Safari-logo

Standaard zoekmachine op iPhone wijzigen: geen Google meer

In Safari op de iPhone kun je de standaard zoekmachine Google vervangen door een andere aanbieder, namelijk Microsoft Bing, Yahoo of DuckDuckGo. Maar er zijn ook nog andere manieren om te zoeken zonder Google.

Standaard zoekmachine wijzigen

Als je Safari op de iPhone opent, zul je zien dat het zoekvak altijd gebruik maakt van Google. Apple ontvangt miljoenen om Google als standaard zoekmachine op de iPhone aan te bieden, maar het is niet de enige keuze die je hebt. Zo kun je gemakkelijk de zoekmachine wijzigen naar een andere aanbieder en in deze tip leggen we uit hoe dat werkt.

Andere zoekmachine instellen op iPhone

Heb je het wel gehad met de zoekmachine van Google, dan kun je dit via de instellingen wijzingen naar een andere zoekaanbieder:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Ga naar Safari > Zoekmachine.
  3. Maak je keuze uit Bing, Yahoo of DuckDuckGo.

Standaard zoekmachine wijzigen

DuckDuckGo is een privacyvriendelijke zoekmachine waarmee je kunt zoeken zonder dat je gevolgd kunt worden. We hebben een aparte tip over het instellen van DuckDuckGo als standaard zoekmachine op je iPhone.

Meer zoekmachines voor je iPhone

Natuurlijk zit je niet vast aan Google, Bing en de andere opties die Apple biedt. Je kunt ook gebruik maken van de Nederlandse privacyvriendelijke zoekmachine Startpage.

Je kunt ook terecht bij gespecialiseerde zoekmachines zoals WolframAlpha. Daar kun je ook complexe vragen aan stellen, zoals: “Is Obama older than Oprah?” Je moet je vraag in het Engels stellen.

Ook is het mogelijk om met behulp van Siri met je stem te zoeken. Daarvoor houd je de thuisknop of zijknop ingedrukt (afhankelijk van je type iPhone) en de spraakassistent Siri komt in actie. Siri zoek via diensten van allerlei online aanbieders, bijvoorbeeld om de voetbaluitslagen van de Nederlandse Eredivisie te geven.

Wil je helemaal stoppen met Google? Kijk dan eens naar ons artikel over alternatieven voor Google-diensten, zodat je het bedrijf uit je leven kunt verbannen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorie Internet
Onderwerpen google, safari, zoekmachine