisinformatie. Er zijn van buitenlandse locaties ook geen radarbeelden beschikbaar, maar als je alleen geïnteresseerd bent in de sneeuwhoogte en de weersvoorspelling, dan voldoet Buienradar prima aan die wens.

Buienradar met sneeuwhoogtes.

Als je op zoek bent naar sneeuwpret in eigen land, dan heeft Buienradar ook een handige sneeuwradar die aangeeft of en waar het gaat sneeuwen. Lees ons artikel over sneeuwhoogtes in Buienradar.

OnTheSnow

OnTheSnow noemt zich wereldwijd marktleider op het gebied van sneeuwverslagen en sneeuwcondities. De app bevat dagelijkse sneeuw-updates voor meer dan 2.000 wintersportgebieden wereldwijd. Vergelijk de verwachtingen voor je favoriete skigebieden, zodat je weet waar je naartoe moet. Met webcams kun je zien hoe de vlag erbij hangt. Ook kun je een alert instellen waarbij je zelf kiest hoeveel sneeuw er moet liggen voordat jij een seintje krijgt. Ook vind je in deze app foto’s van wintersporters die op dit moment op de piste staan en verslag doen van de situatie. Met GPS vind je de dichtstbijzijnde skigebieden en met de trailmaps vind je vervolgens de weg.

Andere sneeuwhoogte-apps

  • Winter Sports Tracker (gratis, iPhone + IAP, iOS 11.2+) - Officiële app van de Professional Ski Instructors of America en de American Association of Snowboard Instructors (PSIA-AASI). Geeft ook sneeuwhoogte-meldingen, maar bevat nog veel meer zoals sociaal netwerk, ranglijsten, prestatiemetingen en meer.
  • OpenSnow (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 10.0+) - Plan je wintersport met vooruitzichten, sneeuwhoogte-meldingen en live webcams voor meer dan 2.000 locaties in de VS, Canada, Japan en Europa. Dagelijkse analyses van de sneeuwsituatie, vergelijken van favoriete bergtoppen en de mogelijkheid om voorspellingen op maat te krijgen. Voor 20 euro per jaar krijg je ook de Pro-functies.

Bergfex/ski met kaart.

  • bergfex/Ski (gratis, iPhone, iOS 9.0+) - Bergfex/Ski is een bekende app onder skiërs, vol met foto’s, weersvoorspellingen en informatie over skigebieden. Dit is de gratis versie met uitgebreide informatie over de skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Slovenië.
  • bergfex/Ski PRO (€3,49, iPhone, iOS 9.0+) - Dezelfde Bergfex/Ski-app, maar dan in de betaalde versie. Deze heeft als voordeel dat je op de hoogte wordt gehouden van de weersvoorspellingen en de weerssituaties in de bergen. Kijkt 9 dagen vooruit

Nog meer wintersport-apps voor iPhone en iPad vind je in onderstaand artikel. Met onder andere apps om de dichtstbijzijnde apres-skihut te vinden, routes te plannen en goedkope skilessen te boeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Apps
Onderwerpen sneeuw, wintersport
Devices iPad, iPhone
Software iOS