Safari iOS 11

Alle tabbladen in Safari snel sluiten op de iPhone en iPad

Je kunt in Safari op de iPhone en iPad makkelijk extra tabbladen openen, maar ook al je tabbladen in één keer sluiten. Hoe doe je dat razendsnel, zonder dat je ze één voor één hoeft te sluiten? In deze tip lees en bekijk je hoe je dat doet!

Safari-tabbladen sluiten

Safari is de meest gebruikte webbrowser op de iPhone en het is ook een van de meest gebruiksvriendelijke. Een functie die het gebruik nog gemakkelijker maakt is het razendsnel sluiten van alle of bepaalde tabbladen. Dat hoeft namelijk niet één voor één. In deze tip leggen we twee manieren uit:

Alle Safari-tabbladen sluiten

Een simpele handeling maakt het mogelijk om in één keer alle tabbladen in de Safari-browser op je iPhone of iPad te sluiten. Je kan ook razendsnel extra tabbladen openen door de knop voor tabbladen ingedrukt te houden.

Het snel afsluiten van tabbladen werkt als volgt:

  1. Druk in Safari op de tabbladenknop rechtsonder en hou je vinger op het scherm gedrukt.
  2. Is er slechts één tabblad geopend, dan kun je deze sluiten. Zijn het meerdere, dan kun je ze allemaal tegelijk sluiten.

Behalve bij je gewone tabbladen, werkt dit ook bij de privémodus van Safari. Je kan dus zo in één keer al je privétabbladen sluiten, als je niet wil dat andere mensen deze zien.

Safari snel tabbladen sluiten.

Er is nog een andere manier om de tabbladen snel te sluiten. Op de rechter afbeelding zie je de geopende tabbladen, waar je doorheen kunt bladeren. Druk je iets langer op de knop Gereed, dan zul je ook de mogelijkheid krijgen om alle tabbladen te sluiten.

Bepaalde tabbladen sluiten in Safari

Sinds iOS 12 kun je ook gericht bepaalde tabbladen sluiten. Heb je bijvoorbeeld gezocht naar een bepaald trefwoord en ben je klaar met zoeken, dan kun je alle tabbladen daarover tegelijk sluiten. Hiervoor doe je een extra zoekopdracht.

Zo werkt het:

  1. Open Safari op de iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op de knop om alle tabbladen te tonen (dit ziet eruit als twee overlappende vierkantjes).
  3. Veeg omlaag om het zoekvak Zoek in tabbladen zichtbaar te maken.
  4. Voer het zoekbegrip in, waarvan je de tabbladen wilt sluiten.
  5. Houd je vinger nu iets langer op Annuleer, rechtsboven.
  6. Onderin beeld zie je de optie om alle tabbladen met een bepaald trefwoord te sluiten.

Tabbladen gericht sluiten op basis van onderwerp

Losse Safari-tabbladen sluiten

Voor het sluiten van losse tabbladen ga je iets anders te werk: hiervoor ga je naar het scherm zoals op de rechter afbeelding. Door op het kruisje te drukken kun je één of meer tabbladen handmatig sluiten. Ook kun je het betreffende tabblad naar links vegen. Hij verdwijnt dan uit het overzicht en het tabblad is afgesloten. Dit werkt op dezelfde manier als je privé aan het browsen bent.

Meer tips over Safari-tabbladen
Bekijk ook eens deze andere tips over gebruik van je Safari-tabbladen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2019
Categorie Internet
Onderwerpen safari, tabbladen