Handige Safari-extensies op de Mac

Deze 8 superhandige Safari-extensies moet je eens proberen

Wil je meer met Safari-extensies doen, dan hebben wij 8 handige extensies waarmee je meer uit je Safari-browser haalt. Probeer ze eens!

Met Safari-extensies kun je de Safari-browser op de Mac verder uitbreiden met nieuwe functies. Sinds Safari 5 is het mogelijk om de extensies te gebruiken en wij hebben daarom 8 stuks uitgekozen die superhandig zijn. Let op dat het gebruik van Safari-extensies in macOS Mojave iets is gewijzigd.


Handige Safari-extensies op de Mac

Handige Safari-extensies

Safari is de standaardbrowser op de Mac, die gaandeweg steeds meer functies krijgt. Via de Safari Technical Preview kunnen ontwikkelaars die nieuwe functies vroegtijdig proberen. Een functie die er al een tijdje in zit, zijn de extensies waarmee je de mogelijkheden naar eigen inzicht verder uitbreidt. We hebben 8 stuks voor je uitgekozen.

Je installeert nieuwe extensies via Safari > Safari-extensies of via de Mac App Store en je bekijkt reeds geïnstalleerde extensies via Safari > Voorkeuren > Extensies. Ook kun je via websites zoals safariextendr.com nieuwe extensies vinden.

#1 Widgets Bar

Widgets Bar is een Safari-extensie waarmee je het huidige weer, een wereldklok, de datum van vandaag en RSS-nieuwtjes kunt bekijken via een handige toolbar.

De Widgets Bar-extensie kun je hier downloaden.

#2 DuckDuckGo

Met de veilige zoekmachine DuckDuckGo kun je zoeken op het web, zonder dat je sporen achterlaat. De resultaten leveren volgens de makers meer bruikbare links op en je kunt ook het zoekvak van Safari gebruiken voor DuckDuckGo.

De DuckDuckGo-extensie kun je hier downloaden.

#3 NoMoreiTunes

Safari opent altijd iTunes op de desktop, als je op een iTunes-linkje klikt. Deze extensie voorkomt dat, zodat je een preview in de browser kunt bekijken, zonder steeds te hoeven wachten tot iTunes de pagina heeft geopend. Daardoor kun je sneller browsen. Werkt zowel voor iTunes als voor de Mac App Store.

De NoMoreiTunes-extensie kun je hier downloaden.

#4 AutoPagerize

Op sommige websites zijn de artikelen verspreid over meerdere pagina’s, waardoor je eindeloos moet doorklikken naar de volgende pagina’s. Met deze extensie kun je zorgen dat de volgende pagina automatisch wordt geladen, zodat je gewoon kunt blijven scrollen zonder te klikken.

De AutoPagerize-extensie is hier te downloaden.

#5 Save to Pocket

Pocket is een van de makkelijkste manieren om webpagina’s op te slaan voor later lezen. Alle pagina’s die je opslaat worden ook gesynchroniseerd met je iPhone en iPad, zodat je ze op elk moment kunt raadplegen. Het werkt zelfs zonder internetverbinding. Alternatieven zijn Pickpocket (voor Pocket) en Pinboard. Voor Pinboard heb je ook nog de extensie Spillo.

De Save to Pocket-extensie kun je hier downloaden.

#6 1Password

Gebruik je 1Password, dan is deze extensie een van de handigste die je kunt installeren. 1Password is een populaire wachtwoordmanager waarmee je veilig kunt inloggen op websites. Je kunt ook sterke wachtwoorden aanmaken en ze automatisch opslaan met deze extensie.

De 1Password-extensie kun je hier downloaden.

#7 PanicButton

Je hebt de hele middag hard gewerkt en het is tijd voor een leuk internetfilmpje. Net op dat moment loopt je baas langs het bureau en het laatste wat je wilt, is dat hij denkt dat je maar wat zit aan te klooien. De PanicButton-extensie werkt dan als een paniekknop. Verberg snel alle geopende tabs en doe alsof je druk aan het werk bent. Je kunt ook een veilige pagina instellen, die moet verschijnen als de baas langskomt, bijvoorbeeld Wikipedia of de website van het bedrijf.

De PanicButton-app kun je hier downloaden.

#8 Website Opener

Begin je elke ochtend met een rondje iCulture.nl en andere favoriete websites, dan gaat Website Opener je leven makkelijker maken. Met deze extensie kun je alle favoriete webpagina’s met één klik openen. Voeg de pagina’s toe die je wilt openen en klik op het icoontje (de zwarte ster in Safari). Handig voor je dagelijkse routine.

De Website Opener-extensie download je hier.

Lees meer over Safari-extensies in onderstaande tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2018
Categorie Apps
Onderwerpen extensie, safari