Safari iOS

Alle tabbladen in Safari snel sluiten op de iPhone en iPad

Je kunt in Safari voor iOS op iPhone en iPad in één keer alle tabbladen afsluiten. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Safari is de meest gebruikte webbrowser op de iPhone en het is ook een van de meest gebruiksvriendelijke. Een functie die het gebruik nog gemakkelijker maakt is het razendsnel sluiten van alle tabbladen. Dat hoeft namelijk niet één voor één.

Alle Safari-tabbladen sluiten

Een simpele handeling maakt het mogelijk om in één keer alle tabbladen in de Safari-browser op je iPhone of iPad te sluiten.

Dat doe je als volgt:

  1. Druk in Safari op de tabbladenknop rechtsonder en hou je vinger op het scherm gedrukt.
  2. Is er slechts één tabblad geopend, dan kun je deze sluiten. Zijn het meerdere, dan kun je ze allemaal tegelijk sluiten.

Het sluiten van alle tabbladen kan bijvoorbeeld handig zijn als je de privémodus van Safari hebt geopend en niet wilt dat bij de tabbladen nog langer zichtbaar zijn.

Safari-tabbladen afsluiten op iPhone

Er is nog een andere manier om de tabbladen snel te sluiten. Op de linker afbeelding zie je de geopende tabbladen, waar je doorheen kunt bladeren. Druk je iets harder op de knop Gereed, dan zul je ook de mogelijkheid krijgen om alle tabbladen te sluiten.

Losse Safari-tabbladen sluiten

Voor het sluiten van losse tabbladen ga je iets anders te werk: hiervoor ga je naar het scherm zoals op de linker afbeelding. Door op het kruisje te drukken kun je één of meer tabbladen handmatig sluiten. Ook kun je het betreffende tabblad naar links vegen. Hij verdwijnt dan uit het overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2016
Categorie Internet
Onderwerpen safari, tabbladen